Χαλκίδα κάν΄το όπως η Θεσσαλονίκη….στόλισε κι εσύ κάτι άσχημο!

Κι έτσι όπως  αράζαμε  δουλεύαμε εδώ στην υπόγα του Ghetto, πέρασε από μπροστά μας η απόλυτη είδηση της ημέρας, από την αγαπημένη Θεσσαλονίκη. Στο τοπικό site voria.gr, διαβάσαμε το εξής: “Η Αττικό Μετρό Α.Ε., συμμετέχοντας και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει των Χριστουγέννων, ανάβει τα φώτα των γερανών που βρίσκονται στο εργοτάξιο […]

Κι έτσι όπως  αράζαμε  δουλεύαμε εδώ στην υπόγα του Ghetto, πέρασε από μπροστά μας η απόλυτη είδηση της ημέρας, από την αγαπημένη Θεσσαλονίκη.

Στο τοπικό site voria.gr, διαβάσαμε το εξής:

“Η Αττικό Μετρό Α.Ε., συμμετέχοντας και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει των Χριστουγέννων, ανάβει τα φώτα των γερανών που βρίσκονται στο εργοτάξιο «Αγία Σοφία» και στο εργοτάξιο «Πανεπιστήμιο» (μπροστά από την κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.).

Στο πλαίσιο αυτό, η Αττικό Μετρό Α.Ε. προσκαλεί όλες και όλους την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο Σταθμό «Αγία Σοφία», όπου σε μια γιορτινή τελετή, συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος “Batala Salonica”, θα ανάψουν τα φώτα των γερανών.”

Ρε καρντάσια!!! Σοβαρά τώρα;;

Ήμουν στη Θεσσαλονίκη από το 2006, όταν ξεκίνησε να φτιάχνεται το μετρό και έφυγα το 2015 και ακόμα όλα τα εργοτάξια έδειχναν όπως την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα έργα.

Το στοίχημα που έπαιζε στην παρέα μου ήταν αν θα πάρω πτυχίο πριν τελειώσει το μετρό!

Οι γερανοί ήταν φίλοι μας, είχαν κάνει “κατάληψη” ακόμα και μέσα στους χώρους του Α.Π.Θ .και μετά από 12 χρόνια, στέκουν αγέρωχοι και σας κοιτάνε κι εσείς αποφασίσατε ότι είναι τόσο ωραίοι που θέλετε να τους φωταγωγήσετε τα Χριστούγεννα;

Η αναμονή τόσων χρόνων, τα ψέματα που φάγατε αμάσητα, η ταλαιπωρία στις πιο κεντρικές αρτηρίες, τα μαγαζιά που έκλεισαν πάνω στην Εγνατία ξεχάστηκαν;

Ήξερα ότι τα σκουπίδια πολλές φορές τα κουκουλώνουμε ή τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι κάτι τόσο άσχημο για μια πόλη θα μπορούσε να γίνει στολίδι! Αυτό ξεπερνά κάθε φαντασία, αυτό είναι ψυχασθένεια και θέλει γιατρό!

Αλλά μπορούμε να παραδειγματιστούμε κι εμείς εδώ στη Χαλκίδα από την Θεσσαλονίκη, γιατί μια τόσο χαλαρή πόλη, κάτι θα έχει να διδάξει και σε εμάς τους εξίσου χαλαρούς…

Λοιπόν, αγαπητοί συμπολίτες, μην σκάτε καθόλου για την κατάντια της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας!

Μέχρι να αρχίσουν τα έργα που όλοι περιμένουμε, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση με θετική σκέψη!

Τόσα χρόνια είναι εκεί και στέκει και μας κοιτάει, ήρθε η ώρα να το αναδείξουμε! Φωτάκια παντού λοιπόν, σε όλα τα συντρίμμια αυτού του ποντικώνα, που ήδη αποτελεί στολίδι της πόλης, για να αποκτήσει και η Χαλκίδα λίγη Χριστουγεννιάτικη αίγλη, όπως αρμόζει σε μια Ευρωπαϊκή πόλη!

Θα γίνει το hot spot των εορταστικών ημερών και όποιος δεν πάει για σέλφι μπροστά στο στολισμένο στολίδι μας(ναι ήταν υπερβολή), πραγματικά δεν έχει γούστο και αισθητική και μόνο να γκρινιάζει ξέρει και να απαιτεί έργα και αηδίες!

Καλές γιορτές να έχουμε, με μότο: “Ότι δεν μας αρέσει, το στολίζουμε!”

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top