Την Κυριακή οι “Εικόνες παρά τόπον” (pics)

Στα πλαίσια του 4ου bio-Mechanical festival η ομάδα φωτογραφίας «Είδωλα επί 8» παρουσιάζει το εξαιρετικά ενδιαφέρον project της με τίτλο «Εικόνες παρά τόπον: φωτογραφίζοντας την εποχή της απόστασης». Πρόκειται για μια καίρια, διεισδυτική, όσο και συγκινητική ματιά στην “παρά τόπον” κατάσταση που βιώνουμε όλοι από τον Μάρτιο και εξής. Μέσα από μια πλούσια σειρά φωτογραφιών […]

Στα πλαίσια του 4ου bio-Mechanical festival η ομάδα φωτογραφίας «Είδωλα επί 8» παρουσιάζει το εξαιρετικά ενδιαφέρον project της με τίτλο «Εικόνες παρά τόπον: φωτογραφίζοντας την εποχή της απόστασης».

Φωτογραφία Mαίρη Μουρσελλά
Φωτογραφία Mαίρη Μουρσελλά

Πρόκειται για μια καίρια, διεισδυτική, όσο και συγκινητική ματιά στην “παρά τόπον” κατάσταση που βιώνουμε όλοι από τον Μάρτιο και εξής. Μέσα από μια πλούσια σειρά φωτογραφιών τα μέλη της ομάδας καταγράφουν τη συνθήκη του εγκλεισμού και τον ξαφνικό εκτοπισμό μας από την καθημερινότητα. Ο φακός λειτουργεί ως εργαλείο ανάγνωσης μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, αλλά και ως μέσο επανασύνδεσης με τη ζωή, η οποία επιμένει να διασώζει την τρυφερότητα στην εποχή της απόστασης.

Φωτογραφία Ζησούλα Ντάσιου
Φωτογραφία Ζησούλα Ντάσιου

Τα «Είδωλα επί οχτώ» απαρτίζονται από δημιουργικούς ανθρώπους με ποικίλα ενδιαφέροντα, που τους ενώνει η αγάπη για τη φωτογραφία και η πίστη στη δυναμική της ομάδας. Οι διαφορετικές οπτικές των μελών καταλήγουν σε μια αρμονική σύνθεση με υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα. Η έως τώρα δράση τους αποδεικνύει ότι αποτελούν ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της πόλης.

Φωτογραφία Χρήστος Λαζίδης
Φωτογραφία Χρήστος Λαζίδης

Η φετινή έκθεση είναι η δεύτερη της ομάδας, πάντα κάτω από τη στέγη του bio-Mechanical festival, το οποίο έχει καθιερωθεί ως o κατεξοχήν καλλιτεχνικός θεσμός της Χαλκίδας και έχει πλέον εδραιώσει τη θέση του στον καλλιτεχνικό χάρτη της χώρας, προωθώντας πρωτότυπες δημιουργικές προσπάθειες και στήνοντας γέφυρες εντός και εκτός Ελλάδας.

Φωτογραφία Γιάννης Μαλαντάρας
Φωτογραφία Γιάννης Μαλαντάρας

«Εικόνες παρά τόπον: φωτογραφίζοντας την εποχή της απόστασης». Αίθουσα «Αριστοτέλης» (Δημαρχείο Χαλκίδας).

Φωτογραφία Βασιλική Τσάκου
Φωτογραφία Βασιλική Τσάκου

Παράταση έως την Κυριακή, 2/8 (20.00-23.00) Ομάδα Είδωλα επί 8 Επιμέλεια – συντονισμός: Θοδωρής Νικολάου Φωτογραφίες: Χρήστος Λαζίδης, Γιάννης Μαλαντάρας, Μαίρη Μουρσελλά, Ζησούλα Ντάσιου, Ρούλα Παπαζήση, Βασιλική Τσάκου Κείμενα: Βίκη Μόσχου

Φωτογραφία Ρούλα Παπαζήση
Φωτογραφία Ρούλα Παπαζήση

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top