5 Κέντρα Ξένων Γλωσσών παίζουν μαζί στο κρηπίδωμα Χαλκίδας

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία έλαβε χώρα στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Μάλλιου, στη Χαλκίδα. 5 Κέντρα Ξένων Γλωσσών: το L.two της Τόνιας Κεράτσα, το κέντρο…

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία έλαβε χώρα στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Μάλλιου, στη Χαλκίδα. 5 Κέντρα Ξένων Γλωσσών: το L.two της Τόνιας Κεράτσα, το κέντρο της Μικαέλας Μιχελή, το Globe της Χριστίνας Βαρβία, το Language Tricks της Έρης Προκόπη και το κέντρο της Άννας Μουρτίκα συνδιοργάνωσαν μια εκδήλωση για παιδιά που τα είχε όλα: ομαδικό παιχνίδι, δραστηριότητες σχετικές με την τέχνη, γνωριμία με τη δίγλωσση λογοτεχνία και δώρα για κάθε παιδί!

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Η δράση αυτή διοργανώθηκε με αφορμή τη βιωματική παρουσίαση του βιβλίου της Καλλιόπης Ράικου «Τα πολύχρωμα μπαλόνια» από τις εκδόσεις Φυλάτος, και μας έστειλε ένα δυνατό  μήνυμα για την αξία της ομαδικότητας και συνεργατικότητας στην εκπαίδευση, καθώς έλαβαν μέρος παιδιά και από τα 5 κέντρα ξένων γλωσσών, τα οποία έπαιξαν μαζί και συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες.

Η εκδήλωση
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Η συγγραφέας και παιδαγωγός Καλλιόπη Ράικου εμβάθυνε στον κόσμο του παιδικού βιβλίου της «Τα πολύχρωμα μπαλόνια». Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι δίγλωσσο, γράφτηκε στα αγγλικά και στα ελληνικά, ενώ παρουσιάστηκε στα παιδιά και στους γονείς στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ημέρας πολυγλωσσίας, καταδεικνύοντας με εμφατικό τρόπο τις προοπτικές που ανοίγονται στο να εκδίδονται βιβλία σε 2 γλώσσες ταυτόχρονα.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Οι στόχοι όμως της εκδήλωσης ήταν και άλλοι: «Παρακινούμε τα παιδιά στην ομαδική εκμάθηση γλωσσών, κάτι που τους μαθαίνει την αλληλεγγύη και τη συγκατάβαση σε κάθε διαφορετική προσωπικότητα και κουλτούρα, διαμορφώνοντας ένα χαρακτήρα που βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και την κατανόηση», μας αναλύουν οι 5 της ομάδας. «Άλλωστε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η ομαδική εκμάθηση γλωσσών επιδρά θετικά όχι μόνο στον εγκέφαλο, αλλά και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, βοηθώντας τα να γίνουν πιο ευέλικτα και κοινωνικοποιημένα, με σεβασμό στη διαφορετικότητα».

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Η εκδήλωση διήρκησε 2 ώρες και στο τέλος μοιράστηκαν δώρα στους συμμετέχοντες, για τα οποία οι 5 ιδιοκτήτριες ευχαριστούν θερμά τις εκδόσεις Hamilton House και την Express Publishing.

Τα Παιχνίδια
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το θέμα του δίγλωσσου βιβλίου αποτέλεσε τον πυλώνα στον οποίο κινήθηκαν τα παιχνίδια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς αυτό πραγματεύεται τον αποχωρισμό στην παιδική ηλικία και διερευνά τους τρόπους για να ισορροπήσουμε τα συναισθήματά μας, τόσο ως γονείς, όσο και ως παιδιά.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Τα παιχνίδια της εκδήλωσης, η μουσική ταραντέλα, το τρένο με κρίκους και η μεταφορά των μπαλονιών σε μια καθορισμένη ομαδική διαδρομή, αλλά και οι εικόνες του βιβλίου που μετατράπηκαν σε ζωγραφισμένα σχέδια, χρησιμοποίησαν το παραμύθι για να δημιουργήσουν μια συσχέτιση και μια επαφή των παιδιών με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

«Θεωρούμε τα παιχνίδια αυτά αναγκαία για την καλλιέργεια της υπομονής και της ευγνωμοσύνης γιατί ακόμα και ο αποχωρισμός μπορεί να μετατρέψει τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά στοιχεία που είναι χρήσιμα για τη ζωή μας», σημειώνει η κυρία Ράικου.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag
Τα μηνύματα
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Τα 5 Κέντρα Ξένων Γλωσσών και οι 5 γυναίκες που τα διευθύνουν, έγιναν συνοδοιπόροι σε μια προσπάθεια που απορρέει από μια κοινή φιλοσοφία, ότι δηλαδή η εκμάθηση ξένων γλωσσών πρέπει να συνδυάζεται με παιχνίδι, διασκέδαση αλλά και ομαδικές, βιωματικές δραστηριότητες.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Η πρωτοβουλία αυτή των 5 Κέντρων Ξένων Γλωσσών, εκτός από τις εμπειρίες που επιθυμούν πάντα να προσφέρουν στους μαθητές τους, έχει ως στόχο όμως να περάσει και άλλα μηνύματα:  αρχικά να μεταλαμπαδεύσει το γεγονός ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών έχει άρτιο αποτέλεσμα όταν γίνεται σε ομάδες, όπου τα παιδιά συνεργάζονται, αποκτούν σοβαρές εκπαιδευτικές εμπειρίες και μαθαίνουν μαζί.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Τέλος,  αποσκοπεί να μεταφέρει και ένα ακόμα μήνυμα σε όλους τους ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών: «Αντιλαμβανόμαστε ότι η δράση μας έχει μια κοινή συνισταμένη που δεν είναι άλλη από την μεγάλη ανάγκη σύμπνοιας και εξωστρέφειας και επιδιώκουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα στους υπόλοιπους συναδέλφους ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών, ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μπορεί να γίνει με αυτά ακριβώς τα εργαλεία, δηλαδή τη συνεργασία και τη αλληλεγγύη μεταξύ μας».

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top