Αιμοκάθαρση διακοπές mesogeios

Αιμοκάθαρση και διακοπές – Πώς μπορούμε να πετύχουμε και τα δύο;

Είμαι σε αιμοκάθαρση. Μπορώ να κάνω διακοπές; Φυσικά! Μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας κανονικά. Θα χρειαστείτε λίγη οργάνωση εκ των προτέρων. Όπως και οι διακοπές όσων δεν υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση! Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Αποφασίστε πού θέλετε να πάτε. Μόλις γίνει αυτό, απλώς αναζητήστε (π.χ. στο Διαδίκτυο) μια μονάδα αιμοκάθαρσης κοντά στον τόπο […]

Είμαι σε αιμοκάθαρση. Μπορώ να κάνω διακοπές;

Φυσικά! Μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας κανονικά.

Θα χρειαστείτε λίγη οργάνωση εκ των προτέρων.

Όπως και οι διακοπές όσων δεν υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση!

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό;

Αποφασίστε πού θέλετε να πάτε. Μόλις γίνει αυτό, απλώς αναζητήστε (π.χ. στο Διαδίκτυο) μια μονάδα αιμοκάθαρσης κοντά στον τόπο που θέλετε να επισκεφτείτε ή ίσως η μονάδα που κάνετε αιμοκάθαρση μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό. Συνιστάται να ελέγχετε πάντα ότι η αιμοκάθαρση είναι διαθέσιμη στον προορισμό που έχετε επιλέξει πριν κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας.

O Όμιλος Nεφρολογικών Kέντρων mesogeios – medialyse διαθέτει μονάδες σε όλη την Ελλάδα: Χαλκίδα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Καλαμάτα, Σέρρες

Φιλοξενεί πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους αιμοκαθαιρόμενους που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους και να εξασφαλίσουν ασφάλεια στην αιμοκάθαρση.

Είναι καλό να ενημερώσετε τη μονάδα αιμοκάθαρσης που θέλετε να επισκεφτείτε για τις διακοπές σας ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν την άφιξή σας, ώστε να είναι εγγυημένη η καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Ενημερωθείτε εκ των προτέρων σχετικά με  το ποια έγγραφα απαιτούνται από τη μονάδα αιμοκάθαρσης των διακοπών. Οι ιατρικές σας πληροφορίες αποστέλλονται συνήθως νωρίτερα από την άφιξή σας.

Υπάρχει κάποια ειδική προετοιμασία για το ταξίδι;

Θα πρέπει να έχετε τα φάρμακά σας κατά τη μεταφορά σε ένα ισοθερμικό τσαντάκι.

Αν ταξιδεύετε αεροπορικώς καλό θα είναι (σε περίπτωση που χαθεί η αποσκευή σας) να έχετε σε χειραποσκευή τα φάρμακα σας, καθώς και ένα πλήρες ιατρικό ενημερωτικό από την μονάδα αιμοκάθαρσής σας.

Και τι γίνεται με τη διατροφή στις διακοπές; Τι να κάνω;

Μπορείτε να μιλήσετε με τον θεράποντα νεφρολόγο σας για το πού θα πάτε διακοπές και τι φαγητά είναι πιθανό να υπάρχουν διαθέσιμα. Μαζί μπορείτε να φτιάξετε ένα πλάνο για το φαγητό σας. Μην ξεχνάτε να διαβάζετε τις ετικέτες στα συσκευασμένα τρόφιμα, αποφεύγοντας αυτά με πολύ φώσφορο και κάλιο.

Να κρατάτε μαζί σας σε μικρότερες συσκευασίες (πχ σε ένα μικρό κουτάκι τσέπης) , δεσμευτικά του φωσφόρου, για να πάρετε σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα νεφρολόγου, ενώ τρώτε έξω.

Τι να αποφεύγω;

Αποφύγετε τα αλμυρά φαγητά γιατί θα διψάτε περισσότερο.  Να προτιμάτε το νερό στη θέση των αναψυκτικών (που μπορεί να περιέχουν φώσφορο, κάλιο κλπ).  Αποφεύγετε τα πολλά φρούτα αν έχετε πρόβλημα υπερκαλιαιμίας. Μιλήστε με το θεράποντα νεφρολόγο σας από πριν, για να σας καθορίσει την ποσότητα των φρούτων ανά ημέρα που μπορείτε να καταναλώσετε.

Αν τρώω έξω, πώς μπορώ να αποφεύγω το αλάτι;

Μπορείτε να πάρετε  φαγητό που δεν θα έχει σάλτσα . Πχ μια μπριζόλα στη σχάρα, που θα ζητήσετε να μην την αλατίσουν (είναι εύκολο αυτό). Μπορείτε να μιλήσετε με τον υπεύθυνο κουζίνας στο ξενοδοχείο σας για να σας προετοιμάζουν το φαγητό σας χωρίς αλάτι.

Τι γίνεται με τα υγρά; Πώς τα διαχειρίζομαι;

Με τον περιορισμό του αλατιού, η ανάγκη για υγρά θα είναι περιορισμένη. Ωστόσο, αποφύγετε να πίνετε μεγάλες γουλιές νερό. Είναι καλύτερα να το πίνετε αργά. Ένα παγάκι στο στόμα σας θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη δίψα σας. Τα κατεψυγμένα φρούτα μπορούν να βοηθήσουν (πάντα με τις συστάσεις του νεφρολόγου σας). Το συχνό βούρτσισμα των δοντιών σας φρεσκάρει το στόμα σας και μειώνει την ανάγκη σας για νερό.

Και με την ζέστη και τον ήλιο τι θα κάνω ;

ΝΑ φοράτε άνετα, φαρδιά, ανοιχτόχρωμα ρούχα και καπέλο. Στο δωμάτιο να χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό. Το ίδιο και στο αυτοκίνητο. Προσπαθήστε να μένετε στη σκιά. Αποφεύγετε τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ καθώς και την παραμονή σας για πολύ ώρα στον ήλιο. Αν το κάνετε, να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό με βαθμό προστασίας από 30SPF  και πάνω.

Πώς μπορώ να κάνω το ταξίδι μου πιο εύκολο;

Κάντε μια λίστα ελέγχου με τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω, ώστε να μην ξεχάσετε κάτι σημαντικό. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι. Χιλιάδες νεφροπαθείς απολαμβάνουν τις διακοπές τους με ασφάλεια.

 

Οργανώστε τις διακοπές σας με ασφάλεια, με υψηλής ποιότητας θεραπείες αιμοκάθαρσης σε μια από τις μονάδες mesogeios.

Ανακαλύψτε την Ελλάδα από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, απολαμβάνοντας το μοναδικό της κλίμα και τις ομορφιές που κόβουν την ανάσα!

Επικοινωνήστε με τα Νεφρολογικά Κέντρα mesogeios  για να κλείσετε την συνεδρία αιμοκάθαρσή σας.

Instagram: Mesogeios Dialysis Centers

Facebook: Mesogeios Dialysis Centers Group

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top