Το πεζοδρόμιο μας δίδαξε τις κλασικές φιγούρες που λένε και που ακούνε τα κάλαντα, και σκεφτήκαμε ότι θα είχε πλάκα να φτιάξουμε μια λίστα με αυτές.
Σίγουρα αυτές τις κατηγορίες δεν τις συναντάς μόνο στη Χαλκίδα, αλλά εδώ στην πόλη μας υπάρχουν 2-3 κατηγορίες οι οποίες είναι ειδικές!
Όσοι λένε τα κάλαντα στη Χαλκίδα χωρίζονται σε δύο ομάδες!
Ομάδα Corleone
Η ομάδα αυτή είναι τα πιο αλάνια της πόλης. Κάνουν κουμάντο στις γειτονιές και στις παιδικές χαρές. Είναι αυτοί που είναι παμπόνηροι και με τα κάλαντα θα βγάλουν κάτι παραπάνω από το μηνιάτικο του Μένιου Φουρθιώτη στο παλιό καλό Ε! Αυτή η ομάδα αναλαμβάνει την παραλία Χαλκίδας. Σου λέει θα τα πω στα μαγαζιά αλλά θα τα πάρω και από όσους πίνουν το καφεδάκι τους. Καταστρώνουν ολόκληρη στρατηγική και έχουν σχέδιο για τις ώρες που θα περάσουν, ώστε να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο…
Η ομάδα της εργατιάς
Αυτά τα παιδιά γνωρίζουν πως δεν μπορούν να πάνε στην παραλία. Ξεκινούν από το πρωί, είναι έξω από την πόρτα κάθε καταστήματος στην Αβάντων και μέσα στην μέρα τα λένε σε κάθε κατάστημα από 5 φορές! Ρίχνουν πολλά χιλιόμετρα, περισσότερα και από τον Κατσουράνη Γκατούζο στα καλά του. Το μεγάλο τους μυστικό είναι οι πολυκατοικίες. Βάζουν στο μάτι τις πιο κατοικημένες πολυκατοικίες, ανεβαίνουν μέχρι τον 6ο και έτσι κάνουν δουλίτσα! Σίγουρα στο τέλος της μέρας έχουν πολύ καλό ταμείο αλλά θα τα δώσουν σε καινούργια παπούτσια καθώς οι σόλες έλιωσαν από τα πολλά χιλιόμετρα!
Ο μπροστάρης-σολίστ
Ο πιο ζωηρός της παρέας, ή απλά αυτός που έβαλε το PS4 στο μάτι και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να το αποκτήσει. Δεν έχει καμία όρεξη να πει ολόκληρα τα κάλαντα, γι’ αυτό και το βιμπράτο του παίρνει την κατιούσα μετά το “ναααααα πω, να πω στ’ αρχοντικό-ό-ό σας…” Είναι εκεί για να πάρει τα λεφτά. Μόλις καταλάβει ότι η κουστωδία του δεν ακολουθεί στον ίδιο ζωηρό ρυθμό (τουλάχιστον μέχρι το “αρχοντικό σας”), ανεβάζει τους τόνους, γκαρίζει, κάνει τα πάντα για να τον θυμούνται αυτοί που του άνοιξαν ως το πιο νευρόσπαστο παιδάκι που τους χτύπησε φέτος για τα κάλαντα. Μέσα από το μπουφάν, φοράει το περιβραχιόνιο.
Ο Ταμίας
Είναι αυτός που έχει το τσαντάκι-μπανάνα ετοιμοπόλεμο και κρεμασμένο κάτω απ’ τον αφαλό. Δεν έχει τάσεις για αδικοπραξίες, είναι ο τελευταίος που θα έβαζε στην τσέπη ένα εικοσάρικο από το δρόμο.
Ο Άφωνος – Ατάλαντος
Βρίσκεται εκεί με το ζόρι. Δεν έχει μάθει καν τα κάλαντα. Δεν μπορεί να λέει τα κάλαντα και να χτυπάει το τρίγωνο ταυτόχρονα! Δεν έχει παίξει σε κανένα θεατρικό στο σχολείο του.
Και αφού είδαμε τις κατηγορίες των παιδιών που λένε τα κάλαντα, πάνε να δούμε και αυτούς που τα ακούνε ή τέλος πάντων θα ανοίξουν την πόρτα!
Αυτός που δίνει δραχμές ή ξένα νομίσματα
Το κάνει επίτηδες ή το κάνει κατά λάθος; Αν το κάνει κατά λάθος, θα ήταν φρόνιμο και χριστιανικό να επιστρέψεις, να του τα δώσεις πίσω και να ενημερώσεις κάποιο συγγενικό του πρόσωπο για το συμβάν. Μπορεί μια μέρα να δώσει τα κλειδιά της εξώπορτας σε κάνα κλεφτρόνι. Αν το κάνει επίτηδες, του αξίζει να του χτυπάς το κουδούνι για μια βδομάδα σε ώρες κοινής ησυχίας. Δηλαδή τι; Κορόιδεψες ένα παιδάκι; Πάρα πολύ έξυπνο.
Ο συγκινημένος που θέλει να το ακούσει όλο
Του αξίζει να τα ακούσει ολόκληρα και δύο φορές. Η συγκίνηση στο μάτι του είναι όλα τα Χριστούγεννα. Αρκεί να μην ξενερώσει τα παιδιά στο τέλος και δώσει 0,50 λεπτά!
Σωσώ
Είναι μια κατηγορία μόνη της και έχεις πολλούς πιστούς ακόλουθους!
https://www.facebook.com/cult24gr/videos/1762202570458203/?t=0