Φωτιά στην Εύβοια: Η καταστροφή του παρθένου δάσους (pics)

Τιτάνιες προσπάθειες έκαναν όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σε μια άνιση μάχη με τις φλόγες, για να αναχαιτίσουν τη μεγάλη φωτιά που σιγοκαίει από τα ξημερώματα της Τρίτης την Εύβοια. Το τοπίο της επόμενης μέρας μοιάζει αγνώριστο και προκαλεί μεγάλη θλίψη. Μεγάλη μάχη συνεχίζουν να δίνουν με τις φλόγες στην Εύβοια και σήμερα […]

Τιτάνιες προσπάθειες έκαναν όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σε μια άνιση μάχη με τις φλόγες, για να αναχαιτίσουν τη μεγάλη φωτιά που σιγοκαίει από τα ξημερώματα της Τρίτης την Εύβοια. Το τοπίο της επόμενης μέρας μοιάζει αγνώριστο και προκαλεί μεγάλη θλίψη.

Μεγάλη μάχη συνεχίζουν να δίνουν με τις φλόγες στην Εύβοια και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, με νέα μέτωπα να δημιουργούνται συνεχώς.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε από τα ξημερώματα της Τρίτης κοντά στο πευκόδασος Natura, που είναι καταφύγιο άγριας ζωής, ενώ εξαπλώθηκε και στις γύρω περιοχές. Το απόγευμα της ίδιας μέρας δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταύρος και Πλατάνια, ενώ λίγο αργότερα το νησί κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο πρώτο φως της επόμενης μέρας, ιταλικά αεροσκάφη, μαζί με τα ελληνικά, έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες, ενώ η χώρα μας κατέθεσε νέο αίτημα για βοήθεια και προς την Ισπανία, αφού υπήρξε εμπλοκή με τα δύο αεροσκάφη που ζητήθηκαν από την Κροατία.

Φωτογραφίες από το πρώτο φως της επόμενης μέρας

© EUROKINISSI
© EUROKINISSI
© EUROKINISSI
© EUROKINISSI
© EUROKINISSI

 

 

 

Πηγή: news24.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top