Το Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου στον ουρανό της Εύβοιας! (pics)

Η πρώτη πανσέληνος του έτους συνδυάσθηκε με μια ολική έκλειψη Σελήνης, η οποία ταυτόχρονα βρισκόταν στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς της από τη Γη και έτσι φαινόταν πιο μεγάλη και φωτεινή (Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος), καθώς και πιο σκουροκόκκινη λόγω της έκλειψης. Το λεγόμενο «Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου» ανέτειλε χαράματα της Δευτέρας και οι φωτογραφία […]

Η πρώτη πανσέληνος του έτους συνδυάσθηκε με μια ολική έκλειψη Σελήνης, η οποία ταυτόχρονα βρισκόταν στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς της από τη Γη και έτσι φαινόταν πιο μεγάλη και φωτεινή (Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος), καθώς και πιο σκουροκόκκινη λόγω της έκλειψης.

Το λεγόμενο «Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου» ανέτειλε χαράματα της Δευτέρας και οι φωτογραφία από τον Δημήτρη Μάλλιαρη εντυπωσιακή!

Φανερωμένη, Νέα Αρτάκη, 21 Ιανουαρίου 2019. Ώρα 06:23

Η ολική φάση της έκλειψης, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, ήταν ορατή σχεδόν από όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, όπου το φαινόμενο άρχισε στις 06:41 ώρα Ελλάδας και έφθασε στο μέγιστο σημείο του στις 07:12. Όμως τα αρκετά σύννεφα στον ουρανό έκρυψαν το φαινόμενο σε μεγάλο βαθμό.

Μία ωραιότατη και καλοσχηματισμένη Σεληνιακή Άλως έκανε την εμφάνιση της στον ουρανό της κεντρικής Εύβοιας. Πισσώνας Ευβοίας, 20 Ιανουαρίου 2019.

Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Μάλλιαρης: “Στη μετεωρολογία Άλως ονομάζεται το οπτικό φαινόμενο που προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού ή σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών. Συνεπώς απαντώνται δύο είδη άλω, οι ηλιακές και οι σεληνιακές. Επειδή βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη παγοκρυστάλλων, τα νέφη που μπορούν να προκαλέσουν το φαινόμενο αυτό βρίσκονται σε ύψος πάνω από 6.000μ. Τέτοια νέφη είναι τα λεγόμενα ανώτερα ή θυσανοστρώματα (Cirrostratus)”.

 

Η πρώτη Πανσέληνος του έτους ανατέλλει πάνω από το όρος Ξηροβούνι. Πισσώνας Ευβοίας, 20 Ιανουαρίου 2019.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top