“Σούρζα Μπουτ”: Η άγνωστη όαση της Εύβοιας που θες να ναυαγήσεις (video)

Αν ακούγατε “Σούρζα Μπουτ” θα σκεφτόσταν ότι είναι κάποιο… σύνθημα ή κάποια ακατάληπτη φράση. Σίγουρα το μυαλό σας δεν θα πήγαινε στο ότι είναι μια παραλία στη Νότια Εύβοια, πολύ κοντά στο χωριό Ζάρακες Εύβοιας (συντεταγμένες στο τέλος του κειμένου), φτιαγμένη για… ναυαγούς. Πετάμε λοιπόν πάνω από τη “Σούρζα Μπουτ” (δηλαδή ψιλή άμμος στα Αρβανίτικα) […]

Αν ακούγατε “Σούρζα Μπουτ” θα σκεφτόσταν ότι είναι κάποιο… σύνθημα ή κάποια ακατάληπτη φράση. Σίγουρα το μυαλό σας δεν θα πήγαινε στο ότι είναι μια παραλία στη Νότια Εύβοια, πολύ κοντά στο χωριό Ζάρακες Εύβοιας (συντεταγμένες στο τέλος του κειμένου), φτιαγμένη για… ναυαγούς.

Πετάμε λοιπόν πάνω από τη “Σούρζα Μπουτ” (δηλαδή ψιλή άμμος στα Αρβανίτικα) που δικαιώνει την ονομασία της, καθώς πρόκειται για δύο όρμους που ενώνονται με ψιλή άμμο, που καταλήγει σε έναν ψηλό αμμόλοφο.

Στα αριστερά της υπάρχουν μερικά βραχάκια που δημιουργούν μια μικρή πισίνα, όπου τα νερά είναι πάντα ήρεμα και η άμμος παχιά και πολύ απαλή.

Στην ανατολική πλευρά υπάρχει μια τρίτη παραλία με όμορφο χρώμα, αλλά πετρώδης.

Για πρόσβαση στην παραλία απαιτούνται 2 ώρες οδήγησης από την Αθήνα έως την Παραλία Ζαράκων και στη συνέχεια για πρόσβαση στην Σούρζα Μπουτ υπάρχουν 3 επιλογές:

Α) Με σκάφος (3 λεπτά απόσταση) από την Παραλία Ζαράκων.

Β) Με τα πόδια (800 μέτρα περπάτημα). Δεξιά από την Παραλία Ζαράκων ξεκινά μονοπάτι που φτάνει έως την παραλία (προσοχή: υπάρχει ένα μικρό δύσκολο κομμάτι – απότομη κατάβαση προς το τέλος της διαδρομής).

Γ) Με κανό από την Παραλία Ζαράκων.

Στίγμα: 38°18’59.2″N 24°13’54.9″E

 

Πηγή: news247.gr / Βίντεο: haanity

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top