8 λόγοι να επιλέξεις το ΙΕΚ PRAXIS για τη φοίτησή σου

Το διάστημα που διανύουμε αποτελεί για χιλιάδες τελειόφοιτους Λυκείου μια ιδιαίτερα αγχωτική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας καλούνται να επιλέξουν το επόμενο βήμα στις σπουδές τους, αυτό που θα τους οδηγήσει σε μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία. Οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ίσως η προτεραιότητα των περισσοτέρων, ωστόσο οι […]

Το διάστημα που διανύουμε αποτελεί για χιλιάδες τελειόφοιτους Λυκείου μια ιδιαίτερα αγχωτική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας καλούνται να επιλέξουν το επόμενο βήμα στις σπουδές τους, αυτό που θα τους οδηγήσει σε μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ίσως η προτεραιότητα των περισσοτέρων, ωστόσο οι Πανελλήνιες δεν αποτελούν μονόδρομο, καθώς προσφέρονται ποικίλες εναλλακτικές λύσεις, μεταξύ των οποίων η φοίτηση σε κάποιο ΙΕΚ. Αρκετοί είναι οι νέοι μάλιστα που επιλέγουν να μη λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις, αλλά προχωρούν άμεσα στην κράτηση θέσης στην ειδικότητα ΙΕΚ που έχουν επιλέξει. Εάν λοιπόν είστε νέος, ή ακόμα και γονιός, που βρίσκεστε σε αναζήτηση για σπουδές μετά το Λύκειο στην Εύβοια και στη Χαλκίδα, παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένα τα κυριότερα πλεονεκτήματα φοίτησης σε ένα Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης PRAXIS.

1. Τα ΙΕΚ προσφέρουν Κρατικό Δίπλωμα (κατόπιν εξετάσεων Πιστοποίησης), που είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ειδικότητες που δεν προσφέρονται από κάποιο τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, όπως για παράδειγμα οι σπουδές σε Σχολή Μαγειρικής – Chef ή Σχολή Ζαχαροπλαστικής και πολλές άλλες ακόμα.

2. Το ΙΕΚ PRAXIS προσφέρει χωρίς χρέωση σε όλους τους σπουδαστές του μαθήματα Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών, Ρωσικών αλλά και εκπαίδευση Η/Υ. Επίσης, υπάρχει πλούσιο έντυπο εκπαιδευτικό υλικό. Παρέχεται πλήρες σετ Βιβλίων ή Βιβλιοδετημένων Επιστημονικών Σημειώσεων σε έντυπη μορφή για όλα τα μαθήματα της ειδικότητας. Οι επιπλέον εκπαιδευτικές παροχές και τα σεμινάρια εξειδίκευσης που προσφέρει το ΙΕΚ PRAXIS, αποτελούν απαραίτητα προσόντα και εμπλουτίζουν το βιογραφικό.

3. Πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για όλες τις ειδικότητες. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με ότι τα μαθήματα στο ΙΕΚ PRAXIS είναι κυρίως εργαστηριακά, δίνουν την ευκαιρία άμεσης ενασχόλησης με το αντικείμενο των σπουδών.

 

4. Ένταξη νέων καινοτόμων ειδικοτήτων: Τεχνολόγος Τροφίμων, Βιολογική Γεωργία, Αμπελουργία, Δημοσιογραφία, Ηλεκτρολογία, Αυτοματισμοί, Ψυκτικοί, Φωτογραφία, Φύλακας Μουσείων και Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών (Security)

5. Υπεροχή στις κλασικές ειδικότητες: Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Αισθητική, Κομμωτική, Ξενοδοχειακα/Τουριστικά, Βοηθός Βρεφονηπιοκομίας, Φυσικοθεραπεία, Βοηθός Φαρμακείου, Πληροφορική, Οικονομία/Διοίκηση, Γραφιστική, Web Design.

6. Οι επιτυχημένοι και βραβευμένοι επαγγελματίες του κάθε κλάδου είναι οι καθημερινοί καθηγητές των σπουδαστών του ΙΕΚ PRAXIS. Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Ηλίας Σκουλάς, Θανάσης Γιαπλές, Βαγγέλης Αγγέλου, είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των καθηγητών.

7. Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ PRAXIS, διακρίνονται και ξεχωρίζουν στους τομείς τους. Το ΙΕΚ PRAXIS μεριμνά για την πρακτική άσκηση και την επαγγελματική αποκατάσταση, μέσω των γραφείων διασύνδεσης και σταδιοδρομίας που διαθέτει.

8. Η φοίτηση στα ΙΕΚ PRAXIS ολοκληρώνεται σε μόλις 2 χρόνια, με 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής, γεγονός που σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να βγείτε στην αγορά εργασίας πολύ νωρίτερα σε σχέση με κάποιον που σπουδάζει σε ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ΙΕΚ PRAXIS, με 20 χρόνια εμπειρίας, δυναμικής παρουσίας και συνεχούς λειτουργίας στη Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Επαγγελματική Κατάρτιση, γνωρίζει καλά να παράγει σπουδαίο έργο. Δεν βρίσκεται τυχαία άλλωστε στους κορυφαίους εκπαιδευτικούς ομίλους της Ελλάδας.

Είναι το δημιούργημα ενός εκπαιδευτικού οργανισμού και μιας ομάδας έμπειρων στελεχών με παρουσία στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης από το 1999.

Με διοργάνωση εκατοντάδων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα και με μόνιμη μέχρι σήμερα παρουσία στην Αθήνα και στη Χαλκίδα, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία στον σχεδιασμό, την οργάνωση, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων.

 

Το ΙΕΚ PRAXIS λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε δύο (2) κτίρια στο κέντρο της Χαλκίδας, σε υπερσύγχρονους εκπαιδευτικούς χώρους που ξεπερνούν τα 3.000 τετραγωνικά μέτρα.

Εάν λοιπόν, το ενδεχόμενο φοίτησης σε κάποιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης φαντάζει ως μια καλή προοπτική, ξεκινήστε την έρευνα σας με μία επίσκεψη στο site του PRAXIS www.iekpraxis.gr του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου της Εύβοιας και -γιατί όχι-συνεχίστε με μια κατ’ ιδίαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του στη Χαλκίδα.

ΙΕΚ PRAXIS

ΧΑΛΚΙΔΑ (Κτίριο 1) Λεωφόρος Χαϊνά 95 (δίπλα στην Νομαρχία)
Τηλ. 22210-74005, 22210-61607

ΧΑΛΚΙΔΑ (Κτίριο 2) Αρεθούσης 123 (φανάρια Δάριγκ)
Τηλ 22210-77277, 22210-75513

Web: www.iekpraxis.gr

Facebook: IEK Praxis Original Page

Instagram: praxis_iek

Email: info@iekpraxis.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top