Πανελλήνια και παγκόσμια «πρώτη» από την “Simfonietta Αθηνών» για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν

Στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων του 4ουbio – Mechanical festival ο μουσουργός και μαέστρος Γιώργος Αραβίδης με την «Sinfonietta Αθηνών» παρουσίασαν στο κοινό του πολιτιστικού χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδας το εμβληματικό 2ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα «Ωδή στη χαρά» του Λούντβιχβαν Μπετόβεν, την Κυριακή το βράδυ και στο πλαίσιο των 250 χρόνων από την […]

Στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων του 4ουbio – Mechanical festival ο μουσουργός και μαέστρος Γιώργος Αραβίδης με την «Sinfonietta Αθηνών» παρουσίασαν στο κοινό του πολιτιστικού χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδας το εμβληματικό 2ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα «Ωδή στη χαρά» του Λούντβιχβαν Μπετόβεν, την Κυριακή το βράδυ και στο πλαίσιο των 250 χρόνων από την γέννησή του.

Η ζωή και το έργο του παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη ξετυλίχτηκε από τον Γιώργο Αραβίδη με πολύ παραστατικό τρόπο που μαγνήτισε τους θεατές και λειτούργησε σαν συνδετικός κρίκος με το μουσικό θέμα της συναυλίας. Το οκταμελές σύνολο εγχόρδων της Sinfoniettas παρουσίασε την γνωστή «Ωδή στη χαρά» σε μεταγραφή του Α.W. Benoy και το «Θέμα και παραλλαγές στην 9η Συμφωνία» με σολίστ τον νεαρό, ταλαντούχο Δημήτρη Φαρμάκη  στο πιάνο σε πρώτη Πανελλήνια μουσική εκτέλεση. Η εκτέλεση ήταν καταλυτική καθώς κράτησε «κομμένες» αναπνοές και επιταχημένα συναισθήματα καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Στο τελευταίο μέρος της συναυλίας ο Γιώργος Αραβίδης διεύθυνε την ορχήστρα πάνω στις οκτώ παραλλαγές της «Ωδής της χαράς» που «παρήγγειλε» όπως είπε χαρακτηριστικά προλογίζοντας, η Sinfonietta Αθηνών στον αναδυόμενο 15χρονο σολίστα Λευτέρη Τζωρτζάκη που εμφανίστηκε στη σκηνή ανάμεσα σε θερμά χειροκροτήματα των ακροατών. Το έργο έκανε την παγκόσμια «πρώτη» του ενώπιον του κοινού του 4ου bio – Mechanical festival τιμής ένεκεν.

 

 

Κείμενο Κατερίνα Γιαμά – Θέατρο Χαλκίδας
Φωτογραφίες: Εστερ Σώτια – Λουκά

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top