Το Κτήμα Τζιβάνη γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα οινοτουρισμού

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2009 τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Γι’ αυτό και φέτος γιορτάζεται σήμερα 11 Νοεμβρίου, οι φίλοι του κρασιού και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από το Κτήμα Τζιβάνη,  που θα έχει τις πύλες του ανοιχτές και θα περιμένει το κοινό. Ο επισκέπτης μπορεί […]

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2009 τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Γι’ αυτό και φέτος γιορτάζεται σήμερα 11 Νοεμβρίου, οι φίλοι του κρασιού και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από το Κτήμα Τζιβάνη,  που θα έχει τις πύλες του ανοιχτές και θα περιμένει το κοινό.

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την μεγάλη συλλογή από οινοποιητικά εργαλεία, όπως πρέσα σταφυλιών, σπαστήρες, συσκευές απόσταξης, ανοιχτήρια, εργαλεία βαρελοποιίας, καλλιέργειας της αμπέλου, ψεκαστήρες κλπ.

Ακόμη θα βρείτε ελαιοτριβεία, πρέσες, πιθάρια λαδιού, μοναδική συλλογή από ζυγαριές, βάρη ζύγισης, σίδερα σιδερώματος και πάμπολα άλλα εκθέματα σποράς, υφαντουργίας, μουσικά όργανα, βιτρίνα με φιάλες και την πορεία τους στο πέρασμα του χρόνου.

Κάθε έκθεμα έχει την δική του ιστορία να μας διηγηθεί!

Σίγουρα είναι ένας διαφορετικός και πολύ ενδιαφέρον τρόπος να περάσετε την Κυριακή σας.

Το οινοποιείο βρίσκεται στην Ριτσώνα Αυλίδα και το τηλέφωνο για πληροφορίες είναι το 6992533000

 

 

Photography: Efstathios Porikis

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top