Αληθινό φαγητό στα καλύτερα μαγειρεία της Χαλκίδας, της Αρτάκης και του Βασιλικού

Το φαγητό που έχει φτιαχτεί με αγάπη είναι πιο νόστιμο αφού κοινή είναι η πεποίθηση ότι το αυθεντικό σπιτικό φαγητό είναι πάντα νοστιμότερο. Η συναισθηματική μας αντίληψη για τη γεύση μπορεί να ενισχυθεί ή να μειωθεί από το χρόνο, την αγάπη και τη φροντίδα που αφιερώνεται σ’ ένα γεύμα, κάτι που συνεπάγεται τη γεωμετρική αύξηση της απόλαυσης […]

Το φαγητό που έχει φτιαχτεί με αγάπη είναι πιο νόστιμο αφού κοινή είναι η πεποίθηση ότι το αυθεντικό σπιτικό φαγητό είναι πάντα νοστιμότερο. Η συναισθηματική μας αντίληψη για τη γεύση μπορεί να ενισχυθεί ή να μειωθεί από το χρόνο, την αγάπη και τη φροντίδα που αφιερώνεται σ’ ένα γεύμα, κάτι που συνεπάγεται τη γεωμετρική αύξηση της απόλαυσης του φαγητού. Όταν μιλάμε για μαγειρευτό φαγητό, το μυαλό μας αναπολεί κυριακάτικα τραπέζια, με όλη την οικογένεια στη μεγάλη σάλα, σε ένα τραπέζι με λινά, σεμεδένια, χρωματιστά τραπεζομάντηλα, στο οποίο πρωταγωνιστής είναι λαχταριστό κοκκινιστό, μπεσαμελάτος μουσακάς ή αρνάκι γάλακτος που αργοψήθηκε στη γάστρα.

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας μια συνταγή από τα παιδικά μας χρόνια που μας θυμίζει το φαγητό της μαμάς ή ακόμα και της μονάκριβης γιαγιάς μας, φαγητό μαγειρεμένο με ψυχή, με αναμεμειγμένα βότανα και μπαχαρικά, σπιτικές ντοματένιες σάλτσες να σιγοβράζουν, και όλα αυτά μαζί να αγκαλιάζονται και να μπερδεύονται γλυκά. Αληθινό φαγητό σερβιρισμένο στην καλή πορσελάνινη πιατέλα, αχνιστό, μυρωδάτο, από χέρια ακούραστα, να ξυπνά αισθήσεις και αναμνήσεις, μαγειρεμένο με βάση το τρίπτυχο νοιάξιμο, μεράκι και αγάπη.

Τα μαγειρεία του Δήμου Χαλκιδέων, περιποιημένα, εξοπλισμένα και παραδοσιακά συνάμα, σερβίρουν φαγητά βγαλμένα από τα οικογενειακά τραπέζια. Αν η γεύση είναι μνήμη, αυτά τα μαγειρεία συντηρούν ζωντανά τα συναισθήματα και τις εικόνες που μας προκαλεί ένα πιάτο σπιτικό φαγητό.

Το Ghetto Magazine συγκέντρωσε τα καλύτερα εκ των μαγειρείων της πόλης της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής και τα παρουσιάζει σε ένα μεγάλο οδηγό, αναδεικνύοντας μέσω αυτών την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, την οποία και υπηρετούν με σεβασμό, αφοσίωση και γαστρονομική συνέπεια.

 

Κύμινο

Το εστιατόριο Κύμινο εδώ και 14 χρόνια μαγειρεύει επιμένοντας στην ποιότητα. Στην κουζίνα του βρίσκονται καθημερινά τα φαγητά «της μαμάς» αλλά και πιάτα πρωτότυπα. Χρησιμοποιεί υλικά αποκλειστικά νωπά, μόνο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, νωπά κρεατικά και με ιδιαίτερη έμφαση στις βιολογικές πρώτες ύλες. Είναι σε θέση να εκτελεί καθημερινά το ιδιαίτερο διατροφικό σας πρόγραμμα, καθώς και στέλνει φαγητά σε όλη την πόλη.

