κρασιά Πετρήεσσα γιορτινό πνεύμα

3 κρασιά του Κτήματος Πετρήεσσα μας βάζουν σε γιορτινό πνεύμα

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 3 κρασιά του Κτήματος Πετρήεσσα που αποθεώνουν ευγενικά τον οίνο και συμμετέχουν με χαρισματικό τρόπο στο γιορτινό τελετουργικό.

Στα Ομηρικά χρόνια στην ανατολική πλευρά της Βοιωτίας, άνθισαν 2 μικρές πόλεις, η Μυκαλησός – σημερινή Ριτσώνα – και στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο απέναντι ακριβώς από τη Χαλκίδα, η Αυλίδα. Στην Αυλίδα μια περιοχή γνωστή για την ιστορία της, όπου χαρακτηρίζεται από μακραίωνη αμπελοοινική παράδοση, η μεγάλη αγάπη για το καλό κρασί και η μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια, οδήγησαν τον αμπελουργό Λευτέρη Λειβαδίτη, να δημιουργήσει το Κτήμα Πετρήεσσα.

Ο Λευτέρης Λειβαδίτης με γεωπονικές σπουδές στο Κτήμα Συγγρού και με μακρά οικογενειακή παράδοση στην καλλιέργεια των αμπελιών αρχίζει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 τη φύτευση νέων αμπελώνων με ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες στη Ριτσώνα, ενώ το 2005 το παιδικό του όνειρο γίνεται πραγματικότητα με τη δημιουργία ενός σύγχρονου οινοποιείου παραγωγής ποιοτικών κρασιών.

Στην αμπελουργική ζώνη της Ριτσώνας και σε υψόμετρο 200-220 μέτρων ευδοκιμεί ο ιδιόκτητος αμπελώνας του κτήματος Πετρήεσσα ανάμεσα σε πευκόφυτους λόφους, ελαιώνες και καταπράσινες ρεματιές ακολουθώντας πάντα τους κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής. 

Η σωστή διαλογή των σταφυλιών, ο κατάλληλος χρόνος συγκομιδής, η γρήγορη και απρόσκοπτη μεταφορά τους στο οινοποιείο, καθώς επίσης και η χρήση κλασικών μεθόδων οινοποίησης, αποδίδει φίνα λευκά μονοποικιλιακά και μη κρασιά, ξηρά και ημίξηρα, ροζέ καθώς και βελούδινα κόκκινα παλαίωσης με ένα τελικό αποτέλεσμα που δικαιώνει απρόσκοπτα τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς.

Με μεγάλη μας χαρά στο GHETTO δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 3 κρασιά του Κτήματος Πετρήεσσα που αποθεώνουν ευγενικά τον οίνο και συμμετέχουν με χαρισματικό τρόπο στο γιορτινό τελετουργικό.

 

ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

 

Ένας Οίνος Λευκός Ξηρός από την ποικιλία Μαλαγουζιά 100%, ο οποίος τρυγήθηκε στον Αμπελώνα Κοφίτεζα, στη Ριτσώνα και έχει παλαιωθεί για 2 χρόνια Με απαλό λεμονοπράσινο χρώμα, με έντονη μύτη εσπεριδοειδών (γκρέιπφρουτ – λάιμ), λευκόσαρκου ροδάκινου, αχλαδιού, άνθεων λεμονιάς και ίχνη μεταλλικότητας, καταλήγει σε φρουτώδες στόμα, με τονισμένη οξύτητα, αρώματα λευκών φρούτων, κίτρου, τριαντάφυλλου, πλαισιωμένα από αρώματα πέτρας και μετάλλου.

 

ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ CABERNET ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ 

 

Ένας Οίνος Ροζέ Ξηρός της Ποικιλίας Cabernet Sauvignon 100% από τον Αμπελώνα Καζάρμα, στη Ριτσώνα, με παλαίωση  2 έως 3 χρόνια. Είναι ένα κρασί εξαιρετικά λαμπρό και φωτεινό, ανοιχτό ρόδινο χρώμα. Η μύτη είναι ζωηρή και παραπέμπει κυρίως σε κόκκινα φρούτα, όπως η φράουλα και το κεράσι, ενώ δεν λείπει μια νύξη λεμονάτης βερβένας και ένα σχεδόν ανεπαίσθητο πέρασμα μπαχαρικών. Ένας οίνος κομψός, αριστοκρατικός και φινετσάτος, με δροσιστική οξύτητα που ισορροπεί την αλκοόλη, δημιουργώντας μια αίσθηση αρμονίας,  με ευχάριστο φρουτώδες τελείωμα.

ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ MERLOT ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

 

Ένας Οίνος Ερυθρός Ξηρός της Ποικιλίας Merlot 100%, με τρύγο από τον Αμπελώνα Κικιρίστρα, στη Ριτσώνα, και ο οποίος έχει υποστεί  μηλογαλακτική ζύμωση, οκτάμηνη ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και παλαίωση 5 έως 7 χρόνων. Δίνει φωτεινό, ερυθρό χρώμα με βυσσινί ανταύγειες και αρώματα κερασιού και φραγκοστάφυλου που φανερώνουν τον νεανικό του χαρακτήρα. Το στόμα είναι έντονο με τραγανή οξύτητα, μαλακές τανίνες και ευχάριστη επίγευση.

 

Κτήμα Πετρήεσσα

Τηλ. 2221 031086

Web: petriessa.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top