Βασιλικό Φαγητό καφές αγορές γυμναστική
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Αφιέρωμα Βασιλικό: Φαγητό, καφές, αγορές και γυμναστική

Το νέο μεγάλο αφιέρωμα – οδηγός για το Βασιλικό- Μια εμπειρία γεύσεων, καφέ shopping και γυμναστικής λίγο έξω από τη Χαλκίδα Μια ωραία ιδέα για βόλτα λίγο έξω από τη Χαλκίδα εξακολουθεί να αποτελεί το Βασιλικό. Αφού περάσουμε τη μεγάλη γέφυρα του Λήλα μας περιμένει μια σειρά από επιχειρήσεις για να πιούμε καφέ, να δοκιμάσουμε […]

Το νέο μεγάλο αφιέρωμα – οδηγός για το Βασιλικό- Μια εμπειρία γεύσεων, καφέ shopping και γυμναστικής λίγο έξω από τη Χαλκίδα

Μια ωραία ιδέα για βόλτα λίγο έξω από τη Χαλκίδα εξακολουθεί να αποτελεί το Βασιλικό. Αφού περάσουμε τη μεγάλη γέφυρα του Λήλα μας περιμένει μια σειρά από επιχειρήσεις για να πιούμε καφέ, να δοκιμάσουμε street food, να πάρουμε ένα γευστικό πρωινό αλλά και να αγοράσουμε έπιπλα και να κάνουμε γυμναστική.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Βασιλικό είναι όμορφο και αξίζει να το ανακαλύψουμε, κάνοντας μια επίσκεψη στις δύο υπέροχες εκκλησίες που ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους. Ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται πολύ κοντά στον Πύργο του Βασιλικού και ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου δεσπόζουν με αρχοντιά στην περιοχή.

Ο μεσαιωνικός πύργος του Βασιλικού σώζεται ακέραιος στο βορειοδυτικό τμήμα του Βασιλικού, σε στρατηγική θέση κοντά στις όχθες του ποταμού Λήλα. Πρόκειται για ένα ογκώδες, τετράγωνης κάτοψης κτίσμα, τυπικό δείγμα της αμυντικής αρχιτεκτονικής στην Εύβοια κατά την περίοδο της Λατινοκρατίας. Ο πύργος λειτουργούσε ως έδρα του φεουδάρχη και αποτελούσε το οικονομικό κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής, όπου οι υποτελείς του καλλιεργούν τη γη, διαβιώνοντας σε χωριά.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Εσωτερικά διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα: αποθηκευτικός χώρος στο ισόγειο και χώροι διαμονής στον πρώτο και δεύτερο όροφο, όπου διατηρούνται το τζάκι, προσκυνητάρι με τοιχογραφία της Παναγίας Βρεφοκρατούσας και αποχωρητήριο-καταχύστρα. Το μνημείο αποκαταστάθηκε πλήρως το 2010 και είναι επισκέψιμο, ενώ έχει οργανωθεί φωτογραφική έκθεση και διαδραστικό πρόγραμμα που δίνουν στον επισκέπτη την δυνατότητα να γνωρίσει την μεσαιωνική Εύβοια.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Ghetto Magazine και φέτος επισκέφθηκε το Βασιλικό, το φωτογράφησε όπως του αρμόζει, και παρουσιάζει τα καλύτερα σημεία για καφέ, φαγητό, ψώνια και γυμναστική, θυμίζοντας σε όλους μας μια υπέροχη γειτονιά του Δήμου Χαλκιδέων που αξίζει της προσοχής μας.

 

Εργοστάσιο Επίπλου Αφοι Γεραμάνη
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Με ιστορία που ξεκινά από το 1950, η δεύτερη γενιά της οικογένειας Γεραμάνη, συνεχίζει το όραμα του ιδρυτή Νικόλαου Γεραμάνη, αναπτύσσοντας και εκσυγχρονίζοντας την επιχείρηση, πιστή πάντα στις παραδόσεις και τις αξίες που διδάχθηκαν. Σήμερα η εταιρία ΑΦΟΙ Ν.ΓΕΡΑΜΑΝΗ Α.Ε στεγάζει τον κατασκευαστικό της τομέα στο Βασιλικό Χαλκίδας στη θέση ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟ σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο 2.500τ.μ και τον τριώροφο εκθεσιακό της χώρο 2,000 τ.μ στην Αγ. Ιωάννου 41 στο Βασιλικό Χαλκίδας. Στο χώρο αυτό μπορείτε να δείτε όλων των ειδών τα έπιπλα: παιδικά δωμάτια, κουζίνες, ντουλάπες, πόρτες.

