Το πρώτο θύμα του ρατσισμού είναι ο ίδιος μας ο εαυτός

Ζω, προχωρώ και εξελίσσομαι σε μια κοινωνία άκρως ρατσιστική. Ελλάδα 2018 και κέντρο του πολιτισμού σου λέει ο άλλος και το A και το Ω της καθημερινότητας μου είναι ο ρατσισμός! Μέρες περνάνε και έρχονται γεμάτες από αυτή την μαύρη γλίτσα που έρχεται και κολλάει πάνω σου και πρέπει να κάνεις αγώνα για να φύγει. […]

Ζω, προχωρώ και εξελίσσομαι σε μια κοινωνία άκρως ρατσιστική. Ελλάδα 2018 και κέντρο του πολιτισμού σου λέει ο άλλος και το A και το Ω της καθημερινότητας μου είναι ο ρατσισμός! Μέρες περνάνε και έρχονται γεμάτες από αυτή την μαύρη γλίτσα που έρχεται και κολλάει πάνω σου και πρέπει να κάνεις αγώνα για να φύγει. Κάποτε είχα γράψει πως το πρώτο θύμα του ρατσισμού είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Γι’ αυτό θα σας μιλήσω σήμερα. Για μένα, για το πόσο ρατσιστής υπήρξα τόσο για τον εαυτό μου όσο και για τους γύρω μου!

Δεν με λες παθολογικά παχύσαρκο, αλλά δεν με λες και μοντελάκι! Ok έχω αρκετά κιλά παραπάνω πάνω μου, έχω περάσει και περιόδους που ήμουν σχετικά αδύνατος και έχω περάσει και περιόδους που η πλήρης απραξία μοιάζει με υπερκόπωση στη καθημερινότητα μου! 30 χρονών μαντράχαλος και μόλις τα τελευταία 5-6 χρόνια δηλώνω ok με το σώμα μου, το αγαπώ ακριβώς όπως είναι, είτε έχει κιλά είτε όχι! Ακόμα και τώρα στα 100 κάτι κιλά μου με θεωρώ γαμάτο και ωραίο μωράκι, αλλά μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο πέρασα από πολλά στάδια!

Υπήρξα ρατσιστής για μεγάλο χρονικό διάστημα με τον ίδιο μου τον εαυτό. Αντί να δεχτώ ότι δύο πράγματα μπορεί να γίνουν, ή αποδέχομαι πως μου αρέσει το φαγητό και είμαι ok με αυτό ή αρχίζω δίαιτα, γυμναστήριο και όλα αυτά και πορεύομαι αναλόγως, κατηγορούσα τον εαυτό μου και το σώμα μου, λες και ανήκαν σε κάποιον άλλον! Αποκαλούσα από μέσα μου τον εαυτό μου χοντρό, είχα σταματήσει να τρώω δημόσια γιατί ντρεπόμουν και η αυτοπεποίθηση μου ήταν πιο χαμηλά και από την απόδοση της ΑΕΚ πριν 3 χρόνια στο στοίχημα!

Ο ρατσισμός ήδη είχε χτυπήσει την πόρτα μου, και αφού μπορούσα έτσι εύκολα να είμαι κριτής του εαυτού μου και να τον αντιμετωπίζω τόσο ρατσιστικά, πιστεύω πως μπορείς να καταλάβεις πόσο εύκολο μου ήταν να κρίνω και να κατακρίνω τους γύρω μου!

Ξαφνικά μου έφταιγαν οι υπόλοιποι “χοντροί,” ήταν η πιο εύκολη λούμπα που έπεσα γιατί πάντα η δικαιολογία μου ήταν, πως ok και εγώ “χοντρός” είμαι αλλά όχι και έτσι. Το πόσο χοντρομαλάκας ήμουν όμως δεν το έβλεπα!

