Όλα όσα είδαμε, ακούσαμε και φάγαμε από το Street Food Festival της Χαλκίδας (pics)

Πήγαμε, είδαμε και δοκιμάσαμε -προφανώς!- γεύσεις από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες! Τo 1o Street Food Festival στη Χαλκίδα τέλειωσε και μας άφησε πολύ όμορφες γεύσεις και εικόνες μιας πραγματικά πρωτόγνωρης για τα δεδομένα της πόλης γιορτής γαστρονομίας. Το Ghetto επισκέφτηκε το Festival τρεις συνεχόμενες μέρες, όχι μόνο γιατί ήμασταν χορηγοί επικοινωνίας και θέλαμε […]

Πήγαμε, είδαμε και δοκιμάσαμε -προφανώς!- γεύσεις από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες!

Τo 1o Street Food Festival στη Χαλκίδα τέλειωσε και μας άφησε πολύ όμορφες γεύσεις και εικόνες μιας πραγματικά πρωτόγνωρης για τα δεδομένα της πόλης γιορτής γαστρονομίας.

Το Ghetto επισκέφτηκε το Festival τρεις συνεχόμενες μέρες, όχι μόνο γιατί ήμασταν χορηγοί επικοινωνίας και θέλαμε να σας έχουμε στην οθόνη σας όλα όσα συμβαίνουν, αλλά και για το θέμα της γιορτής, δηλαδή το νόστιμο «φαγητό του δρόμου», που ήταν για όλους, καθώς περιελάμβανε από ασιατική κουζίνα μέχρι τοπική, από κουζίνα για λάτρεις του κρέατος μέχρι ειδικά μενού για vegetarian και vegan, από πολλές γλυκές επιλογές για τους λάτρεις των γλυκών και όλα αυτά με τη συνοδεία cocktails και καφέδων.

Αλλά κυρίως να σας μεταφέρουμε το κλίμα χαράς και διασκέδασης που επικρατούσε από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή που διήρκεσε το τριήμερο Festival. Για να δείξουμε πόσο η πόλη ανυπομονούσε για κάτι τόσο διαφορετικό και αυτό φάνηκε από την συμμετοχή του κόσμου. Ακόμα και η βροχή του Σαββάτου δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο για τον κόσμο που ήθελε να παρευρεθεί στο φεστιβάλ.

Η αναγνώριση του ρόλου του φεστιβάλ στην προώθηση του τουρισμού είναι η καλύτερη απόδειξη για το επίπεδο της οργάνωσης και την εξαιρετική εικόνα που έδειξε, καθώς ήταν πάρα πολλοί οι επισκέπτες από άλλες γειτονικές πόλεις.

Από το φεστιβάλ κρατάμε ωραίες γεύσεις από τα φαγητά που υπήρχαν. Δεν είμαστε όμως και γευσιγνώστες οπότε αφήνουμε άλλους για αυτή την δουλειά. Αυτό που σίγουρα κρατάμε όμως και μπορούμε με βεβαιότητα να σας γράψουμε καθώς ήμασταν 3 ημέρες εκεί, μέρα – νύχτα, είναι το κλίμα γιορτής που απλώθηκε μπροστά από το κόκκινο σπίτι, με πάρα πολύ κόσμο, με γέλια, με όμορφες μουσικές, η πόλη είχε μια ζωντάνια τρεις ολόκληρες ημέρες.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας από μωρά σε καροτσάκια μέχρι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, γονείς με τα παιδιά τους, παππούδες και γιαγιάδες με τα εγγόνια τους, ζευγάρια, παρέες φίλων, όλοι ήταν εκεί και έμοιαζαν σαν μια μεγάλη παρέα ανθρώπων που μοιράζονταν ταυτόχρονα ίδιες γεύσεις, ίδια μουσική και την ίδια θετική ενέργεια.

Όλη η πόλη είχε μόνο θετικά vibes αυτό το τριήμερο. Χρειάζεται η Χαλκίδα τέτοιες γιορτές.

Xaxakes, Eisvoleas, Mica Eio με τα live τους αλλά και όλοι οι παραγωγοί του Home Radio “έντυσαν” με ωραία μουσική το φεστιβάλ.

Η πρώτη διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τον Home Radio και την Soul Food για την πολύ καλή και όμορφη προσπάθεια και κυρίως για την πρωτοβουλία να κάνουν κάτι διαφορετικό στην πόλη της Χαλκίδας. Φυσικά και στους δημόσιους φορείς που στάθηκαν αρωγοί αυτής της προσπάθειας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , το Επιμελητήριο Εύβοιας και τον Δήμο Χαλκιδέων.

Αν μη τι άλλο ευχόμαστε και περιμένουμε με ανυπομονησία από τώρα για το 2ο Street Food Festival της Χαλκίδας.

*Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

Δείτε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top