Χαλκίδα: Δωρεάν η χρήση του λογισμικού ΚΕΠ Υγείας για τους πολίτες – Τι είναι και πως θα λειτουργεί

Την δωρεάν χρήση του λογισμικού του ΚΕΠ Υγείας για όλους τους πολίτες ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Χαλκιδέων. Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η […]

Την δωρεάν χρήση του λογισμικού του ΚΕΠ Υγείας για όλους τους πολίτες ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Χαλκιδέων.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού μέσα από ένα θεσμοθετημένο αυτοδιοικητικό πλαίσιο, στο οποίο τα στελέχη των ΚΕΠ υγείας έχουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Όταν πλησιάζει ο καιρός για την προληπτική εξέταση, τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας ενημερώνουν τους πολίτες, μέσα από το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας, ποια προληπτική εξέταση συστήνεται να κάνουν. Τα 8 νοσήματα είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.

Ο νέος αυτός θεσμός, που ξεκίνησε αρχικά σε 14 δήμους σε όλη την Ελλάδα πιλοτικά, αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας για τον Πολίτη που θα κάνει την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας πράξη μέσα από δύο κεντρικούς άξονες λειτουργίας: 1) την προληπτική ιατρική και 2) την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας.

Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει εξασφαλίσει για όλους του Δημότες του την δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο και σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των Δημοτών για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.

Για να ενημερώνεσαι και εσύ για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για να λαμβάνεις συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID-19 εγγράψου στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας ΕΔΩ

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στο τηλ. 2221355117 και ώρες 10:00-15:00. Υπεύθυνη Προγράμματος Κατερίνα Μεγάλου, Αντιδήμαρχος Υγείας.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top