“Χάος στο κοσμικό μηχανοστάσιο”: Η σημερινή συναρπαστική διάλεξη στο Bio-Mechanical Festival

Στις αρχές του 21ου αιώνα ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο έχει πια αλλάξει ριζικά. Το κατακερματισμένο, μηχανιστικό και αιτιοκρατικό Σύμπαν του Νεύτωνα, βασισμένο στην Ευκλείδεια Γεωμετρία -αφού κυριάρχησε επί 300 χρόνια στη δυτική σκέψη -έδωσε την θέση του σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από δημιουργικότητα. Το κοσμικό μηχανοστάσιο, παρ’ όλες τις φαινομενικές […]

Στις αρχές του 21ου αιώνα ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο έχει πια αλλάξει ριζικά. Το κατακερματισμένο, μηχανιστικό και αιτιοκρατικό Σύμπαν του Νεύτωνα, βασισμένο στην Ευκλείδεια Γεωμετρία -αφού κυριάρχησε επί 300 χρόνια στη δυτική σκέψη -έδωσε την θέση του σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από δημιουργικότητα.

Το κοσμικό μηχανοστάσιο, παρ’ όλες τις φαινομενικές διαταραχές που υπέστη, εξακολουθεί να λειτουργεί, ίσως πιο ελευθέρα, πιο δημιουργικά, με περισσότερη φαντασία. Σκηνικό στο οποίο εναλλάσσονται σοφά η τάξη με την αταξία, το χάος με την προβλεψιμότητα, το τραχύ με το λείο, το κανονικό με το ακανόνιστο, η άγνοια με την γνώση.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ – Ανώτατος αριθμός θεατών 210
Ηλεκτρονικά στο https://forms.gle/EVSu6hBoJwBZzx1Q6
και στο τηλέφωνο 697 216 2440

Τρίτη 21 Ιουλίου, 21:00
Χώρος: Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος
Διάρκεια 45΄
Είσοδος ελεύθερη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ BM-FESTIVAL: https://bm-festival.com/

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top