Αυτή η παρανοϊκή χρονιά, φτάνει στο τέλος της και κλείνει προφανώς με τις πιο fail γιορτές που έχουμε περάσει ποτέ!
Ξέρουμε ότι και σε εσάς λείπει πολύ η διασκέδαση, τα cocktails και τα ξεφτιλίκια χαλαρά ποτάκια με φίλους!
Μην σκάτε όμως, γιατί το GHETTO, φρόντισε για εσάς και έχει τον τρόπο να περάσετε το ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιάς, σαν να είστε στο αγαπημένο σας στέκι….
Τρυπώσαμε λοπόν, σαν καλικάντζαροι αλκοολικοί ρεπόρτερς, στα σπίτια τριών από τους καλύτερους bartenders της Χαλκίδας, τους πιάσαμε στα πράσα να…αράζουν και τους πείσαμε να μας φτιάξουν το αγαπημένο τους γιορτινό cocktail!
Ποιο θα δοκιμάσετε λοιπόν;;;
Βαγγέλης Αγγέλου
“Fish house punch”
Για να βρούμε την πρώτη καταγραφή της λέξης punch πρέπει να πάμε πίσω στο 1632. Προέρχεται είτε από την Hindi λέξη panch,μια από τις επίσημες γλώσσες της Ινδίας, το οποίο σημαίνει πέντε, για τα πέντε συστατικά που είχε το αφέψημα. Τα συστατικά αυτά παραπέμπουν στο ξινό, γλυκό, δυνατό, αδύναμο και πικάντικο.
Πώς φτιάχνουμε τώρα το punch;
Επιλέγουμε από τις πέντε κατηγορίες τα αγαπημένα μας συστατικά, με τρόπο όμως που να έχουν κάποια γευστική συνοχή μεταξύ τους. Καταρχήν χρειαζόμαστε το κατάλληλο σκεύος για το σερβίρισμα. Σε αυτή την περίπτωση μας κάνει κάθε δοχείο των 3-5 λίτρων.
Υλικά:
– 400 ML ZACAPA RUM 23 SISTEMA SOLERA
-200 ML ANGELS TREASURE CASK STREANGTH
-35 ML PEACH BRANDY
-200 ML FRESH LEMON JUICE
-200 ML WATER
-100 ML ORANGE OLEO SACCHARUM
-100 ML LEMON OLEO SACCHARUM
Την προηγούμενη ημέρα σερβιρίσματος τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε μέσα από Punch bowl.
Μάριος Σενδελίδης
“Rum Fashion”
Υλικά:
-60 ml παλαιωμένο ρούμι, της αρεσκείας μας
-10ml σιρόπι ζάχαρης ή 1 κ.γ. ζάχαρη
-3-4 σταγόνες αρωματικά μπίτερ
Οδηγίες:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα χαμηλό ποτήρι προσθέτουμε πάγο και αναδεύουμε μέχρι να παγώσουμε και να νερώσουμε το ποτό μας!
Ψεκάζουμε και αρωματίζουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού και την βάζουμε στο ποτό μας!
Salute!!!
Αχιλλέας Εμμανουηλίδης
“X-mas Punch”
Ιστορία:
Ο Ναύαρχος Έντουαρντ Ράσελ από την Αγγλία, κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πάντς από το 1685.
Είχε γεμίσει μια τεχνητή λίμνη στο προσωπικό του πάρκο, με 8 τόνους μπράντυ, 8 τόνους νερό, 10 βαρέλια κόκκινο κρασί, 1300 λίμπρες ζάχαρη, 2.500 λεμόνια, 5 λίμπρες μέντα και μεγάλη ποσότητα ξυσμένου μοσχοκάρυδου. Όλον αυτόν τον όγκο τον είχαν ανακατέψει ναύτες με βάρκες που είχαν δανείσει κάποια πλοία.
Η γιορτή διήρκησε μια εβδομάδα, από τα Χριστούγεννα, μέχρι την πρώτη του χρόνου και λέγεται πως όσοι από τους καλεσμένους είχαν την περισσότερη ζωντάνια, βρέθηκαν με τον κόσμο «άνω κάτω», όταν τελείωσε!
Προτείνουμε να το πιείτε σε μικρότερη ποσότητα, αλλά λόγω εορτών, θα πρέπει να έχει την απαραίτητη ποσότητα αλκοόλ!
Αυστηρά έως 9 άτομα (COVID edition)
Υλικά:
-1 λίτρο κρασί κόκκινο ξηρό
-500ml brandy
-100γρ σταφίδες
-15 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
-200γρ ζάχαρη
-10 γαρύφαλλο
-5 ξυλάκια κανέλας
-5 σπόροι κάρδαμο
-1 κλαδάκι μέντα
-Φλούδα από ένα πορτοκαλί και ένα λεμόνι
Οδηγίες:
Ζεστάνετε το κόκκινο κρασί με τα 250ml brandy, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τις φλούδες και τα καρυκεύματα (προαιρετικά τυλιγμένα σε τούλι για να μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα). Τα αφήνετε να βράσουν για λίγο, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο brandy. Αφαιρέστε τα καρυκεύματα.
Σερβίρισμα:
Βάλτε μερικές σταφίδες και αμύγδαλα μέσα σε κάθε ποτήρι και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορεί να σερβιριστεί και ζεστό εάν υπάρχουν τα κατάλληλα σκεύη. Αποθηκεύεται έως και μια εβδομάδα.