Χαλκίδα: Τα νέα καφέ στο κέντρο της πόλης που θα λατρέψεις (pics)

Νέα μέρη με μοντέρνα αισθητική και άποψη, καφές κορυφαίας ποιότητας και νόστιμα συνοδευτικά που παρασκευάζονται ακόμα και επί τόπου. Κανείς δεν μπορεί αμφισβητήσει ότι η Χαλκίδα έχει πολύ καλά καφέ. Όσο και να γκρινιάζουμε για άλλα πράγματα, τα μαγαζιά που σερβίρουν καφέ και σνακ γίνονται ολοένα και πιο εκλεκτικά στην πόλη μας, ενώ τα στάνταρ […]

Νέα μέρη με μοντέρνα αισθητική και άποψη, καφές κορυφαίας ποιότητας και νόστιμα συνοδευτικά που παρασκευάζονται ακόμα και επί τόπου.

Κανείς δεν μπορεί αμφισβητήσει ότι η Χαλκίδα έχει πολύ καλά καφέ. Όσο και να γκρινιάζουμε για άλλα πράγματα, τα μαγαζιά που σερβίρουν καφέ και σνακ γίνονται ολοένα και πιο εκλεκτικά στην πόλη μας, ενώ τα στάνταρ τους είναι υψηλά. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, είναι εντυπωσιακό πόσο πολλοί τέτοιοι νέοι χώροι με μελετημένη αισθητική και μενού αλλά και καλά εκπαιδευμένους baristi προστίθενται συνεχώς στη λίστα των καφέ του κέντρου.

Το Ghetto Guide – ο οδηγός της πόλης – σας παρουσιάζει τα νέα καφέ στο κέντρο της Χαλκίδας.

 

Beans & Barley

Το καινούργιο café στην Αντωνίου, απέναντι από την πλατεία του Αγίου Νικολάου, ονομάζεται Beans & Barley. Εδώ θα βρείτε όλα τα είδη του υπέροχου καφέ Buondi, ενώ μπορείτε να το συνοδέψετε με νόστιμα κριτσίνια και λαχταριστά κρουασάν. Ξεχωρίζουν οι γλυκές και αλμυρές κρέπες που γίνονται με handmade σπιτική ζύμη μπροστά στα μάτια σας. Δοκιμάστε το χωριάτικο ψωμί με προζύμι, τις αλμυρές πίτες και τα χειροποίητα αρτοσκευάσματα. Το Beans & Barley, το «Κόκκοι και Κριθάρι», μας περιμένει από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ αφού εκεί κάνουμε μια στάση μετά το shopping στην Αβάντων και όχι μόνο.

Beans & Barley
Αντωνίου 7, Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 2221029494

 

 

Buna Dabo Naw

Το καινούργιο café, που στολίζει την Πλατεία των Δικαστηρίων, μας συστήνεται με την Αιθιοπική έκφραση Buna Dabo Naw η οποία σημαίνει «ο καφές είναι το ψωμί μας». Σε έναν υπέροχο χώρο μας ετοιμάζει ένα custom espresso ή έναν αυθεντικό cappuccino με θέα την ομορφότερη ίσως πλατεία της πόλης. Το Buna Dabo Naw προσφέρει υπηρεσίες take away & delivery. Εδώ θα πιείτε τον καφέ σας και θα απολαύσετε το χυμό σας, πριν ή μετά τη δουλειά, παρέα με ωραίο κόσμο που ψάχνει μόνο αφορμή για κουβέντα.

