ερημονήσι Εύβοιας Αιγιλεία

Αιγιλεία: Το μαγευτικό ερημονήσι της Εύβοιας που είναι γεμάτο λαγούς

Απολαύστε μια πτήση πάνω από ένα άγνωστο ερημονήσι, δίπλα στις ακτές της Εύβοιας μόλις 1 ώρα από την Αθήνα, το οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Αιγιλεία. Σήμερα έχει την ονομασία Στυρονήσι και βρίσκεται μια ανάσα από τις ακτές της Εύβοιας, απέναντι από τα Νέα Στύρα. Το συγκεκριμένο νησί ήταν η τελική προτίμηση του τ. Υφυπουργού […]

Απολαύστε μια πτήση πάνω από ένα άγνωστο ερημονήσι, δίπλα στις ακτές της Εύβοιας μόλις 1 ώρα από την Αθήνα, το οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Αιγιλεία. Σήμερα έχει την ονομασία Στυρονήσι και βρίσκεται μια ανάσα από τις ακτές της Εύβοιας, απέναντι από τα Νέα Στύρα.

Το συγκεκριμένο νησί ήταν η τελική προτίμηση του τ. Υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για να μετατραπεί σε θερινό Νταβός. Ο ίδιος είχε αναφέρει, πως στόχος είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα κέντρο Τεχνών και Φιλοσοφίας και ένα συνεδριακό κέντρο, όπου μία φορά το χρόνο, κατά τους θερινούς μήνες, θα συναντώνται οι αρχηγοί των κρατών.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Μάρδα, φιλοδοξία ήταν η πολιτεία να το ανακηρύξει σε Νησί Ειρήνης, Πολιτισμού και Ανταλλαγής Ιδεών.

Η πρόταση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ και το νησί παραμένει στους «κατοίκους» του, που είναι οι πολυάριθμοι λαγοί. Δεν γνωρίζουμε πώς εγκαταστάθηκαν εκεί, αλλά έχουν καταφέρει να «κυριεύσουν» το νησί και τους συναντάς συχνά στις μαγευτικές του παραλίες.

Επίσης διαθέτει 2 μικρές λίμνες που δίνουν μια όμορφη χρωματική πινελιά στο ήδη εξαίσιο τοπίο.

Απολαύστε την πτήση του haanity

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/yK_W0BtiT2s”]

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top