Χαλκίδα: Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα δούμε στην πόλη το Σαββατοκύριακο

Στο ρυθμό της αποκριάς έχει μπει για τα καλά η πόλη της Χαλκίδας, με κορύφωση το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς και το «ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ». Η έναρξη της αποκριάς (Σάββατο 8/2) έγινε με τους μοναδικούς Batala, που ξεσήκωσαν με τα τύμπανα τους όλο το εμπορικό κέντρο, μια όμορφη νότα χαράς και διασκέδασης για τους ανύποπτους περαστικούς, που τους το ανταπέδωσαν με πολύ χορό και χειροκρότημα. Η Καλημέρα της επόμενης ημέρας ήταν πολυπληθής και άκρως παραδοσιακή, με αποκριάτικα δρώμενα από τους Κουδουνάτους Μυτιλήνης, τους Αρματωμένους Μεσολογγίου και τους Κορδελλάτους Νάξου. Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων για το προσεχές Σαββατοκύριακο και την Τσικνοπέμπτη έχει ως εξής: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:30, Στρογγυλό παραλίας Αποκριάτικο Κρητικό & Ποντιακό γλέντι Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Κρητών «Ο Ψηλορείτης» και ο Σύλλογος Ποντίων «Οι Κομνηνοί» είναι έτοιμοι να απογειώσουν την παραλία με τους ρυθμούς του τόπου τους, συνοδεία ορχήστρας, με τη ρακί να ρέει άφθονη και το κέφι να περισσεύει. Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (από ώρα 18:30) ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ – ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ Η γιορτινή ημέρα της τσικνοπέμπτης, θα είναι πλημμυρισμένη από τις μουσικές και τις εικόνες της μπάντας «Χάλκινα Ακούσματα», τα οποία συνοδεία χορευτικών τμημάτων Συλλόγων του Δήμου μας, θα περιδιαβαίνουν τους δρόμους και τα καταστήματα της πόλης, δίνοντας το στίγμα της παράδοσης και του κεφιού. Συνδιοργάνωση: Δήμος Χαλκιδέων, Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), Περιφέρεια Στ. Ελλάδας Υποστήριξη-Συνεργασία: Επιμελητήριο Ν. Εύβοιας, Οργανισμός Λιμένων Ν. Εύβοιας, Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, Ένωση Ξενοδόχων Ν. Εύβοιας, Ναυπηγεία Χαλκίδας και Επιχειρηματίες Καταστηματαρχών Εστίασης.

Στο ρυθμό της αποκριάς έχει μπει για τα καλά η πόλη της Χαλκίδας, με κορύφωση το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς και το «ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ».

Η έναρξη της αποκριάς (Σάββατο 8/2) έγινε με τους μοναδικούς Batala, που ξεσήκωσαν με τα τύμπανα τους όλο το εμπορικό κέντρο, μια όμορφη νότα χαράς και διασκέδασης για τους ανύποπτους περαστικούς, που τους το ανταπέδωσαν με πολύ χορό και χειροκρότημα. Η Καλημέρα της επόμενης ημέρας ήταν πολυπληθής και άκρως παραδοσιακή, με αποκριάτικα δρώμενα από τους Κουδουνάτους Μυτιλήνης, τους Αρματωμένους Μεσολογγίου και τους Κορδελλάτους Νάξου.

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων για το προσεχές Σαββατοκύριακο και την Τσικνοπέμπτη έχει ως εξής:

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:30, Στρογγυλό παραλίας

Αποκριάτικο Κρητικό & Ποντιακό γλέντι
Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Κρητών «Ο Ψηλορείτης» και ο Σύλλογος Ποντίων «Οι Κομνηνοί» είναι έτοιμοι να απογειώσουν την παραλία με τους ρυθμούς του τόπου τους, συνοδεία ορχήστρας, με τη ρακί να ρέει άφθονη και το κέφι να περισσεύει.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (από ώρα 18:30)

ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ – ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
Η γιορτινή ημέρα της τσικνοπέμπτης, θα είναι πλημμυρισμένη από τις μουσικές και τις εικόνες της μπάντας «Χάλκινα Ακούσματα», τα οποία συνοδεία χορευτικών τμημάτων Συλλόγων του Δήμου μας, θα περιδιαβαίνουν τους δρόμους και τα καταστήματα της πόλης, δίνοντας το στίγμα της παράδοσης και του κεφιού.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χαλκιδέων, Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

Υποστήριξη-Συνεργασία: Επιμελητήριο Ν. Εύβοιας, Οργανισμός Λιμένων Ν. Εύβοιας, Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, Ένωση Ξενοδόχων Ν. Εύβοιας, Ναυπηγεία Χαλκίδας και Επιχειρηματίες Καταστηματαρχών Εστίασης.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top