 

Buna Dabo Naw
Αβάντων 2, Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 2221600640
Facebook: Buna Dabo Naw

 

Coffee Blend

Πρωταρχικό μέλημα στο Coffee Blend είναι οι πελάτες να γευτούν την μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα καφέ γνωρίζοντας τις ανάγκες του κόσμου. Από το χαρμάνι του espresso (δύο διαφορετικές ποικιλίες espresso), μονοποικιλιακούς 100% αράμπικα έως τον ελληνικό καφέ τα προμηθεύονται από καφεκοπτείο της Χαλκίδας και αυτό προκύπτει από την διάθεση του ιδιοκτήτη να συνεργαστεί με τοπικούς παραγωγούς – προμηθευτές. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε μοναδικές στη γεύση σφολιάτες οι οποίες προέρχονται από συνεργαζόμενα εργαστήρια σφολιάτας με το μεράκι νέων ανθρώπων με όρεξη και πάθος για το καλό φαγητό. Σε λίγες μέρες και εν όψει καλοκαιριού στο Coffee Blend θα μπορείτε να απολαύσετε και ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού. Το πάθος του ιδιοκτήτη για εξέλιξη, εμπλουτίζει το Coffee Blend συνεχώς και με συνέπεια με νέα προϊόντα.

 

Coffee Blend
Αβάντων 100, Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 2221112722 – 6987757709
Facebook: Coffee Blend

 

Mercato Deli

Το Mercato Deli αποτελεί ένα νέο μαγαζί – σταθμό για την πόλη της Χαλκίδας, προσφέροντας την δυνατότητα στους κατοίκους της να επιλέξουν από μια ευρεία ποικιλία προϊόντων από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται χειροποίητα ζυμαρικά όπως παραδοσιακά στριφτάρια αλλά και πιο εξεζητημένα όπως ταλιολίνι σολομού & φετουτσίνι κόκκινου κρασιού φτιαγμένα από Έλληνες παραγωγούς. Επιπλέον, θα βρείτε μαρμελάδες κλασικών αλλά και πιο ιδιαίτερων γεύσεων με ζάχαρη και μη, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Επιπρόσθετα, θα βρείτε μια μεγάλη κατηγορία superfoods όπως υποκατάστατα του γάλακτος λόγου χάρη ρόφημα αμυγδάλου, καρύδας αλλά και διάφορες γεύσεις ταχινόκρεμας και φυστικοβούτυρου για εκείνους που προσέχουν την διατροφή τους. Παράλληλα το Mercato Deli αποτελεί ένα café – wine bar που σας καλεί όταν παρέλθει η αναστολή λειτουργίας των χώρων εστίασης να έρθετε να απολαύσετε τον καφέ σας αλλά και να γευτείτε το κρασί σας μέσα από μια μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών τοπικών και μη, συνοδευόμενα από πλατώ εκλεπτυσμένων εδεσμάτων.

Mercato Deli
Ελ. Βενιζέλου 10, Χαλκίδα
Facebook: Mercato Deli
Instagram: @mercatodeli

 

Το Κουλούρι της Πόλης

Κάνοντας βόλτα στον πεζόδρομο της Αβάντων, σίγουρα δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στη μυρωδιά από το φρεσκοψημένο χειροποίητο κουλούρι. Η παραδοσιακή συνταγή από το 1900 και την Κωνσταντινούπολη, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και εδώ και μερικούς μήνες, η Χαλκίδα μπορεί να απολαύσει ολόφρεσκο κουλούρι με αγνά υλικά.
Οι επιλογές πολλές…. Από το κλασικό αγαπημένο κουλούρι, γεμιστό σε διάφορες αλμυρές γεύσεις, είτε γλυκό με cranberry ή πραλίνα, αλλά και χειροποίητο πεϊνιρλί ή πίτσα σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς. Όλα τα προϊόντα φουρνίζονται καθημερινά στο εργαστήριο!
Φυσικά, δεν μπορεί να λείπει το απαραίτητο καφεδάκι, με την ποιότητα της Portioli Espresso.

Το Κουλούρι της Πόλης
Αβάντων 51, Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 2221181081-82
Facebook: koulouri.tis.polis.xalkida
Instagram: koulouri.tis.polis.chalkida
Κάντε την παραγγελία σας και με ένα κλικ στην εφαρμογή efood

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top