Χωριό στην Εύβοια κινδυνεύει να βυθιστεί! (video)

Ένα βήμα πριν την βύθιση στο νερό και την εξαφάνιση βρίσκεται ένα χωριό στην Εύβοια. Εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει το πρόβλημα της «ολίσθησης» το χωριό Στρόπωνες, κατα το οποίο σπίτια και δρόμοι υφίστανται σοβαρές διαβρώσεις από τα υπόγεια νερά που κατεβαίνουν από τη Δίρφυ και περνούν μέσα από το χωριό. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της […]

Ένα βήμα πριν την βύθιση στο νερό και την εξαφάνιση βρίσκεται ένα χωριό στην Εύβοια.

Εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει το πρόβλημα της «ολίσθησης» το χωριό Στρόπωνες, κατα το οποίο σπίτια και δρόμοι υφίστανται σοβαρές διαβρώσεις από τα υπόγεια νερά που κατεβαίνουν από τη Δίρφυ και περνούν μέσα από το χωριό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο χωριό ζουν μόνιμα 350 κάτοικοι ενώ το καλοκαίρι ο πληθυσμός του διπλασιάζεται. Τα νερά που κατεβαίνουν από το βουνό της Δίρφυς προκαλούν ρωγμές σε σπίτια και καταστήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν.

Τα τελευταία δύο χρόνια το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, λόγω των πολλών και έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή. Οι κάτοικοι του χωριού είπαν στην ΕΡΤ ότι αισθάνονται τα σπίτια τους να «κουνιούνται», «σαν να γίνονται μικροί σεισμοί».

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top