συγγραφείς Βιβλία Ρόδες Βόρεια Εύβοια

10 συγγραφείς ταξιδεύουν με τα «Βιβλία σε Ρόδες» στη Βόρεια Εύβοια

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, δέκα συγγραφείς και εμψυχωτές θα ταξιδέψουν στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Θα συζητήσουν, θα φανταστούν και θα δημιουργήσουν με τα παιδιά, πάνω σε θέματα των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Οι συγγραφείς Μαρία Αγγελίδου και Αγγελική Δαρλάση θα συναντηθούν με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών και θα […]

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, δέκα συγγραφείς και εμψυχωτές θα ταξιδέψουν στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Θα συζητήσουν, θα φανταστούν και θα δημιουργήσουν με τα παιδιά, πάνω σε θέματα των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Οι συγγραφείς Μαρία Αγγελίδου και Αγγελική Δαρλάση θα συναντηθούν με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών και θα πουν ιστορίες για μυθικά πρόσωπα και για το 1821, η Αργυρώ Πιπίνη θα μεταφέρει μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αιδηψού στον κόσμο των κήπων και της φύσης, η Ελένη Σβορώνου, στο Δημοτικό Σχολείο Ταξιάρχη, θα γνωρίσει στα παιδιά τη σημασία της βιοποικιλότητας.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας, η Χριστίνα Κασιντή θα συστήσει στα παιδιά τη Σούλα, την πλαστική σακούλα, και την ανακύκλωση, η Πόπη Κύρδη θα έρθει με μια βαλίτσα γεμάτη μύθους, ενώ ο Πάνος Χριστοδούλου θα παρουσιάσει το καινούργιο βιβλίο του «Έχω Δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!». Η Μαργαρίτα Κωτσίνη και ο Λάμπρος Καζάκος θα ταξιδέψουν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Λιχάδας με το Σποράκι του Έρικ Καρλ, ενώ η Μαρία Τερζάκη με την κιθάρα της θα μεταφέρει τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Ιστιαίας στη διάσημη Χώρα των Τεράτων.

Στο μεταξύ, οι βαλίτσες των «Βιβλίων σε Ρόδες» ταξιδεύουν από τον Οκτώβριο σε όλα τα Σχολεία της Βόρειας Εύβοιας που ζήτησαν να τις φιλοξενήσουν. Τα «Βιβλία σε Ρόδες»® (www.vivliaserodes.gr) ξεκίνησαν τα ταξίδια τους το 2012 από την αστική πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ (www.pyrna.gr). Είναι ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αποκτήσουν μια σχέση αγάπης και φιλίας με τα βιβλία. Εκατόν ογδόντα βαλίτσες με 4.500 βιβλία ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε περίπου 900 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα.

Η δράση «Με τα Βιβλία σε Ρόδες® στη Βόρεια Εύβοια» εντάσσεται στην Πρωτοβουλία Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Πηγή: elculture.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top