Οι μήνες του καλοκαιριού προσφέρονται για παιδικές παραστάσεις και η Χαλκίδα φιλοξενεί πληθώρα θεαμάτων. Σκανάραμε προσεκτικά τα προγράμματα και παρουσιάζουμε τις παιδικές πααστάσεις που περιοδεύουν και θα επισκεφθούν και την πόλη μας και είναι κατάλληλες για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά.
Έχεις παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Θέλεις να αδράξεις την ευκαιρία του καλοκαιριού και των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων. Αρχίζεις το ψάξιμο για παιδικές παραστάσεις.
Αλλά εμείς δουλεύουμε για εσένα και σου έχουμε έτοιμη την λίστα.
Ιούλιος
ΝΤΙΛΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ
Τρίτη 4/7 – Θέατρο Ορέστης Μακρής
“ΝΤΙΛΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ” του Γιάννη Ταϊπλιάδη μια παράσταση που είδαν χιλιάδες παιδιά και γονείς ,την φετινή σεζόν!!!
Μπορεί άραγε ένας γάτος να θέλει το καλό μιας ποντικοκοινωνίας; Τι παθαίνουν οι ποντικοί όταν εμπιστεύονται τους “σωτήρες” ; Πως μια κοινότητα, ένας λαός ή μια χώρα μπορεί να παραπλανηθεί και να οδηγηθεί στα όρια της ύπαρξής της ,χάνοντας την ελευθερία και τον πλούτο της ; Ποιο είναι το τίμημα της ελευθερίας και ποιοι οι όροι και οι προϋποθέσεις της επίτευξής της;
Την απάντηση μας την δίνει ο Γιάννης Ταϊπλιάδης μέσα από το εξαιρετικό έργο του, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους! Οι μικροί μας φίλοι θα ξεκαρδιστούν με τις περιπέτειες των ποντικιών και θα γνωρίσουν μέσα από το έργο την αξία της ελευθερίας, της φιλίας, της συνεργασίας και οι μεγάλοι θα δουν με έναν ιδιαίτερα κωμικό τρόπο τις καταστάσεις που καθόρισαν το παρόν μας και ελπίζουμε όχι το μέλλον μας!
Τριγωνοψαρούλης the Musical
Πέμπτη 20/7 – Θέατρο Ορέστης Μακρής
Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γράφει την ιστορία του Τριγωνοψαρούλη από την αρχή και μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο του βυθού. Στον ύφαλο της Αουρέλια έχει ξεσπάσει πανθαλάσσιος πόλεμος. Θα καταφέρει ο αγαπημένος μας Τριγωνοψαρούλης παρέα με τους φίλους του κυρία Σουπιά τον Αστερία και τη Γλώσσα να νικήσουν για ακόμη μια φορά τον Αχινό σε έναν μεγάλο τελικό ψαρόσφαιρου? Τι στάση θα κρατήσει ο Μεγάλος Καρχαρίας? Ελάτε να κολυμπήσουμε μαζί με τον Τριγωνοψαρούλη, να δούμε από κοντά το μαγικό μαργαριτάρι και να γνωρίσουμε σπάνια θαλάσσια πλάσματα, όπως το Νάρβαλ και τον Τελευταίο Ιππόκαμπο! “ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL” Μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση, ένα διαδραστικό θέαμα με μουσική, τραγούδι, χορό, ακροβατικά, μας ταξιδεύει στον απίθανο κόσμο του βυθού. Το διαφορετικό κίτρινο ψάρι μας δείχνει τον τρόπο για την αποδοχή της διαφορετικότητας και αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας σε μια παράσταση που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Αύγουστος
Φανταστικοί Δεινόσαυροι
Πέμπτη 17/8 – Θέατρο Ορέστης Μακρής
Το Πολιτιστικό Πάρκο παρουσιάζει την διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά άνω των τεσσάρων ετών της Σταυρινής Κατσελλή «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ – Ο Dino και η παρέα του » σε σκηνοθεσία Κατερίνας Λιαποπούλου .
Η παλαιοντολόγος Κλειώ Δεινοσαυράκη με παρέα τον ντροπαλό Ίωνα και την ανυπόμονη Θάλεια, που θέλει να μάθει τα πάντα για τους δεινοσαύρους, ξεκινά μια μεγάλη Καλοκαιρινή Περιοδεία . Μέσα από την παράσταση τον εξήντα πέντε λεπτών μας παρουσιάζουν τον φανταστικό κόσμο των δεινόσαυρων ταξιδεύοντάς μας στην Κρητιδική εποχή , και μας μαθαίνουν για τον τρόπο ζωής τους , τις συνήθειες τους και τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους!”
Βελοσυράπρορας , Αγκυλόσαυρος, Παχυκεφαλόσαυροος, Τρικεράπτορας και πολλοί άλλοι μας παρουσιάζονται σε αυτήν την διαδραστική θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού Πάρκου. Στο τέλος η παράσταση γίνεται βιωματική παρακινώντας όλα τα παιδιά να αφήσουν την θέση τους για να γίνουν εκείνοι μικροί παλαιοντολόγοι, πραγματοποιώντας ανασκαφές και ανακαλύπτοντας οστά δεινοσαύρων.
