Χαλκίδα: Επόμενη Στάση «Χριστούγεννα στο Σταθμό των Τρένων»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 17:00 έως 21:00 Το Θέατρο Χαλκίδας διοργανώνει μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο κτίριο του ΟΣΕ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ και μαζί με άλλους συλλόγους καλεί μικρούς και μεγάλους να την παρακολουθήσουν. Μια συγκινητική παράσταση, αφηγήσεις παραμυθιών, κάλαντα και παραδοσιακά έθιμα από όλη την Ελλάδα, μια παιδική παράσταση, θεατρικά εργαστήρια, […]

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 17:00 έως 21:00

Το Θέατρο Χαλκίδας διοργανώνει μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο κτίριο του ΟΣΕ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ και μαζί με άλλους συλλόγους καλεί μικρούς και μεγάλους να την παρακολουθήσουν.

Μια συγκινητική παράσταση, αφηγήσεις παραμυθιών, κάλαντα και παραδοσιακά έθιμα από όλη την Ελλάδα, μια παιδική παράσταση, θεατρικά εργαστήρια, στόλισμα του δένδρου για τα πουλιά, κατασκευές και ποικίλες άλλες δράσεις που θα σας ταξιδέψουν σε θεατρικούς χριστουγεννιάτικους κόσμους γεμάτους χαρά και αισιοδοξία και πολλή φαντασία! Σας περιμένουμε!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ομάδα Παραμυθότουρτα

«Ιστορίες των Καλικατζάρων»

Αφήγηση 17.00-17.50
H ομάδα Παραμυθότουρτα θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους με τις Ιστορίες των Καλικατζάρων. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον μαγικό χριστουγεννιάτικο κόσμο της ελληνικής λαϊκής παράδοσης μέσα από αφηγήσεις και ιστορίες για τις σκανδαλιές των καλικατζάρων και τα πάθη των ανθρώπων που έτυχε να τους συναντήσουν το δωδεκαήμερο.
Έναρξη-Καλωσόρισμα 17.50-17.55

Πολιτιστικός σύλλογος Δοκού
«Παραδοσιακά Κάλαντα»
Χορωδία 17.55-18:10
Η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του πολιτιστικού συλλόγου Δοκού Χαλκίδας “Η Άνοιξη” θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.”
Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λευτέρη Πνευματικού
Διδασκαλία- Κιθάρα: Λευτέρης Πνευματικός, Σαντούρι: Ιωάννα Ανδρώνη

Σύλλογος «ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ»
«Ιστορίες του δωδεκαημέρου»
Αφήγηση 18.10-18.20
Αφήγηση ιστοριών του δωδεκαημέρου από το λαϊκό πολιτισμό για καλικάντζαρους, αβάπτιστα νερά, Μωμοέρους κ.α.
Αφηγητής Ηλίας Καραμπάς

«Σύλλογος Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός»
«Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα»
Κάλαντα 18.20-18.30
Κάλαντα και αλλά χριστουγεννιάτικα χαρούμενα τραγούδια από τα παιδιά ΑμεΑ του Συλλόγου.
Σε διδασκαλία Άννας Ροδά

«Χριστουγεννιάτικη χορογραφία»
Χορογραφία 18.30-18.35
Μια μικρή χριστουγεννιάτικη χορογραφία από τα παιδιά ΑμεΑ του Συλλόγου.
Σε διδασκαλία Ανδρέα Κολίσογλου

«Ο εγωιστής γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ
Παιδική παράσταση 18.35-18.50
Δραματοποιημένο από τα παιδιά του συλλόγου, το γνωστό χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Ο εγωιστής γίγαντας» τη μέρα που επιστρέφει στον κήπο του διώχνει οργισμένος τα παιδιά που βρίσκει να παίζουν σ’ αυτόν. Από εκείνη τη στιγμή όμως, ο χειμώνας παγώνει όλα τα δέντρα και τα λουλούδια. Τίποτα πια δεν τολμά ν’ ανθίσει και η άνοιξη δείχνει να έχει ξεχάσει τον κήπο του γίγαντα μέχρι τη μέρα που εκείνος δέχεται το αναπάντεχο φιλί ενός μικρού αγοριού.
Τότε έλιωσαν τα χιόνια στον κήπο του.
Το χαλάζι έφυγε.
Η παγωνιά χάθηκε.
Επιτέλους ήρθε η άνοιξη, που ο γίγαντας τόσο καιρό περίμενε, και μαζί της έφερε και παιδιά…
Το μικρό αγόρι, όμως, δεν ξαναφάνηκε…
Ώσπου μια μέρα…
Διδασκαλία: Γιάννης Τζέμης – Σοφία Λιάκου

1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης
«Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη»
Παιδική παράσταση 18.50-19.10
Στο χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο μαστρο-Παύλος παραπονείται διαρκώς για τους ρευματισμούς του και την υγρασία του βυρσοδεψείου και προτιμάει να μη δουλεύει. Περνά την ημέρα του στο καπηλειό και πίνει κερασμένο κρασάκι αφού λεφτά δεν έχει. Έφτασαν Χριστούγεννα και η γυναίκα του τον έδιωξε πια από το σπίτι. Θα προσπαθήσει κάτι να αλλάξει και πώς;
Διασκευή και σκηνοθεσία από την Ευδοκία Ζέρβα για να παρουσιαστεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ2 του 1ου Δημοτικού Νέας Αρτάκης.

