Το πειρατικό La Grace “έδεσε” στο λιμάνι της Χαλκίδας (pics)

Στο λιμάνι της Χαλκίδας «έδεσε» το επιβλητικό πειρατικό ιστιοφόρο La Grace μαγνητίζοντας τα βλέμματα πολλών περαστικών. Η La Grace είναι ένα αντίγραφο ενός πειρατικού ιστιοφόρου του 18ου αιώνα. Το αρχικό πλοίο του Αυγουστίνο Χέρμαν έφερε αυτό το όνομα (το οποίο μεταφράζεται κατά προσέγγιση ως «Χαριτωμένο») κατά τη διάρκεια εμπορικών και διερευνητικών ταξιδιών σε όλη την […]

Στο λιμάνι της Χαλκίδας «έδεσε» το επιβλητικό πειρατικό ιστιοφόρο La Grace μαγνητίζοντας τα βλέμματα πολλών περαστικών.

Φωτογραφία: Γιώργος Αγγέλου

Η La Grace είναι ένα αντίγραφο ενός πειρατικού ιστιοφόρου του 18ου αιώνα. Το αρχικό πλοίο του Αυγουστίνο Χέρμαν έφερε αυτό το όνομα (το οποίο μεταφράζεται κατά προσέγγιση ως «Χαριτωμένο») κατά τη διάρκεια εμπορικών και διερευνητικών ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Καραϊβική και τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Φωτογραφία: Γιώργος Αγγέλου

Η La Grace ήταν επίσης γνωστή για τις δραστηριότητες της και τις εμβληματικές πειρατικές νίκες της. Είναι ιδιαίτερα γνωστή η νίκη της πάνω σε δύο ισπανικά πειρατικά που μετέφεραν ζάχαρη, καπνό και κρασί κοντά στην ακτή της Γουατεμάλας.

Φωτογραφία: Γιώργος Αγγέλου

Το σύγχρονο αντίγραφο χρησιμοποιείται για να διδάξει τη ναυτοσύνη των παλιών χρόνων.

Η κατασκευή του βασίζεται σε σχέδια που δημοσιεύθηκαν το 1768 από τον Σουηδό ναύαρχο Fredrik Henrik af Chapman. Ο Chapman πιστώνεται ως ο πρώτος ναυπηγός αφού ουσιαστικά έβαλε τα θεμέλια της σύγχρονης ναυπηγικής βιομηχανίας, στηριζόμενος σε ακριβή σχέδια.

Φωτογραφία: Γιώργος Αγγέλου

Το La Grace βαφτίστηκε πήρε το όνομά του από το διάσημο ιστιοπλοϊκό πλοίο του Αυγουστίνου Χέρμαν (που ήταν στην πραγματικότητα φρεγάτα) για να τιμήσει την τσεχική ναυτική ιστορία. Το πλήρωμά του προέρχεται κυρίως από την Τσεχία.

Φωτογραφία: Γιώργος Αγγέλου
Φωτογραφία: Γιώργος Αγγέλου

*Ευχαριστούμε για τις εντυπωσιακές φωτογραφίες τον Γιώργο Αγγέλου.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top