8 νεκροί αλλά όλα πήγαν ρολόι. Με ποιο μέτρο ζυγίζετε τη νοημοσύνη μας;

Στην Ελλάδα η καταστροφή από καιρικά φαινόμενα είναι θέμα ωρών. Ίσως και λεπτών. 8 νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια, περιουσίες, επιχειρήσεις ακόμα και σε εργοστάσια και βιοτεχνίας. Άνθρωποι χωρίς νερό, χωρίς να έχουν να φάνε και να πιουν. Κι όμως, όλα πήγαν ρολόι σύμφωνα με τους αρμόδιους της κυβέρνησης, των τοπικών φορέων και της πολιτικής προστασίας. Φταίει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από αυτούς. Μπορεί να φταίει η πανσέληνος στον υδροχόο, αλλά αυτοί όχι. Δεν ξέρω εάν το μάθατε, αλλά τα έριξαν και στους μετεωρολόγους οι οποίοι δεν έκαναν λέει σωστές προβλέψεις. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιανός πάντως, διέψευσε ότι δόθηκαν -τουλάχιστον από τον ίδιο- τόσο λανθασμένες προβλέψεις. Ένα “ως πότε” και μια απορία για το πώς συμβαίνουν αυτά “στην Ελλάδα του 2020”, “στην Ελλάδα του 2018”, “στην Ελλάδα του 2007”, “στην Ελλάδα του…”. Πάντα υπάρχει μια ημερομηνία. Και δίπλα από αυτήν νεκροί! Κάθε κυβέρνηση, αιφνιδιάζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κάθε κυβέρνηση όμως έχει προβεί σε δηλώσεις στο παρελθόν. Για παράδειγμα, η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της δήλωναν πως το 112 θα σώσει ζωές. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτει 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί». Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναφέρθηκε στον αριθμό 112 και που πρόσθεσε με έμφαση, πως έπρεπε να λειτουργεί εδώ και καιρό και πως θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου… Εχθές όμως είχαμε μία άλλη δήλωση. «Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν. Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών». Δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Τι άλλαξε μέσα σ’ ένα χρόνο με τον αριθμό 112; Το 2019 θα έσωζε ζωές αν λειτουργούσε, το 2020 έσωσε ζωές που δεν λειτούργησε; Πείτε μας τελικώς με ποιο μέτρο ζυγίζεται η νοημοσύνη μας; Ποιους κοροϊδεύετε; Κανένας σεβασμός έστω στον πόνο αυτών των ανθρώπων. Την ορθότερη απάντηση στον κ. Χαρδαλιά για το 112 που υπάρχει αλλά είναι σα να μην υπάρχει, την έδωσε η Έλενα Ακρίτα. “Κύριε Χαρδαλιά αν λειτουργούσε το 112, τώρα το μωρό θα ζούσε γιατί οι γονείς του θα είχαν προλάβει να το σώσουν. Αυτό μόνο”.   *Φωτογραφία εξωφύλλου: Lefteris Partsalis  

Στην Ελλάδα η καταστροφή από καιρικά φαινόμενα είναι θέμα ωρών. Ίσως και λεπτών.

8 νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια, περιουσίες, επιχειρήσεις ακόμα και σε εργοστάσια και βιοτεχνίας. Άνθρωποι χωρίς νερό, χωρίς να έχουν να φάνε και να πιουν. Κι όμως, όλα πήγαν ρολόι σύμφωνα με τους αρμόδιους της κυβέρνησης, των τοπικών φορέων και της πολιτικής προστασίας. Φταίει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από αυτούς. Μπορεί να φταίει η πανσέληνος στον υδροχόο, αλλά αυτοί όχι.

Δεν ξέρω εάν το μάθατε, αλλά τα έριξαν και στους μετεωρολόγους οι οποίοι δεν έκαναν λέει σωστές προβλέψεις. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιανός πάντως, διέψευσε ότι δόθηκαν -τουλάχιστον από τον ίδιο- τόσο λανθασμένες προβλέψεις.

Ένα “ως πότε” και μια απορία για το πώς συμβαίνουν αυτά “στην Ελλάδα του 2020”, “στην Ελλάδα του 2018”, “στην Ελλάδα του 2007”, “στην Ελλάδα του…”. Πάντα υπάρχει μια ημερομηνία. Και δίπλα από αυτήν νεκροί!

Κάθε κυβέρνηση, αιφνιδιάζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κάθε κυβέρνηση όμως έχει προβεί σε δηλώσεις στο παρελθόν. Για παράδειγμα, η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της δήλωναν πως το 112 θα σώσει ζωές. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτει 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί». Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναφέρθηκε στον αριθμό 112 και που πρόσθεσε με έμφαση, πως έπρεπε να λειτουργεί εδώ και καιρό και πως θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου…

Εχθές όμως είχαμε μία άλλη δήλωση. «Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν. Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών». Δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Τι άλλαξε μέσα σ’ ένα χρόνο με τον αριθμό 112; Το 2019 θα έσωζε ζωές αν λειτουργούσε, το 2020 έσωσε ζωές που δεν λειτούργησε; Πείτε μας τελικώς με ποιο μέτρο ζυγίζεται η νοημοσύνη μας; Ποιους κοροϊδεύετε; Κανένας σεβασμός έστω στον πόνο αυτών των ανθρώπων.

Την ορθότερη απάντηση στον κ. Χαρδαλιά για το 112 που υπάρχει αλλά είναι σα να μην υπάρχει, την έδωσε η Έλενα Ακρίτα. “Κύριε Χαρδαλιά αν λειτουργούσε το 112, τώρα το μωρό θα ζούσε γιατί οι γονείς του θα είχαν προλάβει να το σώσουν. Αυτό μόνο”.

 

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Lefteris Partsalis

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top