Αγίου Ιωάννη Ρώσσου, Βασιλικό – Τηλ. 2221052804

Facebook: Αφοί Ν. Γεραμάνη Α.Ε.Web: geramanis.com

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Εκλαίρ
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Ζαχαροπλαστείο Εκλαίρ έχει μια μακρά παράδοση στα γλυκά με ιστορία από το 1986. Εκεί θα δοκιμάσετε μια μεγάλη ποικιλία γλυκών συνδυασμών για κάθε περίσταση που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Το Εκλαίρ φημίζεται για τα αφράτα και ζουμερά, τα πασίγνωστα εκλαιράκια του. Μοναδική χειροποίητη ζύμη, γεμισμένη με απαλή κρέμα πατισιέρ, άψογα ισορροπημένη στη γλυκύτητα και από πάνω λαχταριστό γλάσο σοκολάτας, συνθέτουν μια γευστική εμπειρία εκλαίρ, την οποία πρέπει να δοκιμάσει κάθε λάτρης του γλυκού.

Αγίου Ιωάννη Ρώσσου, Βασιλικό – Τηλ. 2221050739

Facebook: Eklair

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Έπιπλα Κεχρής
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Έπιπλο Κεχρής στο Βασιλικό με 45 χρόνια στο χώρο αποτελεί μια εγνωσμένη και διαχρονική αξία στο έπιπλο. Με παραδοσιακές τεχνικές κατασκευάζει μοναδικά, χειροποίητα έπιπλα που αντέχουν στο χρόνο και γίνονται κλασσικά. Η ελληνική κατασκευή και το αξεπέραστο design δημιουργούν μια προσιτή πολυτέλεια σε κάθε αρχιτεκτονικό χώρο. Τα έπιπλα Κεχρή αποστέλλονται με συνέπεια και ασφάλεια στο σπίτι σας. Εκτός από το Κεντρικό Κατάστημα στο Βασιλικό μπορείτε να επισκεφθείτε και την έκθεση στο Υποκατάστημα των Επίπλων Κεχρής στην Αρεθούσης και Ερετρίας στη Χαλκίδα.

Αγίου Ιωάννη Ρώσσου, Βασιλικό – Τηλ. 22210 60446

Facebook: Έπιπλα ΚεχρήςInstagram: Eirini_Kechri

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Κοντάκης Χρήστος Χρωματοπωλείο
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Μια επιχείρηση που λειτουργεί με συνέπεια από το 2002 και φιλοσοφία να έχει ό,τι κι αν ζητήσουμε από χρώματα μέχρι εποχικά είδη, είναι το Χρωματοπωλείο Κοντάκης Χρήστος. Η λίστα είναι μεγάλη, χρώματα, ηλεκτρολογικό υλικό, θερμομόνωση, υδραυλικός εξοπλισμός, θέρμανση, κλιματισμός, χονδρική πώληση pellet, είδη ελαιοσυλλογής. Αξίζει να περάσετε μια βόλτα, ό,τιδηποτε κι αν χρειαστείτε, απλά το έχουν.

Αγίου Ιωάννη Ρώσσου & Περικλέους 1, Βασιλικό – Τηλ. 693 210 4105

Web: https://paint-store-2629.business.site/

Facebook: Χρήστος Κοντάκης Χρωματοπωλείο

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Γυράδικο Λαγουδιές
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Γυράδικο Λαγουδιές συνεχίζει για δεύτερο χρόνο να μας χαρίζει τις υπέροχες γεύσεις του από γύρο χοιρινό και γύρο κοτόπουλο. Σε έναν καλαίσθητο χώρο με υπέροχο φωτισμό και προσεγμένη αρχιτεκτονική, μπορούμε να γευτούμε αυθεντικό γύρο, κλασικό σουβλάκι, χωριάτικο λουκάνικο, αληθινό χειροποίητο μπιφτέκι μοσχαρίσιο, όπως και χειροποίητο κεμπάπ, όλα ψημένα με τέχνη, ενώ δεν λείπουν τα ορεκτικά και οι σαλάτες. Το Γυράδικο Λαγουδιές μας περιμένει, από τις μεσημεριανές ώρες ως τα μεσάνυχτα, για να μας χορτάσει γνήσια γεύση και λαχταριστή νοστιμιά.

