φωτιά Εύβοια
Photo: Eurokinissi

Άφαντος ο κρατικός μηχανισμός ενώ η φωτιά σαρώνει την Εύβοια

Ανεξέλεγκτη καταστροφή με την φωτιά να σαρώνει την βόρεια Εύβοια ενώ “αγνοούνται” οι δυνάμεις του κράτους. Την ίδια στιγμή είναι αμέτρητες οι φωνές των δημάρχων των πληγεισών περιοχών αλλά και των κατοίκων οι οποίοι ζητούν βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό. Ενώ και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, σήμερα το πρωί τοποθετήθηκε και […]

Ανεξέλεγκτη καταστροφή με την φωτιά να σαρώνει την βόρεια Εύβοια ενώ “αγνοούνται” οι δυνάμεις του κράτους.

Την ίδια στιγμή είναι αμέτρητες οι φωνές των δημάρχων των πληγεισών περιοχών αλλά και των κατοίκων οι οποίοι ζητούν βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό. Ενώ και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, σήμερα το πρωί τοποθετήθηκε και ζήτησε χαρακτηριστικά “Σοβαρό αριθμό εναέριων μέσων και περισσότερα πυροσβεστικά”.

Ταυτόχρονα άνθρωποι και κάτοικοι των περιοχών της βόρειας Εύβοιας, καταγγέλουν στο www.ghettomagazine.gr, πως είναι μόνοι τους, αβοήθητοι και παλεύουν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Τεράστια εντύπωση προκαλούν επίσης και οι καταγγελίες ανθρώπων από την βόρεια Εύβοια, οι οποίες αναφέρουν πως σε πολλές περιπτώσεις, οι πυρσοβέστες δεν παρεμβαίνουν έγκαιρα, καθώς δεν έχουν εντολή πυρόσβεσης, γεγονός που προκαλεί μεγάλη καθυστέρηση στην διαχείρηση και την αντιμετώπιση των εστιών της φωτιάς. Χαρακτηριστικά μας αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία πολιτική σκοπιμότητα στις καταγγελίες τους και τις αναφορές τους, μόνο οργή και μίσος γιατί τους έχουν εγκαταλήψει στο έλεος της μοίρας τους.

Παραλία Αγία Άννας – Φωτογραφία: Δημήτρης Ανδρέου
Εχθές ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, στο Mega ανέφερε ότι:

“Ο κόσμος ο απλός πολεμούσε όλη τη νύχτα να σώσει τις περιουσίες του, μάταια. Η μάχη ήταν άνιση, η φωτιά έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της. Το βράδυ ζήσαμε έναν εφιάλτη ζωντανό. Να βλέπεις ανθρώπους κρεμασμένους πάνω στις στέγες και το σπίτι να φλέγεται και να μην κατεβαίνουν κάτω.”

“Αν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία, θα καούν και άνθρωποι. Οι άνθρωποι δεν φεύγουν. Φεύγουν οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι, και οι υπόλοιποι μένουν εκεί, στο μέτωπο. Οι άνθρωποι ήταν μαζί μας και στην Κεράμια, και στην Αγία Άννα. Οι άνθρωποι πάλευαν μόνοι τους να σώσουν ό,τι μπορούσαν. Δεν έχει γίνει σωστή αντιμετώπιση. Τι να πιάσουμε με 30 πυροσβέστες, 100 χιλιόμετρα περίμετρο φωτιά; Η φωτιά δεν έχει σταματημό, αν δεν συνδράμουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις θα καεί όλο το νησί. Αν δεν ρίξουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία. Ήδη το 1/3 του νησιού έχει καεί”.

Συγκλονιστική έκκληση κατοίκου της Αιδηψού: “Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού”

Έκκληση για βοήθεια απηύθυνε έντρομη κάτοικος του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, που βλέπει τις φλόγες να πλησιάζουν το σπίτι της, προκειμένου να σπεύσουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

“Σας παρακαλώ βοηθείστε μας, θα καούμε”, είπε κλαίγοντας η γυναίκα που βρίσκεται στο σημείο με τα παιδιά της, μιλώντας πριν από λίγο στο Open. Καιγόμαστε και λένε πως είμαστε εντάξει”, τόνισε επαναλαμβάνοντας πολλάκις την έκκλησή για εναέρια μέσα προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά.

Φωτιά στην βόρεια Εύβοια – Φωτογραφία: Eurokinissi

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top