14χρονο προσφυγόπουλο πνίγηκε στη Μεσόγειο – Είχε ράψει στα ρούχα του τον έλεγχο του σχολείου

Αναμφισβήτητα είναι η είδηση που εδώ στην υπόγα του Ghetto μας συγκίνησε, μας ταρακούνησε και μας έκανε να πούμε ως πότε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά θα πνίγονται ζωντανά στις θάλασσες της Ευρώπης του 2019;;;; Δυστυχώς, ίσως η ερώτηση να είναι ρητορική σε όποιον και να την απευθύνουμε! Ένας 14χρονος πρόσφυγας που ξεκίνησε από το Μάλι για […]

Αναμφισβήτητα είναι η είδηση που εδώ στην υπόγα του Ghetto μας συγκίνησε, μας ταρακούνησε και μας έκανε να πούμε ως πότε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά θα πνίγονται ζωντανά στις θάλασσες της Ευρώπης του 2019;;;; Δυστυχώς, ίσως η ερώτηση να είναι ρητορική σε όποιον και να την απευθύνουμε!

Ένας 14χρονος πρόσφυγας που ξεκίνησε από το Μάλι για να βρει την τύχη του στην Ευρώπη, δεν τα κατάφερε. Πνίγηκε στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Ιταλίας.

Η ιστορία του 14χρονου παιδιού, όμως, ξεχώρισε γιατί στα ρούχα του βρέθηκε ραμμένος ο σχολικός του έλεγχος. Ήθελε όλοι να ξέρουν πως ήταν καλός μαθητής…

Ήταν ραμμένο στο εσωτερικό μέρος του μπουφάν που φορούσε το αγόρι, είπε η ιατροδικαστής Χριστίνα Κατάνεο, που ήταν εκείνη που εντόπισε το έγγραφο στα ρούχα του παιδιού, καθώς μετέχει σε πρόγραμμα αναγνώρισης νεκρών μεταναστών.

Ο σκιτσογράφος Makkox δημιούργησε ένα έργο για την ιστορία αυτή. Το παιδί είναι καθισμένο στο βυθό και γύρω του τα ψάρια του δίνουν συγχαρητήρια για τις επιδόσεις του, όλα τα «άριστα» που δεν ήταν αρκετά.

Εμείς μικρέ μάθαμε πως ήσουν άριστος μαθητής, και εσύ κατάλαβες πως αυτός ο κόσμος δεν σου άξιζε, για αυτό καλύτερα εκεί ψηλά!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top