31 βήματα στην οδό Γαζέπη! (pics)

Ακόμα και αν δεν το ‘χεις ιδιαίτερα με τα ονόματα των οδών της Χαλκίδας, δε μπορεί να μην ξέρεις τη Γαζέπη, αφού είναι ο δρόμος που περνάει μπροστά από το Νοσοκομείο και οδηγεί στην πλατεία αγοράς… Έτσι για την ιστορία, ο δρόμος ονομάζεται Γαζέπη από το 1960, από τον Ηρακλή Γαζέπη(1843 – 1899), ο οποίος […]

Ακόμα και αν δεν το ‘χεις ιδιαίτερα με τα ονόματα των οδών της Χαλκίδας, δε μπορεί να μην ξέρεις τη Γαζέπη, αφού είναι ο δρόμος που περνάει μπροστά από το Νοσοκομείο και οδηγεί στην πλατεία αγοράς…

Έτσι για την ιστορία, ο δρόμος ονομάζεται Γαζέπη από το 1960, από τον Ηρακλή Γαζέπη(1843 – 1899), ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Χαλκιδέων, για τέσσερες τετραετίες.

Επί δημαρχίας του φτιάχτηκε η Δημοτική Αγορά, αλλά έχει και την “ευθύνη” για την καταστροφή των τειχών της πόλης του Ευρίπου, με τη συνδρομή του βουλευτή Ν. Βουδούρη, Το 1890 πολιτεύεται και εκλέγεται βουλευτής.

Σημαντικό μέρος της περιουσίας του κατέληξε μετά θάνατον σε φτωχούς συμπολίτες του.

Η οδός Γαζέπη, παλαιότερα, όταν λειτουργούσε και η δημοτική αγορά της πόλης, ήταν ένας από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους της Χαλκίδας και έσφυζε από κόσμο και καταστήματα.

Πλέον, αν περάσει κανείς, θα παρατηρήσει ότι πολλά μαγαζιά έχουν κλείσει και τα περισσότερα από τα αρκετά παλιά-πανέμορφα κτίρια του δρόμου είναι υπό κατάρρευση.

Παρ’ όλα αυτά, αν κοιτάξεις καλύτερα, θα δεις εικόνες που θυμίζουν μια άλλη εποχή και δημιουργούν ένα νοσταλγικό συναίσθημα…Ίσως είναι τα μικρά οικονομικά μαγαζάκια, τα κτίρια με τις παλιές πόρτες, η αίσθηση γειτονιάς που διατηρείται ακόμα…

Θα μπορούσαμε να ανακηρύξουμε τη Γαζέπη τον πιο vintage-cult δρόμο της Χαλκίδας και αυτό φαίνεται στα επόμενα 31 “βήματα”!

και μαγιό και καπέλα και τσάντες και λουλούδια και καλλυντικά…

 

deep 80’s!!

 

αγαπημένο παντοπωλείο!

 

σε περίπτωση που ψάχνετε τον Αλί…

 

 

πολύ πριν τα IKEA…

 

και ρέγγες βάλε κυρ- Στέφανε!

 

ξέρει ο παλιός…

 

πριν τελειώσουμε, τελειώνει η τηλεκάρτα!

 

πωλείται…

 

γάμος-βάφτιση με 0 ευρώ!

 

 

 

 

*Φωτογραφίες: Χριστίνα Τσολάκου 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top