Φυσικά μην ξεχάστε να βγάλετε φωτογραφίες με των γιγάντιο δεινόσαυρο Dino που θα σας περιμένει στο τέλος ώστε να τον γνωρίσετε από κοντά!
Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον
Τρίτη 29/8 – Θέατρο Ορέστης Μακρής
Ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα, «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον», το πολυαγαπημένο οικολογικό, παραμυθένιο έργο της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ !
Στις αρχές του 20ου αιώνα, η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, γράφει για τα παιδιά το έργο που χρησιμοποιήθηκε και ως αναγνωστικό βιβλίο στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα παραμύθι, γεμάτο ποίηση και ομορφιά, αγάπη για τη φύση, χιούμορ και συγκίνηση.
Ο σκανδαλιάρης, ατίθασος και άτακτος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, πεδιάδες και λίμνες, δάση και ποτάμια, λιμάνια, χωριά και πολιτείες.
Σ΄ αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των ζώων και των πουλιών και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται μέσα από περιπέτειες και μοναδικές εικόνες.
Παρέα με τη σοφή Αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο, την Πουπουλένια, τον Γοργοφτέρουγο τον Αετό και τη Μεγάλη Πεταλούδα, αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας και της αλληλοϋποστήριξης.
Η παράσταση αφηγείται στα παιδιά ένα ωραίο οικολογικό παραμύθι, τώρα που έχουμε χρέος να τους μιλήσουμε για το περιβάλλον και την προστασία του.
Ο Δημήτρης Αδάμης παρουσιάζει στα παιδιά και στους ενήλικες, που γνώρισαν το έργο, στη μορφή των αγαπημένων τους κινουμένων σχεδίων.
Η μουσική της παράστασης βασίζεται σε φολκλορικά λυρικά τραγούδια και Σκανδιναβούς συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious και o Gade.
*Από την παραγωγή δίνεται ίδια ημερομηνία με την παράσταση “Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ“. Για νεότερη ημερομηνία θα γίνει update.
Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ
Τρίτη 29/8 – Θέατρο Ορέστης Μακρής
Μια παρέα παιδιών βρίσκονται στο νησί της Αίγινας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκεί συναντούν μια οικογενειακή φίλη από το Παρίσι, όπου εργάζεται ως βοηθός ψυχιάτρου και έχει υπό τη φροντίδα της έναν Γερμανό ασθενή, τον Χανς, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Από τότε, ο ασθενής επαναλαμβάνει σκόρπιες λέξεις από τις οποίες τα παιδιά προσπαθούν να βγάλουν νόημα. Η αναζήτησή τους τα οδηγεί στη Βαγία και στο σπίτι της οικογένειας Χαλδαίου, όπου έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Όταν μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες, ξεκινούν την αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που τα οδηγεί σε συναρπαστικές περιπέτειες!
Η Ζωρζ Σαρή έγραψε τον Θησαυρό της Βαγίας, το πρώτο της μυθιστόρημα, με υλικό από την πραγματική της ζωή το 1969. Ήρωες του έργου είναι τα παιδιά της και οι φίλοι τους, ενώ όλα τα μέρη που αναφέρει είναι υπαρκτά.
*Από την παραγωγή δίνεται ίδια ημερομηνία με την παράσταση “Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον”. Για νεότερη ημερομηνία θα γίνει update.
Σεπτέμβριος
Το Πάρτι της Πέππα
Δευτέρα 4/9 – Θέατρο Ορέστης Μακρής
Σήμερα είναι μία μέρα γιορτή! Είναι τα γενέθλια της Πέππα!
Η παρέα της Πέππα επιστρέφει στη νέα επίσημη διαδραστική θεατρική παράσταση με ολοκαίνουρια ανασχεδιασμένα κοστούμια και σκηνικά σε μία νέα ιστορία με 12 χαρακτήρες μασκότ από την πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά της Entertainment One.
Συμμετέχουν οι χαρακτήρες: Πέππα Γουρουνάκι, Τζωρτζ, Μαμά Γουρουνίτσα, Μπαμπάς Γουρουνάκης, Γιαγιά Γουρουνίτσα, Παππούς Γουρουνάκης, Μαντάμ Γαζέλλα, Σούζυ Προβατίνα, Πέντρο Πόνυ, Ρεβέκκα Κουνέλη, Ρίτσαρντ Κουνέλης κι ο Έντμοντ Ελέφαντας!
Παραμύθι Χωρίς Όνομα
Κυριακή 10/9 – Θέατρο Ορέστης Μακρής
Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.
Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίες
της εργασίας,
της δικαιοσύνης,
της προσπάθειας,
της ανδρείας,
της συλλογικότητας σε αντίθεση με
την τεμπελιά,
την αδικία, την παραίτηση,
τη δειλία και
τον ατομισμό.