Μετά μου έφταιγαν σιγά-σιγά οι άνθρωποι από Αραβία, Πακιστάν, Ινδία, ξέρεις μωρέ επειδή τρώνε πολλά μπαχάρια μυρίζουν λίγο περίεργα και ειδικά όταν μπαίνεις σε λεωφορείο, μετρό και όλα αυτά επειδή ο χορός είναι μικρός – ΣΚΑΣΕ! Σκάσε πανάθεμά σε! Όχι δε φταίγανε αυτοί επειδή μπορεί και να μυρίζουν λίγο περίεργα, έφταιγες εσύ μ@λ@κα Κάπα που απλά δε μπορούσες να δεχτείς ότι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι! Και εσύ όταν δουλεύεις και ιδρώνεις σαν γουρούνι μυρίζεις λίγο περίεργα αλλά δε σε ενοχλούσε αυτό!

Για να μην τα πολυλογώ, μετά μου έφταιγαν λίγο οι υπόλοιποι λαοί από τα Βαλκάνια. Γιατί αφού δεν μας κατέστρεψαν στους Βαλκανικούς και στους Παγκόσμιους, θέλουν τώρα να μας καταστρέψουν με την μετανάστευση και επίτηδες σπρώχνουν όλους τους εγκληματίες στην όμορφη χώρα μας. E και μετά για να ολοκληρώσω το παραλήρημα μου, μου έφταιγαν και οι Τούρκοι γιατί για μια ζωή θα είναι εχθροί μας και για μια ζωή θα θέλουν το κακό μας!

 

Εμ αυτοί οι Gay; Ένταξ δεν έχω πρόβλημα αρκεί ότι κάνουν να το κάνουν στην κρεβατοκάμαρα τους! Ηλίθιε! Δεν μπορούσες να καταλάβεις την απλή διαφορά, άλλο αυτό που βλέπεις να σε προσβάλει σαν θέαμα και άλλο τα στερεότυπα που σου έχουν βάλει για να σου ορίζουν την ζωή! Όσο αηδιαστικό μου φαίνεται ένα ετερόφυλο ζευγαράκι να καβαλιέται άλλο τόσο μου φαίνεται και ένα ομοφυλόφιλο!

Αχ εγωκεντρικέ ηλίθιε εαυτέ μου που περνιέσαι και για έξυπνος! Σου φύτεψαν, δε ξέρω και εγώ πως, τον σπόρο του ρατσισμού και αυτός ο σπόρος έγινε δέντρο και είχες και τον καμάρωνες! Η αλήθεια είναι ότι σε μισώ για κάθε σκέψη που έκανες και για κάθε κουβέντα που είπες και ήταν φρούτο αυτού του δέντρου! Σε μισώ για κάθε φορά που αποκάλεσες κάποιον π@σταρ@  και μια κοπέλα γκόμενα και που@τ@ν@κι, σε μισώ για κάθε φορά που δεν ήθελες να κάτσεις δίπλα σε έναν Πακιστανό, σε μισώ για κάθε φορά που κορόιδεψες κάποιον επειδή ήθελε μια “χοντρή”! Σίγουρα έχεις κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που αναφέρω αλλά δεν θέλω να σε ρεζιλέψω άλλο!

Σημασία έχει ότι αυτό το δέντρο το ξερίζωσες από μέσα σου!

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που απαλλάχτηκα από κάθε μορφή ρατσισμού που είχα μέσα μου, άρχισα να βλέπω τα πράγματα πιο λογικά, και φυσικά ξεπέρασα και το πρόβλημα που είχα με τον εαυτό μου!

Τα βρήκα μαζί του και μπόρεσα να προχωρήσω ήρεμος ξέροντας πως δεν έχει σημασία από ποια φυλή είσαι, αν είσαι άντρας ή γυναίκα, χοντρός, ψηλός, αδύνατος ή κοντός, αν ψηφίζεις αριστερά ή δεξιά, αν προσεύχεσαι στα γόνατα ή όρθιος, αν είσαι straight ή gay, καραφλός ή μαλλιάς, σημασία έχει να είσαι άνθρωπος! Άνθρωπος που στέκεται περήφανος στα δυο του πόδια και δεν του αξίζει να ανεβεί ξανά στα  δέντρα σαν πιθήκι. Άνθρωπος που σέβεται τον κόσμο που φιλοξενείται και δεν ενοχλεί τους γύρω του! Άνθρωπος που αγαπά τους ανθρώπους!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top