Πως προετοιμάζεται ο Δήμος Χαλκιδέων για το άνοιγμα των σχολείων

Ανοίγουν τα σχολεία, τουλάχιστον για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό επιστροφής στην καθημερινότητα μετά την πανδημία. Το δεύτερο κύμα μαθητών, για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, επιστρέφει στα θρανία από τις 18 Μαΐου. Ωστόσο, η επιστροφή θα γίνει τηρώντας συγκεκριμένα μέτρα που […]

Ανοίγουν τα σχολεία, τουλάχιστον για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό επιστροφής στην καθημερινότητα μετά την πανδημία.

Το δεύτερο κύμα μαθητών, για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, επιστρέφει στα θρανία από τις 18 Μαΐου. Ωστόσο, η επιστροφή θα γίνει τηρώντας συγκεκριμένα μέτρα που έχει ορίσει το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.

Φωτογραφία από αίθουσα του 2ου ΓΕΛ Χαλκίδας @ Πένη Θεοδοσίου

Ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, με την έναρξη των μαθημάτων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου τη Δευτέρα 11 Μαΐου και των λοιπών τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λαμβάνουν μέτρα με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Συγκεκριμένα:

Έχουν ξεκινήσει απολυμάνσεις των αύλειων χώρων σε όλες τις σχολικές μονάδες. Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις στις αίθουσες και τις λοιπές κτηριακές εγκαταστάσεις.

Όλες οι αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι είναι εφοδιασμένοι με αντισηπτικά.

Έχει προγραμματιστεί η παρουσία σχολικής καθαρίστριας καθ ’όλο το ωράριο λειτουργίας, προκειμένου όλοι οι χώροι και ιδιαίτερα οι κοινόχρηστοι και οι προαύλιοι να καθαρίζονται συνεχώς.

Η Σχολική Επιτροπή έχει μεριμνήσει αποστέλλοντας διευκρινίσεις και οδηγίες σε όλους τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων σχετικά με τους κανόνες προστασίας της υγείας των μαθητών.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top