Ιωαννίδου 7, Χαλκίδα – Τηλ. 22210 85848

Facebook: Κύμινο

Εστιατόριο Μάχη

Αυτό που ξεχωρίζει το Εστιατόριο Μάχη είναι πρωτίστως η ζεστασιά που προσφέρει ο χώρος. Όλοι μας μπορούμε να καθίσουμε και  να γευτούμε τα πεντανόστιμα πιάτα τα οποία μαγειρεύονται σε μια ανοιχτή και άριστα εξοπλισμένη κουζίνα. Τα ποιοτικά υλικά για την παρασκευή των φαγητών, καθώς και η ευγενική και χαμογελαστή εξυπηρέτηση των ανθρώπων του, συνθέτουν το περιβάλλον αυτού του ξεχωριστού μαμαδίστικου μαγειρείου. Αξίζει να αναφερθούμε στην ανανέωση των πιάτων καθημερινά κάτι που μας κάνει να δοκιμάζουμε συνέχεια κάτι καινούργιο, ενώ μην παραλείψετε να παραγγείλετε το λαχταριστό του κρεμώδες σουφλέ το οποίο δικαίως φέρει τη φήμη που του αποδίδεται.

Σαλονικιού 11, Χαλκίδα – Τηλ. 22210 79030

Facebook: Εστιατόριο ΜΑΧΗ 

 

Το Τσουκάλι

Το Οινομαγειρείο «Το Τσουκάλι», αποτελεί μία μικρή παραδοσιακή μαγειρική όαση, στο κέντρο της Νεάπολης, επί της κεντρικής λεωφόρου Γ. Χαϊνά 60, και διαθέτει παραδοσιακές σπιτικές λιχουδιές, καθώς και αγνά προϊόντα, όπως κρέατα δικής τους παραγωγής, και συγκεκριμένα της Φάρμας «Μαρλάση», η οποία βρίσκεται στην Λιβαδειά. Σπιτικά μαγειρευτά φαγητά της γιαγιάς, χειροποίητες πίτες, ψητά της ώρας και της σούβλας, κάνουν έντονη την παρουσία τους, καθώς όλες αυτές οι μυρωδιές της κουζίνας από «Το Τσουκάλι», θα σας «ξυπνήσουν» μνήμες από το παρελθόν, αλλά και τις γλυκές οικογενειακές σας στιγμές με τα πιο αγαπημένα πρόσωπα.

Λεοφώρος Χαϊνά 60, Χαλκίδα – Τηλ. 694 693 1523

Facebook: Το Τσουκάλι – Instagram: Το Τσουκάλι

Εστιατόριο Ελιά

Το Εστιατόριο Ελιά, στο κεντρικότερο σημείο της Νέας Αρτάκης, μας ετοιμάζει αληθινό φαγητό με ένα χορταστικό και πλούσιο μενού. Μια μεγάλη ποικιλία από μαγειρευτά, όσπρια και λαδερά, ψάρια και θαλασσινά, κρεατικά σούβλας, σουφλέ αλλά και γλυκάκι. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε γίδα βραστή, τηγανητό μπακαλιάρο, αλλά και το φημισμένο κοκορέτσι και το αρνί ψητό που γίνονται με ντόπια κρέατα δικής τους επιλογής. Φυσικά υπάρχει και επιδόρπιο από το οποίο εμείς προτείνουμε το αυθεντικό μπισκοτόγλυκο ή τη λαχταριστή σοκολατόπιτα.

Λεωφ. Βουδούρη, Νέα Αρτάκη – Τηλ. 2221402752

Facebook: Η ελιά εστιατόριο οβελιστήριο Νέα Αρτάκη

Mamγειρευτά

Νόστιμο, παραδοσιακό φαγητό που αποπνέει τη θαλπωρή και άρωμα μανούλας θα βρούμε στο μαγειρείο Mamγειρευτά, που βρίσκεται στο Βασιλικό Χαλκίδας (στον δρόμο προς το Λευκαντί). Προσφέρει απλό, αυθεντικό και νόστιμο φαγητό σε πολύ καλές τιμές και το οποίο έρχεται σπίτι σας με ένα τηλεφώνημα. Το Mamγειρευτά είναι ένα ποιοτικό μαγειρείο το οποίο αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα και τις εκλεκτές σπιτικές νοστιμιές. Η φιλοσοφία του είναι τόσο απλή, όσο και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των εκλεκτών συνταγών: αγνά, ντόπια και φρέσκα προϊόντα είναι η βάση για τις παραδοσιακές σπιτικές συνταγές, που μαγειρεύονται με αγάπη και μεράκι.

Αγγελέτου, Βασιλικό – Τηλ. 2221050055
Facebook: MamγειρευτάInstagram: mamgeireuta

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top