Πότε ανοίγουν ξανά θερινά σινεμά, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι – Ημερομηνίες & κανόνες

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και θερινών σινεμά παρουσίασε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Παράλληλα η υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και τους κανονισμούς που θα ισχύσουν ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.. Αναλυτικά: Αρχαιολογικοί χώροι Οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν στις 18 Μαΐου και θα πρέπει να τηρούνται […]

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και θερινών σινεμά παρουσίασε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Παράλληλα η υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και τους κανονισμούς που θα ισχύσουν ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού..

Αναλυτικά:

Αρχαιολογικοί χώροι
Οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν στις 18 Μαΐου και θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου. Ανά ώρα θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ενώ θα γίνει σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος. Παράλληλα θα ισχύσουν ειδικοί κανόνες για τους χώρους και ρύθμιση της ροής εισόδου – εξόδου για το κοινό.

Θερινά σινεμά
Τα θερινά σινεμά ανοίγουν την 1η Ιουνίου με ανώτατο όριο πληρότητας στο 40%, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος με ειδικούς κανόνες και ρύθμιση για την είσοδο και την έξοδο των θεατών.

Μουσεία
Αν συνεχιστεί η ύφεση της πανδημίας, τα μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου και θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά αποστάσεις 2 μέτρων. Στο εσωτερικό θα επιτρέπονται κλιματιστικά μόνο ανοικτού κυκλώματος και θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, θα γίνεται σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, με ειδικούς κανόνες.

Ζωντανά θεάματα – Δρώμενα
Όποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν, θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου και μόνο σε ανοικτούς χώρους. Οι καλλιτέχνες και όσοι άλλοι βρίσκονται επί σκηνής «με μη ιατρική μάσκα» θα πρέπει να τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Και εδώ το όριο πληρότητας θα είναι στο 40%, ώστε να εξασφαλιστούν οι ανάλογες αποστάσεις. Η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων και, σε περίπτωση εκδήλωσης που το κοινό είναι όρθιο θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρων.

Οι συστάσεις και οι κανόνες των προηγούμενων κατηγοριών θα ισχύσουν και εδώ ενώ θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για μακιγιάζ, κομμωτήριο, βεστιάριο, εξοπλισμό κ.λπ.

 

 

 

 

Πηγή: www.lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top