Ξέρω δεν είναι και ότι πιο εύκολο να ανοίξεις ένα βιβλίο την ώρα που θες να μαγειρέψεις στο σπίτι αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να ανοίξεις τουλάχιστον για λίγο τους μαγειρικούς σου ορίζοντες και να κάνεις κάτι το διαφορετικό από το συνηθισμένο…
Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία είναι τα « 5 υλικά». Ο Jamie Oliver, ο πλέον ευυπόληπτος συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία, επιστρέφει και εντυπωσιάζει. Βασιζόμενος σε απίστευτους συνδυασμούς μόλις 5 υλικών, δημιουργεί 130 ολοκαίνουργιες συνταγές! Από σαλάτες και ζυμαρικά, μέχρι κοτόπουλο, κόκκινο κρέας, ψάρι αλλά και γλυκά, ο Jamie έχει καλύψει όλες τις ανάγκες. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο με πολλές διατροφικές επιλογές και μπόλικη φαντασία, που εγγυάται τη μεγαλύτερη γευστική απόλαυση με τον λιγότερο δυνατό κόπο. …
«Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις»
Ένας σεφ, ο Άκης Πετρετζίκης, και μία υποστηρικτική ομάδα 30 ατόμων ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας μας παρουσιάζουν ένα βιβλίο μαγειρικής πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει! 12 θεματικές ενότητες, 150 βασικές συνταγές, 400 συμπληρωματικές και περισσότερες από 450 φωτογραφίες υπόσχονται να απογειώσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις!
«Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε»
Ο Αντρέας Λαγός είπε : “Αν δώσεις ζωή στη συνταγή, σου τη δίνει πίσω. Το φαγητό είναι εποχή, είναι αγάπη, είναι χαρά. Το έμαθα από παιδί και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας…” ο Αντρέας μοιράζεται μαζί μας συνταγές από την παιδική του ηλικία , από την δική μας παιδική ηλικία και την αξία της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας
«Δια χειρός»
Ο Γιώργος Τσελεμεντές δεν είναι μόνο σεφ ελληνικής κοπής . Είναι ένας ταλαντούχος μαέστρος της κουζίνας που παίρνει την παράδοση για να την πάει ένα βήμα παραπέρα . Στο βιβλίο αυτό , οι παλαιότερες νοικοκυρές βλέπουν τη νέα εκδοχή γνώριμων παραδοσιακών συνταγών , ενώ οι νέες φαν της κουζίνας μυούνται σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει “νέα ελληνική παραδοσιακή κουζίνα”. Άλλωστε , όπως έλεγαν οι μαμάδες αλλά και οι γιαγιάδες μας , “ένας Τσελεμεντές χρειάζεται σε κάθε σπίτι” . Και πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι της νέας εποχής.
«Σχολείο ζαχαροπλαστικής»
Πως θα μπορούσε να λείπει ο Χρήστος Βέργαδος μεγάλος chef ζαχαροπλαστικής και δάσκαλος μου στην ζαχαροπλαστική στα φοιτητικά μου χρόνια. Μέσα από την ελκυστική φωτογραφία και τις συνταγές βήμα βήμα, θα μάθετε πώς να παρασκευάσετε μια απλή μους σοκολάτας, πώς να ετοιμάσετε μια αφράτη κερασόπιτα και πώς να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα πρωτότυπο τσίζκεϊκ ή μια λαχταριστή τούρτα σοκολάτας με γεύση μέντας. Στις πρώτες σελίδες κάθε ενότητας θα ανακαλύψετε μικρά μυστικά και τεχνικές, καθώς και οδηγίες για να επιλέξετε τα σωστά εργαλεία ζαχαροπλαστικής. Ένα υπέροχο βιβλίο με 80 απολαυστικά γλυκά που πετυχαίνουν!