Σαρακοστή σημαίνει μια διαφορετική γαστρονομική πρόταση η οποία μας προετοιμάζει διατροφικά και πνευματικά για το Πάσχα. Η σαρακοστιανή περίοδος συνιστά και μια προσέγγιση φαγητού με πολλές νόστιμες επιλογές που διαφοροποιούν το καθημερινό τραπέζι και το μεταμορφώνουν.
Θαλασσινά και όστρακα, τα οποία συνοδεύονται από εκλεκτά αποστάγματα, πίτες με χόρτα και μανιτάρια, διάφορα είδη ψωμιού με βάση λαχανικά κι ελιές, αλλά και γλυκά βουτήματα με φρούτα και βρώμη, συνιστούν ιδανικές, σαρακοστιανές γαστριμαργικές προτάσεις που δίνουν μια διαφορετική νότα γεύσης στον ουρανίσκο μας.
Το GHETTO Magazine αναζήτησε εκείνα τα μαγαζιά που εμπνέονται από τη Σαρακοστή και δημιουργούν εκείνες τις σαρακοστιανές προτάσεις σε finger food, φρούτα της θάλασσας, αλλά και αποστάγματα για να γιορτάσουμε τη σημαντική αυτή περίοδο της νηστείας χωρίς να στερηθούμε σε γεύση και απόλαυση.
Ιχθυοπωλείο Μπούμπης
Το Ιχθυοπωλείο Μπούμπης μετρά 50 χρόνια ιστορία και μας προμηθεύει ντόπια και φρέσκα ψάρια αλιευμένα από το δικό τους σκάφος και από τοπικά μικρά καΐκια. Με στόχο την άριστη ποιότητα, προσαρμοσμένη στις όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές, μας υποδέχεται με περισσή ευγένεια και άριστη εξυπηρέτηση σε έναν φανταστικό χώρο, προτείνοντας ψάρια και θαλασσινά για ξεχωριστά Κούλουμα. Χταπόδι, θράψαλα, καλαμάρια, καραβίδες, γαρίδες, σουπιές συνιστούν την ποικιλία των θαλασσινών του, ενώ θα βρούμε και μύδια και στρείδια για λουκούλλεια σαρακοστιανά πιάτα. Το Ιχθυοπωλείο Μπούμπης εγγυάται την καλύτερη εκδοχή της σαρακοστιανής γαστρονομίας και την οποία θα βρούμε αποκλειστικά στους πάγκους του.
Χαϊνά 64, Χαλκίδα – Τηλ. 22210 81437
Κρασοπωλείο Έδεσμα
Η Σαρακοστή προτάσσει γαστρονομικά πιάτα που ταιριάζουν με τα φρουτώδη αρώματα, το μεστό και τη μακρά επίγευση ενός ούζου, σε απόσταξη 100%, από την Avantes Distillery, το οποίο θα βρούμε στο Έδεσμα. Επίσης μας προτείνουν το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο της Zoinos, ένα 100% απόσταγμα, το οποίο παράγεται από την ποικιλία Ντεμπίνα, μια γηγενή ποικιλία σταφυλιού της Ηπείρου, συνιστώντας το τέλειο pairing με θαλασσινά και ψαρομεζέδες. Η οικογένεια Δήμου αναπτύσσει την Κάβα – Κρασοπωλείο Έδεσμα με σεβασμό στον καταναλωτή από το 1994 και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις και τις ανερχόμενες τάσεις, αποτελώντας το χώρο στον οποίο θα επιλέξουμε τα αποστάγματά μας για τη Σαρακοστή, ενώ μας περιμένει να μας εξυπηρετήσει με δύο καταστήματα, Χαϊνά 30 και Ελευθερίου Βενιζέλου 67.
Ελευθέριου Βενιζέλου 67 / Λεωφ. Χαϊνά 30, Χαλκίδα – 2221 088827
Το Χρυσό
Στη μοναδική Πλατεία των Δικαστηρίων το Χρυσό μας υποδέχεται με σαρακοστιανές λιχουδιές που συνομιλούν με το πιο νόστιμο finger food. Στο Χρυσό τις ημέρες της Σαρακοστής μπορούμε να βρούμε πολλές νηστίσιμες επιλογές σε πίτες και sandwiches που σαγηνεύουν κάθε ουρανίσκο. Παράλληλα τα Σαρακοστιανά του τα συνοδεύουμε με το εξαιρετικό χαρμάνι Pianeta της Taf που δίνει έναν espresso με απαλή οξύτητα, στρογγυλό σώμα και έντονη επίγευση σοκολάτας, δημιουργώντας για όλους μας μια χαρισματική γευστική εμπειρία.
Αβάντων 8, Χαλκίδα – Τηλ. 2221306503
Φούρνος Γουρνής
Σε ένα πανέμορφο και εντυπωσιακό χώρο, στη Χαϊνά 60, ο Φούρνος Γουρνής μας καλωσορίζει με τη φουρνιστή εκδοχή της Σαρακοστής και νοστιμιές που μιλούν στο στόμα. Μοναδικές μανιταρόπιτες, σπανακόπιτες, πατατόπιτες, αλλά και λαχταριστά ελιόψωμα και σταφιδόψωμα, όπως και ζαχαρένιοι λουκουμάδες εκφράζουν τη νόστιμη πλευρά της σαρακοστιανής διατροφής. Επίσης με σεβασμό στους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας μας βγάζουν κουλουράκια με βατόμουρο και χωρίς ζάχαρη, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζουν τα νηστίσιμα κουλούρια με βρώμη. Στο Φούρνο Γουρνή θα σας ενθουσιάσει η ευγένεια του προσωπικού και οι πάμπολλες επιλογές σε λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα, όπως και προϊόντα φούρνου, τα οποία αφήνουν έντονο τα γευστικό τους αποτύπωμα και κάνουν τη Σαρακοστή μας πεντανόστιμη.
Λεωφ. Χαϊνά 60, Χαλκίδα – Τηλ. 22210 73358