Ώρα της Γης 2022 : Στις 20:30 σβήνουμε για μία ώρα τα φώτα

Η «Ώρα της Γης» είναι σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 και οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση – μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, καλούνται στις 20:30 το βράδυ -και για μία ώρα- να σβήσουν τα φώτα του σπιτιού τους. Η «Ώρα της Γης», η μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για το […]

Η «Ώρα της Γης» είναι σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 και οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση – μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, καλούνται στις 20:30 το βράδυ -και για μία ώρα- να σβήσουν τα φώτα του σπιτιού τους.

Η «Ώρα της Γης», η μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για το περιβάλλον, έρχεται για μια ακόμα χρονιά να μας θυμίσει όλα όσα μας ενώνουν. Εδώ και 15 χρόνια, η «Ώρα της Γης» είναι μια μοναδική ευκαιρία, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ώστε να ενώσουμε τη φωνή μας και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα: θέλουμε ένα μέλλον βιώσιμο για όλους. Θέλουμε έναν κόσμο ασφαλή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει ίσες ευκαιρίες να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Ώρα της Γης 2022: Το μήνυμα της φετινής δράσης

Πιο συγκεκριμένα, φέτος η “Ώρα της Γης”, εστιάζει στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όμως, η τροφή μας αποτελεί τον ισχυρότερο δεσμό μας με τη φύση, καθώς οι διατροφικές μας συνήθειες και επιλογές έχουν άμεση επιρροή στο περιβάλλον συνολικά.

Ήδη, χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην «Ώρα της Γης», ενώ δεκάδες φορείς έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στην πρωτοβουλία θα συμμετάσχουν φέτος, μεταξύ άλλων, η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, ο Δήμος Αθηναίων σβήνοντας τα φώτα στο Δημαρχείο και την Τεχνόπολη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συσκότιση εμβληματικών του κτιρίων της πόλης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, ο Δήμος Περιστερίου, καθώς και πολλοί ακόμα δήμοι ανά τη χώρα.

 

Πηγή : www.wwf.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top