καφέ Coffee Lab Χαλκίδα

4 συντάκτες του GHETTO γράφουν για την καθημερινή ιεροτελεστία του καφέ

Η Coffee Lab είναι η πρώτη αλυσίδα street coffee που εφαρµόζει ολοκληρωτικά το concept του 3rd wave coffee. Παρακολουθούν τον καφέ τους από την καλλιέργεια ακολουθώντας τις αρχές του (direct trade), ενισχύοντας τη βιώσιµη καλλιέργεια και τις δίκαιες συνθήκες εργασίας (Sustainability). Έτσι, εξασφαλίζουν το full traceability και γνωρίζουν όλα τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά κάθε σοδειάς. […]

Η Coffee Lab είναι η πρώτη αλυσίδα street coffee που εφαρµόζει ολοκληρωτικά το concept του 3rd wave coffee. Παρακολουθούν τον καφέ τους από την καλλιέργεια ακολουθώντας τις αρχές του (direct trade), ενισχύοντας τη βιώσιµη καλλιέργεια και τις δίκαιες συνθήκες εργασίας (Sustainability). Έτσι, εξασφαλίζουν το full traceability και γνωρίζουν όλα τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά κάθε σοδειάς.

Κάθε κατάστηµα Coffee Lab, έτσι και αυτό της Χαλκίδας, είναι ένα πραγµατικό εργαστήριο όπου τηρούνται με σχολαστική ακρίβεια οι καθιερωµένες διαδικασίες για την άριστη παρασκευή κάθε καφέ. Κι ακόµα περισσότερο, σε κάθε κατάστηµα νοιάζονται να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες γευστικές προτιµήσεις του καθενός. Προτείνουν, εξηγούν και πάντα βρίσκουν την ιδανική σύνθεση.

Στα Coffee Lab καθημερινά θα βρεις 4 μονοποικιλιακούς καφέδες 100% Arabica: τον έντονο Brazil, τον ισορροπημένο Guatemala, τον ιδιαίτερο Ethiopia, τον φρουτώδη Kenya.

Ένας από αυτούς είναι εκείνος που ταιριάζει και στους συντάκτες του GHETTO οι οποίοι γράφουν για την εμπειρία τους με τον καφέ αλλά και τους λόγους που προτιμούν την κάθε ποικιλία από τα Coffee Lab στη Χαλκίδα.

 

Βασίλης

Coffee Lab – Γουατεμάλα

Όταν ήμουν πιο μικρός ηλικιακά ήμουν ο τύπος που έκραζα -ενώ μου έκαναν και μεγάλη εντύπωση- όλα όσα λεγόντουσταν γύρω από τον καφέ από τους φίλους μου. Κυρίως τους θεωρούσα υπερβολικούς όσους ισχυρίζονταν πως χωρίς πρωϊνό καφέ δεν ανοίγει το μάτι τους ή δεν μπορούν να δουλέψουν. Τα τελευταία 4 χρόνια βέβαια ελπίζω να μην θυμούνται πολλοί φίλοι μου αυτές τις απόψεις μου, καθώς όλα όσα ισχυρίζονταν για τον καφέ τα προσυπογράφω! Εκτός από την ενέργεια που μου δίνουν οι πρώτες γουλιές καφέ, από τον πρώτο καλό καφέ της ημέρας πολλές φορές κρίνεται και η απόδοσή μου στην δουλειά. Ένας καλός καφές σου φτιάχνει την διάθεση άλλωστε. Με την άφιξη των Coffee Lab στη Χαλκίδα περάσαμε μια αναγνωριστική φάση στην αρχή. Χρειαζόταν να δοκιμάσω όλες τις ποικιλίες που προσφέρει και να καταλήξω σε αυτή που μου ταιριάζει γευστικά περισσότερο. Καταλαβαίνετε τι γινόταν στην υπόγα του GHETTO εκείνο το διάστημα μέχρι να αποφασίσουμε ποια ποικιλία θα δοκιμάσουμε και να κάνουμε την τελική μας παραγγελία… Καλλιεργείται στην περιοχή Antigua στην Guatemala με την επίβλεψη του coffeelabfarms σε υψόμετρο 1200-1400μ. και προέρχεται από τις ποικιλίες Bourbon και Caturra. Γλυκόπιοτος καφές με γεμάτο σώμα, ήπια οξύτητα πορτοκαλιού & επίγευση σοκολάτα γάλακτος.

