Παρακολουθήσαμε την παράσταση “Κονιάκ Μετά την Καταιγίδα” σε ένα θεατράκι στους Καθενούς

*Γράφει ο Γιώργος Θεοφίλης  Σε ένα ειδυλλιακό χώρο, στο Κτήμα Θανάση και Φούλης Αγγέλου στο 10ο χιλιόμετρο του δρόμου Αρτάκης – Καθενών, βρίσκεται το Θέατρο Ελαίων εμπνευσμένο από τον ιδιοκτήτη του, συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Αθανάσιο Αγγέλου. Πλήθος θεατρόφιλων, την Κυριακή, παρευρέθηκε στην παρουσίαση της θεατρικής του παράστασης «Κονιάκ Μετά την Καταιγίδα» σε σκηνοθεσία Γιώργου […]

*Γράφει ο Γιώργος Θεοφίλης 

Σε ένα ειδυλλιακό χώρο, στο Κτήμα Θανάση και Φούλης Αγγέλου στο 10ο χιλιόμετρο του δρόμου Αρτάκης – Καθενών, βρίσκεται το Θέατρο Ελαίων εμπνευσμένο από τον ιδιοκτήτη του, συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Αθανάσιο Αγγέλου. Πλήθος θεατρόφιλων, την Κυριακή, παρευρέθηκε στην παρουσίαση της θεατρικής του παράστασης «Κονιάκ Μετά την Καταιγίδα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού και πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Μαρία Δρακοπούλου και Μάνο Τσιβιλή.

Μια μοντέρνα, τολμηρή, ανατρεπτική κωμωδία, η οποία παρουσιάζει ένα ζευγάρι φαινομενικά αταίριαστο, πάνω στην κρίση των επτά χρόνων σύζευξης, να προσπαθεί να ξαναβρεί τους χαμένους κώδικες επικοινωνίας, αναζητώντας συναισθηματική λύτρωση για το παρελθόν και ψυχολογική στήριξη για το μέλλον αυτής της σχέσης. Το θεατρικό έργο «Κονιάκ Μετά την Καταιγίδα», το οποίο ανέβηκε με επιτυχία τον προηγούμενο χειμώνα σε θέατρο των Αθηνών, περιγράφει τις δυσκολίες ενός νεοελληνικού ζευγαριού μεσοαστών να ισορροπήσει ανάμεσα στην επιδίωξη της ερωτικής επιβεβαίωσης, της επιθυμίας για συντροφικότητα και της ανάγκης για οικογενειακή θαλπωρή.

Ο Θανάσης Αγγέλου που γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία έχει δημιουργήσει μια πολιτισμική όαση ανάμεσα στα ελαιόδεντρα προσφέροντας ανιδιοτελώς το δημιουργικό του οίστρο προς τέρψιν όλων μας. Περισσότερο γνωστός στο εξωτερικό, βραβεύτηκε το 1977 από την καλλιτεχνική πολιτιστική ένωση της Ρώμης που του απένειμε μαζί με τον Βιτόριο Γκάσμαν το βραβείο Checco Durante για τη διάκρισή τους στην ιταλικό κινηματογράφο, έπαινο για την ταινία La bravata. Το 1978 τιμήθηκε με το βραβείο Pericle d’ oro στην ταινία «Questo si che e un amore» και το 1979 του απονεμήθηκε από τον Ιταλικό τύπο το βραβείο Nuova Emponta. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται διηγήματα και ποιήματα σε περιοδικά και εφημερίδες, ενώ το 1975 γράφει την πρώτη ποιητική του συλλογή «Συλλαβίζοντας». Το 1977 συνεχίζει με το σενάριο για τον Ιταλικό κινηματογράφο «Αντίστροφη μέτρηση» και έκτοτε έχουν ακολουθήσει μυθιστορήματα και θεατρικά  ανάμεσα στα οποία ««Ο ήχος των τενεκέδων», «Το πέταγμα της πεταλούδας», και ο «Πειρασμός και σωτηρία».

Ο Θανάσης Αγγέλου επέστρεψε στον τόπο που γεννήθηκε για να συνεχίσει αυτό που αποτέλεσε το ταξίδι της ζωής του, το θέατρο και η συγγραφή. Ακούραστος καλλιτέχνης και λαμπρός οικοδεσπότης, αναδεικνύεται σε προμαχώνα πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων, καλώντας μας να ταξιδέψουμε μαζί του με τις αξιόλογες θεατρικές του πρωτοβουλίες.

Ο Βρετανός φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ, είχε δηλώσει ότι «το να είσαι ικανός να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου ευφυώς είναι το τελευταίο προϊόν του πολιτισμού και, προς το παρόν, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο».

Νομίζουμε ότι ο Θανάσης Αγγέλου το έχει καταφέρει αυτό για όλους μας, ευτυχώς!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top