Πλάνα από τη Χαλκίδα στην ταινία “Κάποτε …στο Χόλιγουντ” (pics & video)

Είναι δεδομένα μια από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές στιγμές της σεζόν, η νέα ταινία ενός δημιουργού του οποίου κάθε νέα ταινία είναι γεγονός. Η νέα ταινία του Quentin Tarantino μας μεταφέρει στο Los Angeles του 1969, αποτίοντας φόρο τιμής στις τελευταίες στιγμές της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Πρωταγωνιστές οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ. Θα […]

Είναι δεδομένα μια από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές στιγμές της σεζόν, η νέα ταινία ενός δημιουργού του οποίου κάθε νέα ταινία είναι γεγονός. Η νέα ταινία του Quentin Tarantino μας μεταφέρει στο Los Angeles του 1969, αποτίοντας φόρο τιμής στις τελευταίες στιγμές της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Πρωταγωνιστές οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ.

Θα αναρωτιέστε σίγουρα, πως, που και γιατί υπάρχουν πλάνα από τη Χαλκίδα σε αυτή την ταινιάρα του Κουεντίν Ταραντίνο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη αρχή…

Ο ευφυής Αμερικάνος από το Τενεσί, αφήνει στην άκρη δυο από τις τεχνικές που τον έχουν χαρακτηρίσει στις προηγούμενες οκτώ ταινίες του, την τεχνική αφήγησης μέσω κινηματογραφικών κεφαλαίων όπως επίσης και αυτήν του «σπαστού» timeline, ακολουθώντας σχεδόν γραμμικά τις ιστορίες των πρωταγωνιστών της ταινίας, ενώ δίνει τις απαραίτητες χαρακτηριστικές του ανάλαφρες πινελιές μέσω σύντομων, πλην ξεκαρδιστικών, flashbacks τα οποία μας παρέχουν σημαντικές πληροφορίες ως προς το υπόβαθρο των χαρακτήρων τους.

Όντας λάτρης του να μπλέκει πραγματικά πρόσωπα σε φανταστικές ιστορίες (λέγε με και Χίτλερ στο Inglourious Basterds), ο Tarantino χρησιμοποιεί την -τραγική- ιστορία της Sharon Tate ως δόλωμα, με το οποίο διαποτίζει σχεδόν ολόκληρο το φιλμ με αγωνία, χακάρωντας έτσι το μυαλό του θεατή με έναν ξεδιάντροπο μα συνάμα πανέξυπνο τρόπο. Αν το είχε κάνει άλλος, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα φθηνό κόλπο εντυπωσιασμού. Στα πανούργα όμως χέρια του Q, μετατρέπεται σε τέχνασμα με τον γνωστό, ιδιαίτερα αριστοτεχνικό τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει. Έτσι, ενώ ο θεατής γνωρίζει εκ των προτέρων ότι πρόκειται για τέχνασμα, λόγω της μαεστρίας του σκηνοθέτη, αποζητά να ‘καταπιεί’ το ψέμα με ευχαρίστηση.

Ο Ταραντίνο δανείζεται αποσπάσματα από παλιές ταινίες στα οποία εμφανίζει να πρωταγωνιστεί ο Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) και ένα από αυτά τα αποσπάσματα είναι από την Ιταλοαμερικάνικη ταινία Death On the Run του 1967 -Κινητός Στόχος στην Ακρόπολη- σκηνές της οποίας είχαν γυριστεί στην πόλη της Χαλκίδας.

Σίγουρα στο παρελθόν θα έχετε δει βίντεο στα social media με το απόσπασμα της ταινίας που έχει γυριστεί στη Χαλκίδα.

Το σκηνικό που διαδραματίζεται στη Χαλκίδα είναι μία καταδίωξη αυτοκινήτων όπου μάλιστα συνεχίζεται με ένα άλμα από την μία πλευρά της παλιάς γέφυρας στην άλλη!

Στο βίντεο που ακολουθεί όπου είναι ολόκληρη η ταινία DEATH ON THE RUN – Κινητός Στόχος στην Ακρόπολη και από το 37΄λεπτό μπορείτε να δείτε τα πλάνα που έχει γυριστεί στην πόλη της Χαλκίδας.

Σε μία από τις ταινίες της χρονιάς και της δεκαετίας, υπάρχει και κάτι μικρό από τη Χαλκίδα μέσα.

Κουεντίν, σε περίπτωση που κερδίσει όσκαρ η ταινία σου περιμένουμε να ευχαριστήσεις και τη …Χαλκίδα.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top