 

Γιώργος

Coffee Lab – Κένυα

Την αλήθεια μου την ομολογώ. Πίνω μόνο espresso και cappuccino ίσως λόγω της ζωής μου σε ιταλικά περιβάλλοντα και επίσης προσθέτω ότι τους προτιμώ μόνο ζεστούς, ακόμα και με τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού. Η επιλογή μου από τα Coffee lab μονόδρομος, κάτι που σημαίνει ότι με ενδιέφερε εξαρχής η ποικιλία Κένυα. Δεν θέλω να σας αποθαρρύνω από τις παγιωμένες συνήθειες αλλά τα ταξίδια μου ανά την Ευρώπη μου δίδαξαν τα γαστρονομικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, που στην περίπτωση του καφέ είναι το αγνό αυθεντικό ανθόμελο. Λοιπόν, πίνω τον espresso και τον cappuccino μου μέτριο και με μέλι ελλήνων παραγωγών. Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά μια διπλή δόση espresso Κένυα, εκείνο το πρωινό που μόλις είχε χαράξει στο Coffee Lab της Χαλκίδας, με πλημμύρισε μια συγχορδία από κόκκινα φρούτα του δάσους. Ο Κένυα είναι μια ποικιλία καφέ που ζωντανεύει την άνοιξη και ευωδιάζει πρωτίστως τον ουρανίσκο. Όσο για τον cappuccino, είχα την τύχη να μου το φτιάξουν αληθινοί Καπουτσίνοι μοναχοί, ξέρετε αυτοί με την κουκούλα και τα σανδάλια, με αποτέλεσμα να το θεωρώ τον καλύτερο καφέ του πλανήτη. Στα Coffee Lab ο cappuccino Κένυα με τη φίνα κρέμα του παραπέμπει σε μέρη εξωτικά, έχει αναφορές στη κοσμοπολίτη διάθεση μεσογειακών θέρετρων και πραγματικά με ταξίδεψε. Η οξύτητα στην επίνευση μετριάζεται με τη γλυκύτητα του κόκκινου σταφυλιού ενώ αφήνει την πικράδα ενός αμυγδάλου, δημιουργώντας, αν μη τι άλλο, μια συναισθηματική έκρηξη που οφείλεται στο μεγαλείο του καφέ.

 

Αιμιλία

Coffee Lab – Βραζιλία

Θέλω να ξεκινήσω τονίζαντας το εξής: Το δημιουργικό – καλλιτεχνικό τμήμα στο GHETTO κάνει την πιο δύσκολη δουλειά, επομένως θα έπρεπε όλοι οι καφέδες που παραγγέλνουμε στο γραφείο να είναι κερασμένοι από τους υπόλοιπους της ομάδας, αλλά ΔΕΝ! Λοιπόν, συνήθως πίνω έναν καφέ την ημέρα και είναι ικανός να με κρατήσει στην τσίτα. Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα για να διαλέξω τον αγαπημένο μου μονοποικιλιακό καφέ 100% Arabica από τα Coffee Lab. Αμέσως ξεχώρισα τον Brazil. Η επίγευση bitter σοκολάτας & ξηρών καρπών, με το δυνατό σώμα χαρακτηρίζουν αυτήν την ποικιλία καφέ και είναι ένας συνδυασμός ιδανικός για το πρωινό ξεκίνημα αλλά και για να με καρτήσει κατά την διάρκεια της ημέρας. Καθώς ο Brazil είναι έντονος, ότι πρέπει για εμένα που πίνω έναν καφέ την ημέρα.

 

Κώστας

Coffee Lab – Αιθιοπία

Χωρίς νερό μπορώ, χωρίς καφέ όχι. Και μπορεί για τους υπόλοιπους της ομάδας του GHETTO η ενασχόληση τους με τον καφέ μέσα στην ημέρα να ξεκινάει όταν φτάσουν στο γραφείο, εμένα όμως ξεκινάει με το που ανοίξω τα μάτια μου, από το κρεβάτι μου δηλαδή. Πολλές φορές θα προσπεράσω τον ήχο από το ξυπνητήρι αλλά τον ήχο από την καφετιέρα μου δεν τον προσπερνάω. Είναι σαν να μου μιλάει και να μου λέει “καλημέρα”! Πριν καν πάω τουαλέτα, θα βάλω στην καφετιέρα την κάψουλα καφέ από το Coffee Lab και θα μπορώ πιο ήρεμος να ετοιμαστώ για την δουλειά αφού θα έχω πιει τις πρώτες μου γουλιές. Και μόλις φτάσω στην υπόγα του GHETTO σειρά έχει ο δεύτερος καφές, πάλι από τα Coffee Lab και μάλιστα της ίδιας ποικιλίας με τις κάψουλες που έχω και στο σπίτι. Προτιμώ την ποικιλία Αιθιοπία. Οι αρωματικές νότες του γιασεμιού & η φρουτώδης επίγευση του περγαμόντου, είναι η ανοιξιάτικη ζωντάνια που έψαχνες στον καφέ σου και με κάνουν να νιώθω πάντα μια ευφορία, αυτό που αναζητώ δηλαδή από το αγαπημένο μου ρόφημα, τον καφέ.

 

Coffee Lab Χαλκίδα

Λεωφ. Χαϊνά 70, Χαλκίδα – Τηλ. 22210 77177

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top