Όταν ο Άτλαντας γίνεται “βομβιστής”, δημιουργείται τέχνη!

Ο INO  είναι ένας  σπουδαίος Έλληνας street  artist και η φήμη του δεν γινόταν να μην φτάσει μέχρι το μεγαλύτερο πρότζεκτ  με τοιχογραφίες στην Πολωνία. Εκεί επέλεξε με μια αναφορά στην ελληνική μυθολογία να περάσει το δικό του μήνυμα! Το Urban Forms στο Λοντζ της Πολωνίας είναι από τα πρώτα πρότζεκτ με τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας […]

Ο INO  είναι ένας  σπουδαίος Έλληνας street  artist και η φήμη του δεν γινόταν να μην φτάσει μέχρι το μεγαλύτερο πρότζεκτ  με τοιχογραφίες στην Πολωνία.

Εκεί επέλεξε με μια αναφορά στην ελληνική μυθολογία να περάσει το δικό του μήνυμα!

Το Urban Forms στο Λοντζ της Πολωνίας είναι από τα πρώτα πρότζεκτ με τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας που βοήθησε βοήθησε πολύ να διαδοθεί η μορφή αυτής της τέχνης σε παγκόσμιο επίπεδο, με έργα από μεγάλα ονόματα όπως οι Os Gemeos, Aryz, Etam Crew, Daleast, Roa κ.ά.

Το πρότζεκτ που δημιουργήθηκε το 2009 είχε σκοπό να φέρει την κουλτούρα στην πόλη και να στηρίξει και να προωθήσει ανεξάρτητους καλλιτέχνες από κάθε μέρος του κόσμου. Πριν από λίγες μέρες ο Αθηναίος καλλιτέχνης INO ήταν καλεσμένος του Fundacja Urban Forms για να φτιάξει ένα έργο μεγάλης κλίμακας στη γειτονιά Stare Baluty.

Το έργο που έφτιαξε ήταν μια τεράστια φιγούρα του Άτλαντα που κρατάει μια βόμβα στη θέση της υδρογείου. Στην ελληνική μυθολογία ο Άτλαντας ήταν Τιτάνας που καταδίκασε ο Δίας να κρατάει για πάντα στις πλάτες του τον ουρανό.

Το έργο του ΙΝΟ συμβολίζει την ανθρώπινη δύναμη, ένα όπλο που είναι έτοιμο να εκραγεί. Βέβαια, ο κάθε θεατής μπορεί να δώσει στον «Βομβιστή» που είναι φτιαγμένος με το γνώριμο στυλ του ΙΝΟ, με το γκρίζο και το γαλάζιο να κυριαρχούν, τη δική του ερμηνεία.

 

 

 

 

 

 

με πληροφορίες από:lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top