Το Νέο Μουσείο του Καΐρου στις Πυραμίδες είναι το μεγαλύτερο του κόσμου! (pics)

Το νέο μουσείο του Καΐρου, το Grand Egyptian Museum (GEM), γνωστό και ως μουσείο της Γκίζας, θα φιλοξενεί 50.000 εκθέματα από την Αρχαία Αίγυπτο που θα καταλαμβάνουν το 1/3 της ολικής έκτασης του μουσείου. Βρίσκεται σε έκταση 50 στρεμμάτων, περίπου δύο χιλιόμετρα από τις πυραμίδες της Γκίζας, και αποτελεί μέρος ενός νέου γενικού σχεδίου ανάπλασης […]

Το νέο μουσείο του Καΐρου, το Grand Egyptian Museum (GEM), γνωστό και ως μουσείο της Γκίζας, θα φιλοξενεί 50.000 εκθέματα από την Αρχαία Αίγυπτο που θα καταλαμβάνουν το 1/3 της ολικής έκτασης του μουσείου. Βρίσκεται σε έκταση 50 στρεμμάτων, περίπου δύο χιλιόμετρα από τις πυραμίδες της Γκίζας, και αποτελεί μέρος ενός νέου γενικού σχεδίου ανάπλασης του οροπεδίου.

Το κύριο αξιοθέατο θα είναι η έκθεση της πλήρους συλλογής των τάφων του βασιλιά Τουταγχαμών, όπου πολλά ευρήματα θα εκτεθούν για πρώτη φορά. Η συλλογή περιλαμβάνει περίπου 5.000 εκθέματα συνολικά και θα μεταφερθεί από το υπάρχον Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο. Άλλα αντικείμενα θα μεταφερθούν από αποθήκες και άλλα μουσεία.   Advertisement: 0:13

Το Grand Egyptian Museum περιγράφεται ως το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο, βρίσκεται υπό κατασκευή και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2020.

 

 

Πηγή: www.lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top