Αγ.Ιωάννου Ρώσσου 49, Βασιλικό – Τηλ. 22210 50116

Facebook: Λαγουδιές

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Λεμπέση
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το γνωστό κατάστημα Λεμπέση στο Βασιλικό βρίσκεται στο ολοκαίνουργιο και πανέμορφο κτήριο στην κεντρική διασταύρωση με τα φανάρια. Ένας χώρος που αποπνέει την ενέργεια των γήινων χρωμάτων και του ξύλου, μας προσφέρει ποιότητα με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία Λεμπέση από το 1975. Χειροποίητες σφολιάτες, μηλόπιτες, κρουασανάκια και πολλά άλλα θα μας αποπλανήσουν γευστικά, με αποκορύφωμα τον espresso top της Lavazza.

Αγίου Ιωάννη Ρώσσου 56, Βασιλικό – Τηλ. 22210 55540

Facebook: Πιτσαρία Λεμπέση

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Mamγειρευτά
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Mamγειρευτά είναι ένα ποιοτικό μαγειρείο το οποίο αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα και τις εκλεκτές σπιτικές νοστιμιές. Η φιλοσοφία του είναι τόσο απλή, όσο και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των εκλεκτών συνταγών: αγνά, ντόπια και φρέσκα προϊόντα είναι η βάση για τις παραδοσιακές σπιτικές συνταγές, που μαγειρεύονται με αγάπη και μεράκι. Φαγητό που αποπνέει τη θαλπωρή και το άρωμα της μανούλας βρίσκουμε κάθε μέρα στο Mamγειρευτά, σε πολύ καλές τιμές και το οποίο έρχεται σπίτι μας με ένα τηλεφώνημα.

Αγγελέτου, Βασιλικό – Τηλ. 2221050055

Facebook: MamγειρευτάInstagram: Mamγειρευτά

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Φυτώριο Σκουλαρίκης
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Στο Φυτώριο Σκουλαρίκης, με άξονα την ακαδημαϊκή και επιστημονική εξειδίκευση του πιστοποιημένου γεωπόνου Στεφάνου Σκουλαρίκη, παρέχονται συμβουλευτικές προτάσεις στον τομέα του εμπορίου φυτών και γεωργικών εφοδίων καθώς και γεωπονικές συμβουλές και μελέτες ανάπτυξης αστικού πρασίνου. Στις εγκαταστάσεις του λειτουργεί μόνιμη έκθεση φυτών και δένδρων, πλήρως συμβατών στις κλιματολογικές συνθήκες του ελληνικού χώρου, με ιδιαίτερη έμφαση στα μεσογειακά είδη. Επίσης εκεί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από φυτά καθώς και όλα τα συμπληρωματικά για την καλλιέργειά τους όπως γλάστρες, υποστρώματα και διακοσμητικά για τον κήπο ή τη βεράντα.

Αγίου Ιωάννη Ρώσσου 41, Βασιλικό – Τηλ. 2221061555

Facebook: Σκουλαρίκης Φυτώριο – Γεωπονικό Κατάστημα

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Dino Pizza
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Χειροποίητη αυθεντική pizza με προσοχή στην ποιότητα των υλικών, στο Βασιλικό, θα βρούμε στο πασίγνωστο Dino Pizza. H αποθέωση της ιταλικής κουλτούρας, πασπαλισμένη με ελληνικές πινελιές, υπόσχεται μια γευστική πανδαισία, η οποία περιλαμβάνει καλτσόνε, πεϊνιρλί, στρούντελ (ρολάκια πίτσας) και τις Dino γλώσσες. Τα ζυμαρικά φούρνου και οι πικάντικες πίτσες δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, ενώ ξεχωρίζει και για την ποικιλία με πίτσες για χορτοφάγους.