Θέατρο Χαλκίδας

«Το τρένο των Χριστουγέννων»
Αφήγηση 19.10-19.20
Ένας άνθρωπος νοσταλγεί, ένα παιδί και το τρενάκι των παιδικών χρόνων ταξιδεύει για να φτάσει στην επόμενη στάση: Χριστούγεννα στον σταθμό των τρένων. Η αγάπη, η ομόνοια η συνέργεια, η μυστικότητά, η γένεση του καινούργιου, του νέου του άφθαρτου, του αιωνίου αυτού που θα μεταβάλει τον κόσμο, του άπιαστου, του μακρινού, της ταπεινότητας, της άγνοιας του νηπίου. Αυτό είναι τα Χριστούγεννα.
Κείμενο Θωμάς Μυλωνάς

«Για δες τους σκαλαπούνταρους και το παιξίμιν»
Διαδραστική αφήγηση19.20-19.55
Μια διαδραστική αφήγηση των καλικαντζάρων Κύπρου. Ποιος φοβάται τις σκιές; Τι μπορεί να δει κανείς τις μεγαλύτερες νύχτες του χειμώνα; Τι θέλουν να μας πουν τα μαυρομούστουνα πειραχτήρια που ξεπηδάνε μες απ’ του μυαλού μας τους σκοτεινούς διαδρόμους;
(Βασισμένο σε έρευνα του Κύπριου χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη)
Σύνθεση και αφήγηση Ευρυδίκη Σαμαρά, συμμετοχή Γεωργία Καρλατήρα

«Η Μουσική των αγγέλων και των καλικατζάρων»
Μαγική μουσική 17.30-20.00
…… Δεν είναι μουσικός αλλά δεν ζει χωρίς την μουσική, γιατί ο καθένας ακόμα και ένας άγγελος η ένας καλικάτζαρος μπορεί να εκφραστεί με όποιο τρόπο τον ευχαριστεί!!
Σαξόφωνο παίζει η Ζησούλα Ντάσιου
«Ποιος θα έρθει με το τρένο;»
Χριστουγεννιάτικη έκπληξη: στις 20.10
Στο σταθμό των τρένων της Χαλκίδας επικρατεί πανδαιμόνιο! Ξωτικά και καλικάτζαροι κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες και περιμένουν εναγωνίως να υποδεχτούν κάποιον; Ποιος είναι ο μυστηριώδης επισκέπτης; Το Θέατρο της Χαλκίδας περιμένει τους μικρούς του φίλους στις 20.10 στο σταθμό του τρένου για να τον ανακαλύψουμε μαζί!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Θέατρο Χαλκίδας
«Χριστουγεννιάτικες κατασκευές»
Εργαστήρι κατασκευών 17.30-20.00
Το Θέατρο Χαλκίδας σας καλεί σ’ ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο κατασκευών για παιδιά 4 – 10 ετών. Τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!
Συντονισμός Βάσια Σκούρα
«Χεράκια παιδικά δημιουργούν Καλικάτζαρο – φιγούρες από κάρβουνο»
Εργαστήρι 19.55-20.10
Σχηματίζουμε σε ένα απέραντο καμβά τους δικούς μας καλικάντζαρους, στηνόμαστε και μπαίνουμε με πρόσωπα δικά μας, φωτογραφίες βγάζουμε με σώματα τρελά!
Ιδέα συντονισμός Ευρυδίκη Σαμαρά
Σύλλογος «ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ»
«Εργαστήρι και στολισμός δένδρων του Σταθμού»
Εργαστήρι 17.30-20:00
Εργαστήρι και στολισμός δένδρων του Σ. Σταθμού με καρπούς και τροφές για τα πουλιά στην καρδιά του χειμώνα.
Την δράση θα εμψυχώσουν μέλη του Σιδερίτη.
Μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους με έναν και μοναδικό σκοπό: να ενισχύσουμε το έργο του Πανευβοϊκού Συλλόγου Αμεα «Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός»

Πληροφορίες
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 17:00 έως 21:00
ΚΤΙΡΙΟ ΟΣΕ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Ξηρόβρυση 341 00
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Τ. 697 216 2440
Μ. info@theatroxalkidas.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top