Άγιος Γεώργιος Αυλωναρίου γραφικό χωριουδάκι

Άγιος Γεώργιος Αυλωναρίου: Ένα γραφικό χωριουδάκι για όμορφες εκδρομές

Οι ολιγοήμερες εκδρομές και οι εκδρομές τα Σαββατοκύριακα σου δίνουν την ευκαιρία να χορτάσεις όλα αυτά που άφησες στην …άκρη όλη την εβδομάδα. Η Εύβοια, άλλωστε, έχει άπειρες ευκαιρίες για να σου το προσφέρει αυτό, χάρη στις ομορφιές και στα γραφικά χωριουδάκια της. Αν το τριήμερο του 15Αύγουστου σκέφτεσαι να βολτάρεις με την παρέα σου …

Άγιος Γεώργιος Αυλωναρίου: Ένα γραφικό χωριουδάκι για όμορφες εκδρομές Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ολιγοήμερες εκδρομές και οι εκδρομές τα Σαββατοκύριακα σου δίνουν την ευκαιρία να χορτάσεις όλα αυτά που άφησες στην …άκρη όλη την εβδομάδα. Η Εύβοια, άλλωστε, έχει άπειρες ευκαιρίες για να σου το προσφέρει αυτό, χάρη στις ομορφιές και στα γραφικά χωριουδάκια της.

Αν το τριήμερο του 15Αύγουστου σκέφτεσαι να βολτάρεις με την παρέα σου και να εξερευνήσεις τα χωριουδάκια του νησιού μας, σου έχουμε μαζέψει όλα τα απαραίτητα για ένα μικρό γραφικό χωριουδάκι της Νότιας Εύβοιας.

Τι θα έλεγες για μια βόλτα στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου;

Ο οικισμός του Αγίου Γεωργίου με 365 κατοίκους, είναι κτισμένος στην πλευρά δύο λόφων. Νότιά του ρέει ο ποταμός Χόνδρος. Χαρακτηριστική είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, από την οποία και πήρε το όνομά του ο οικισμός.  Κατηφορίζοντας από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου μετά από 650 μ. περίπου συναντάμε το μεγαλύτερο ελαιόδενδρο της περιοχής, με περίμετρο κορμού 8  μέτρα περίπου. Πιο κάτω είναι η κοίτη του ποταμού Αρτεμίσα, με το δίτοξο γεφύρι  του 19ου αιώνα, την «Παλαιοκαμάρα», από σκούρα πελεκητή πέτρα.

Αξιοθέατα

Τα οκτώ ξωκλήσια που υπάρχουν, ο Άγιος Ιωάννης στους Χόντρους και ο Άγιος Γεώργιος έχουν αρχαιολογική αξία.

Άγιος Ιωάννης Κεσκεσάς: Στη θέση Χόνδρους, βρίσκεται ο ναός Αποτομής Κεφαλής Ιωάννου Προδρόμου ή Αγιος Ιωάννης ο Κεσκεσάς.  Η ονομασία Κεσκεσάς οφείλεται στο ότι, στις 29 Αυγούστου που γιορτάζει, προσφέρεται στους επισκέπτες «ρεβυθόρυζο» και «κεσκέσι», που παρασκευάζεται από  τους κατοίκους σε μεγάλα καζάνια. Η επισκευή το 1895, έμεινε σημαδιακή γιατί κατά την παράδοση ένας μάστορας δουλεύοντας μαζί με άλλους στη σκεπή, σε μια ώρα κόπωσης έβρισε τον  Άγιο Ιωάννη και αμέσως μεγάλο αγκωνάρι κύλησε και έλιωσε το χέρι του.

Και επειδή χωριό δίχως πανηγύρι δεν λέει, στις 29 Αυγούστου γίνεται το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Κεσκεσά με την διανομή ρεβυθόριζου.

Παραδοσιακό Καφενείο – Ταβέρνα

Αν αναρωτιέσαι για το που θα πιεις καλό καφέ ή θα γευματίσεις, το Παραδοσιακό Καφενείο – Ταβέρνα του χωριού, θα σου προσφέρει ό,τι επιθυμείς για να χορτάσεις και να απολαύσεις καφέ και φαγητό με θέα, αλλά και υπέροχη δροσιά.

Οι μοναδικές γευστικές παραδοσιακές συνταγές, που μυρίζουν χωριό, θα απογειώσουν την εκδρομή σας!

Μία βόλτα προς το χωριό Άγιος Γεώργιος και στις παραλίες της Νότιας Εύβοιας σημαίνει και ένα ταξίδι μέσα από την τέχνη του δρόμου.

Καθώς στην διαδρομή συναντάς μοναδικά graffiiti, τα περισσότερα είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο που συνδέει την κεντρική Εύβοια με την Νότια.

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top