Το ελληνικό Νησί των Ονείρων (κι άλλα πανέμορφα νησάκια της Ερέτριας)

Δίπλα από τη Χαλκίδα υπάρχει ένα μέρος με γαλαζοπράσινα νερά, νησάκια, αρχαία, ενετικούς πύργους, ατελείωτες παραλίες και ό,τι άλλο μπορείς να χρειαστείς για μια γρήγορη απόδραση από την πόλη. Εκεί θα συναντήσεις και το Πεζονήσι της Ερέτριας, γνωστό και ως “Νησί των Ονείρων”. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησί στο οποίο από την Ερέτρια κάποιος […]

Δίπλα από τη Χαλκίδα υπάρχει ένα μέρος με γαλαζοπράσινα νερά, νησάκια, αρχαία, ενετικούς πύργους, ατελείωτες παραλίες και ό,τι άλλο μπορείς να χρειαστείς για μια γρήγορη απόδραση από την πόλη.

Εκεί θα συναντήσεις και το Πεζονήσι της Ερέτριας, γνωστό και ως “Νησί των Ονείρων”. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησί στο οποίο από την Ερέτρια κάποιος μπορεί να πάει περπατώντας.

Βρίσκεται στην προέκταση του λιμανιού από την απέναντι μεριά του λιμένα και οι παραλίες του είναι γαλανές και πεντακάθαρες. Τη δεκαετία του ’70, ’80 και αργότερα λειτουργούσε ξενοδοχείο και εστιατόρια, αλλά τα τελευταία χρόνια οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί. Υπάρχουν σκέψης ενοικίασης των εγκαταστάσεων και του νησιού σε ιδιώτη, ή αξιοποίησή τους από τη δημοτική αρχή. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να περπατήσετε στο “Νησί των Ονείρων” κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ερέτρια και να απολαύσετε το τοπίο.

Απολαύστε μια πτήση πάνω από Ερέτρια, Πεζονήσι, Αγία Τριάδα, Κολοκύθι:

 

Πηγή: https://www.taxidologio.gr/eretria-todo-dreams-island.html

*Βίντεο από geo kok

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top