Το Barber Royal είναι το πιο vintage μπαρμπέρικο στη Χαλκίδα (pics)

Ο Παναγιώτης Αγγελής έχει το πιο vintage κουρείο στη Χαλκίδα. Πρόκειται για ένα αντρικό κομμωτήριο που θυμίζει παλιές καλές εποχές, όταν η επίσκεψη ενός άνδρα σε κουρείο ήταν πολύ παραπάνω από ένα κούρεμα. Εκεί ήταν ο ναός της περιποίησής του, αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής του ζωής.   Κάπως έτσι είναι τα πράγματα […]

Ο Παναγιώτης Αγγελής έχει το πιο vintage κουρείο στη Χαλκίδα.

Πρόκειται για ένα αντρικό κομμωτήριο που θυμίζει παλιές καλές εποχές, όταν η επίσκεψη ενός άνδρα σε κουρείο ήταν πολύ παραπάνω από ένα κούρεμα. Εκεί ήταν ο ναός της περιποίησής του, αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής του ζωής.

 

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα στο Barber Royal του Παναγιώτη που υπηρετεί την τέχνη του barbering από την ηλικία των 18.

Γιατί όμως διάλεξε αυτό το επάγγελμα;

Πάντα μου άρεσε να ωραιοποιώ τα πράγματα γύρω μου. Γενικά ζωγραφίζω οπότε μου αρέσει πολύ η τέχνη και η λεπτομέρεια!

Το Barber Royal είναι ένας πραγματικά πολύ όμορφος χώρος. Χαζεύεις κάθε γωνιά του.. Και κάνεις την σκέψη, πως το décor του κομμωτηρίου θα το έχει επιμεληθεί κάποιος πολύ μεγάλος designer. Κι όμως, όλο το décor και το στήσιμο του Barber Royal το επιμελείται ο ίδιος ο Παναγιώτης!

Τι σε έκανε να δώσεις vintage στυλ στο Barber Royal και από πότε έχεις δώσει αυτόν τον χαρακτήρα;

Aπό την αρχή. Πάντα μου άρεσε η κλασική ομορφιά των κτηρίων. Το vintage retro wood στυλ μoυ αρέσει πολύ. Το θεωρώ διαχρονικό και πάντα επίκαιρο και μπορεί πάντα να «παντρευτεί» όμορφα με το νέο στυλ!

Στο logo σου έχεις βάλει τον θρυλικό “Godfather”…  Πως σκέφτηκες αυτή την επιλογή;

Μου αρέσει από μικρός ο “Νονός”. Τότε οι άντρες ήταν κλασσικοί. Πρόσεχαν το στυλ, το μαλλί τους. Ήταν πάντα προσεγμένοι.

 

 

Στο Barber Royal θα βρεις αντίκες σε έπιπλα και όχι μόνο, που χρονολογούνται από το 1950 και το 1960. Τέτοιας ηλικίας είναι και τα εργαλεία του παππού του που ήταν και αυτός κουρέας και ο Παναγιώτης φροντίζει να τα έχει σε περίοπτη θέση.

Είμαι επηρεασμένος από τον παππού μου που ήταν κουρέας και φέρνω πολλές εικόνες από κλασσικούς άντρες να κουρεύονται! Έχω σχεδόν όλα τα εργαλεία του παππού μου. Αξία ανεκτίμητη!

Μου αρέσουν οι αντίκες πολύ. Δίνουν ένα ζεστό διαχρονικό και ιδιαίτερο ύφος στο κάθε χώρο. Δεν χάνω ευκαιρία να πάρω κάτι που θα δω στους παλαιοπώληδες και θα μου αρέσει πολύ.

 

Αυτή η μάσκα δύτη χρονολογείται 200 χρόνια πριν! Και κοσμεί μια από τις ωραίες γωνίες του κομμωτηρίου.

Τι απολαμβάνει κάποιος στο κομμωτήριο σου;

Ερχόμενος ο πελάτης απολαμβάνει το καφέ του, το ποτό του, κρασάκι του στο καναπέ, στη πολυθρόνα  ή στο μπαρ  ακούγοντας όμορφη μουσική, μιλώντας με άλλον ή τους φίλους του

Αράζοντας σε μια γωνία και διαβάζοντας ένα βιβλίο από την βιβλιοθήκη μας  ή σερφάροντας στο Internet αφού έχουμε απεριόριστο wifi.

 

Σε τι δίνεις βάση για να είναι ικανοποιημένος ο πελάτης;

Αυτό που κοιτάω πάντα είναι ο πελάτης να έρχεται στο μαγαζί και να νιώθει σαν το σπίτι του! Να μου λέει τι θέλει και πως περνάει την καθημερινότητα του, έτσι ώστε να ξέρω αν αυτό που θα του κάνω είναι το καλύτερο για αυτόν

Αν θα μπορεί να το φτιάξει στο σπίτι. Η εκπαίδευση του styling στους πελάτες μας είναι βασικό! Κάνεις δεν γεννήθηκε να ξέρει άρα κάποιος πρέπει να του δείξει τον τρόπο.

Όλοι στις μέρες μας έχουν γίνει γνώστες και νομίζουν ότι τα χρόνια μόνο μετράνε στο χώρο μας, αλλά η ουσία είναι ότι κάνεις δεν γνωρίζει πραγματικά τους πελάτες του!

Πρέπει να χαίρομαι εγώ πρώτα στον χώρο μου για αυτό και τον έχω διαμορφώσει έτσι και παράλληλα πρέπει να νιώθουν και οι πελάτες μου χαρούμενοι.

 

Επίσης φροντίζω πάντα να ενημερώνομαι για τη νέα τεχνολογία στα εργαλεία μου. Να βλέπω τη μόδα, την τάση γύρω μου και να μπορώ να κουρέψω το ίδιο πολύ καλά όλες τις ηλικίες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνω και στην εκπαίδευση των συνεργατών μου.

Το μότο του Barber Royal είναι …“Real men go to real barbers”.

 

Ακολούθησε το Barber Royal στο instagram /barber_royal

Το Barber Royal βρίσκεται στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, Λυκόφρονως 2. Τηλέφωνο: 22210-22027

 

Φωτογραφίες Πένη Θεοδοσίου

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top