Αλυκή Κοπανά Νέα Λάμψακο

Αλυκή Κοπανά στη Νέα Λάμψακο: Ένα ανεκτίμητο φυσικό διαμάντι της Ελλάδας

Η Αλυκή Κοπανά στη Νέα Λάμψακο είναι μία από τις μόλις 14 οργανωμένες αλυκές του ελληνικού κράτους που λειτούργησαν έως τα τέλη του 20ου αιώνα. Η διαβάθμιση της αλατότητας μεταξύ των διαφορετικών δεξαμενών μιας αλυκής δημιουργεί ένα μωσαϊκό υγροτόπων. Ένας μεγάλος αριθμός ασυνήθιστων οργανισμών βρίσκει καταφύγιο στο ακραίο και ποικίλο περιβάλλον των αλυκών. Η Αλυκή …

Αλυκή Κοπανά στη Νέα Λάμψακο: Ένα ανεκτίμητο φυσικό διαμάντι της Ελλάδας Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αλυκή Κοπανά στη Νέα Λάμψακο είναι μία από τις μόλις 14 οργανωμένες αλυκές του ελληνικού κράτους που λειτούργησαν έως τα τέλη του 20ου αιώνα.

Η διαβάθμιση της αλατότητας μεταξύ των διαφορετικών δεξαμενών μιας αλυκής δημιουργεί ένα μωσαϊκό υγροτόπων. Ένας μεγάλος αριθμός ασυνήθιστων οργανισμών βρίσκει καταφύγιο στο ακραίο και ποικίλο περιβάλλον των αλυκών.

Η Αλυκή Κοπανά αξίζει την προσοχή μας!

Το βίντεο ετοιμάστηκε σε συνεργασία με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2022).

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top