Αγίου Γεωργίου 24, Βασιλικό – Τηλ. 2221055959 / What’s up: 6978404210 / Vodafone: 6947244122

Facebook: Dinopizza VasilikouInstagram: Dino Pizza Vasilikou

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Dreamy Coffee
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το χαρμάνι espresso Utopia της Kawa θα μας σαγηνέψει, οι γλυκές και αλμυρές κρέπες θα μας αποπλανήσουν, τα ακαταμάχητα burgers θα μας τρελάνουν τον ουρανίσκο. Στο Dreamy Coffee οι γεύσεις είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ζητήστε την πίτα club και την πίτα burger που φτιάχνει αποκλειστικά o chef του Dreamy και ξεχωρίζει στο Βασιλικό. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και την άπαιχτη σοκολάτα ρόφημα σε πολλές γεύσεις που μοσχοβολούν απόλαυση.

Αγίου Ιωάννη Ρώσσου, Βασιλικό – Τηλ. 2221050081

Instagram: dreamy_coffee

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Dynamic Fitness Club
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο, κόσμημα για το Βασιλικό, το Dynamic Fitness Club με άποψη για το σύγχρονο fitness και την prive και ποιοτική προπόνηση χτίζει τη γυμναστική μέσω της προσωπικής επαφής με τον ασκούμενο. Ολιγομελή τμήματα και πιστοποιημένοι instructors, μαζί με ένα περιβάλλον καθαρό και φιλικό, κάνουν τη γυμναστική ευχάριστη ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τάσεις του fitness με προγράμματα όπως Pilates mat & props, Pilates Functional, Zumba, Hips – ABS, Cross Training, Tabata, αλλά και προπόνηση TRX.

Αγίου Ιωάννη Ρώσσου 43, Βασιλικό – Τηλ. 2221052500

Facebook: Dynamic Fitness ClubInstagram: Dynamic Fitness Club

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Grocer’s
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Ο απόλυτος ναπολετάνικος espresso KImbo μας περιμένει στο Grocer’s το οποίο βρίσκεται λίγο μετά τη γέφυρα στο δρόμο προς Βασιλικό. Με 6 χρόνια δυναμικής παρουσίας, άνετο πάρκινγκ στο πιο κεντρικό σημείο, το Grocer’s διαθέτει τσιγάρα, μια μεγάλη σειρά από προϊόντα market, αχνιστές σφολιάτες και ποικιλία δροσερών αναψυκτικών. Μια βόλτα από το Grocer’s για ψώνια, απλά μας αλλάζει τη διάθεση.

Αγίου Ιωάννη Ρώσσου, Βασιλικό – Τηλ. 2221 401793

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Hot Dog Coffee and more
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Όλα τα έχει το Hot Dog Coffee and more που έχει γίνει σημείο συνάντησης στο Βασιλικό. Hot Dog, sandwiches, πίτσες, νόστιμες σφολιάτες, μοναδικά συνοδευτικά γλυκίσματα και το καλύτερο χαρμάνι espresso του Dimello. Θα το βρείτε 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτό, ενώ θα σας εντυπωσιάσει η άριστη εξυπηρέτηση του προσωπικού.

Αγίου Ιωάννου Ρώσου 99, Βασιλικό – Τηλ. 22210 51230

Facebook: Hot-dog Coffee

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Matrix Games
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το πιο μοντέρνο παιχνιδάδικο ηλεκτρονικών παιχνιδιών και ο πιο απολαυστικός καφές συνδυάζονται στο απίστευτο Matrix Games στο Βασιλικό. Παιχνίδια VR, κλασικά παιχνίδια όπως το μυθικό χειροκίνητο ποδοσφαιράκι, αλλά και σάντουιτς, σφολιάτες, γρανίτες και γλυκάκια τα οποία συνοδεύονται από ένα χαρμάνι espresso, 100% Arabica, της γνωστής εταιρίας καφέ Brewtus, μας υπόσχονται μια ανεπανάληπτη εμπειρία ψυχαγωγίας.

Αγίου Ιωάννη Ρώσσου, Βασιλικό – Τηλ. 22210 54296

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Netsystems.gr
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Η εταιρεία του Χρήσου Κούκουζα κατέχει σημαντική θέση στις υπηρεσίες πληροφορικής, τις μηχανογραφήσεις, τις ταμειακές μηχανές και τα αναλώσιμα. Με ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μας υπόσχεται λύσεις σε software και hardware. Παράλληλα παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη σε επισκευές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, ενώ προσφέρει άμεσα ευκαιρίες με πωλήσεις Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Αγίου Ιωάννη Ρώσσου, Βασιλικό – Τηλ. 22211 121120

Web: netsystems.gr

Facebook: Netsystems.gr

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top