Παραλία στην Ελλάδα απέκτησε ηλεκτρονικό απινιδωτή (pics)

Μία παραλία στην Σύρο, έγινε η πρώτη στην Ελλάδα που απέκτησε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή. Πρόκειται για την παραλία του Γαλησσά, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στο νησί και η πιο οργανωμένη σε επίπεδο εξοπλισμού και παροχών. H παραλία απέκτησε τον δικό της  αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED), ο οποίος τοποθετήθηκε σε ειδικό σημείο στην […]

Μία παραλία στην Σύρο, έγινε η πρώτη στην Ελλάδα που απέκτησε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Πρόκειται για την παραλία του Γαλησσά, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στο νησί και η πιο οργανωμένη σε επίπεδο εξοπλισμού και παροχών.

H παραλία απέκτησε τον δικό της  αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED), ο οποίος τοποθετήθηκε σε ειδικό σημείο στην κεντρική είσοδο της παραλίας και είναι διαθέσιμος για το κοινό.

Οι απινιδωτές είναι συσκευές που χορηγούν ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή ηλεκτροσόκ προκειμένου να επαναφέρουν την καρδιά στον κανονικό της ρυθμό μετά από ανακοπή.

Αν υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο 150 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, την ώρα που κολυμπούν σε διάφορες παραλίες της Ελλάδας, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός διασφαλίζει την αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμών από παθολογικά αίτια, παρέχοντας μια επιπλέον αίσθηση ασφάλειας.

Τον απινιδωτή του Γαλησσά μπορεί να τον χειριστεί γιατρός, διασώστης, ναυαγοσώστης και οποίος κατέχει γνώσεις πρώτων βοηθειών και έχει εκπαιδευτεί σε χρήση απινίδωση (AED).

 

 

 

Πηγή: cyclades24.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top