Ο λογαριασμός instagram με drone φωτογραφίες της Εύβοιας που θα σε ενθουσιάσει! (pics)

Το account του Παναγιώτη Διακόπουλου στο instagram το εντόπισα εντελώς τυχαία. Και επειδή είμαι λάτρης των ωραίων φωτογραφιών και ειδικότερα φωτογραφιών που απεικονίζουν τοπία, ξεκίνησα να παρατηρώ την συλλογή και αμέσως ενθουσιάστηκα. Εκτός από τις εντυπωσιακές drone λήψεις που είχε, είδα πως υπήρχαν πολλές εικόνες από την Εύβοια αλλά και τη Χαλκίδα. Εκείνη που με […]

Το account του Παναγιώτη Διακόπουλου στο instagram το εντόπισα εντελώς τυχαία. Και επειδή είμαι λάτρης των ωραίων φωτογραφιών και ειδικότερα φωτογραφιών που απεικονίζουν τοπία, ξεκίνησα να παρατηρώ την συλλογή και αμέσως ενθουσιάστηκα. Εκτός από τις εντυπωσιακές drone λήψεις που είχε, είδα πως υπήρχαν πολλές εικόνες από την Εύβοια αλλά και τη Χαλκίδα. Εκείνη που με εντυπωσίασε περισσότερο βέβαια είναι αυτή η φώτο που μοιράστηκα και μαζί σας από το instagram του Ghetto (δες εδώ...).

Βρήκα τον Παναγιώτη Διακόπουλο λοιπόν, και μίλησα μαζί του. Η πρώτη μου απορία ήταν γιατί επιλέγει την Εύβοια και τα τοπία της και μου την έλυσε αμέσως… 

Κατάγομαι από την Εύβοια, πέρασα όλες μου τις παιδικές διακοπές στα χιονισμένα βουνά της Ευβοίας, στα χωράφια με τις ελιές, τσαλαβουτώντας και παίζοντας στα νερά της. Μεγαλώνοντας δημιουργώ νέες αναμνήσεις από έναν τόπο που αγαπώ πολύ, που έχει ομορφιές απείρου κάλους και που, κατά την άποψή μου, δεν έχουν αναδειχθεί όσο θα έπρεπε. Μέσα από τις λήψεις μου ταυτοχρόνως προωθώ αυτές τις ομορφιές δίνοντας έμφαση σε τοποθεσίες που δεν είναι ευρέως γνωστές (πχ Τρούπι, Τριάδα, Μαντούδι κλπ).

https://www.instagram.com/p/BpkFxy6l3og/

Ο Παναγιώτης είναι λογιστής – φοροτεχνικός και με την φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά τα τελευταία ενάμιση χρόνια. Στόχος του είναι στο μέλλον να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό, εφόσον οι συνθήκες του το επιτρέψουν.

Πως όμως ξεκίνησε να ασχολείται με την φωτογραφία και γιατί κυρίως με τις αεροφωτογραφίες; 

Η δουλειά μου είναι ιδιαίτερα γήινη, η φωτογραφία μου επιτρέπει να ονειρεύομαι και η αεροφωτογραφία να “πετάω” μακριά από την καθημερινότητα που δεν περιέχει και πολύ φαντασία. Με την αεροφωτογραφία ασχολούμαι από τον Αύγουστο του 2018 και ο λόγος που έχω επιλέξει αυτό το είδος της φωτογράφησης σχετίζεται αποκλειστικά στο αντικείμενο των λήψεων μου (φωτογραφία τοπίου). Μια λίμνη, ένα ποτάμι, ένα μικρό νησί, ένας δρόμος κλπ μπορεί να αποτυπωθεί στο σύνολό του και αυτό είναι κάτι που προσωπικά με μαγεύει. Η δημιουργία του λογαριασμού μου στο Instagram υπήρξε ο καθοριστικός παράγοντας για την έναρξη και τη μετέπειτα εξέλιξη των λήψεων μου.

https://www.instagram.com/p/Bnfn8qhlrfY/

Στο προφίλ του στο instagram παρατήρησα πως στις φωτογραφίες δίνει ένα ιδιαίτερα dark στοιχείο… 

Προέκυψε ως φυσική διαδικασία κατά την διάρκεια της περιόδου που ασχολούμαι με την φωτογραφία. Οι dark λήψεις με εκφράζουν σε προσωπικό επίπεδο και θεωρώ ότι έχω δημιουργήσει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο στυλ. Σε τεχνικό επίπεδο μου δίνεται η δυνατότητα να παρέμβω αποδοτικότερα στο σκέλος του φωτισμού ο οποίος με την σειρά του δίνει μια κινηματογραφική (ενίοτε παραμυθένια)  αίσθηση στις λήψεις μου που είναι και το ζητούμενο μου.

https://www.instagram.com/p/Bsk7ezvlXQh/

Σε κάθε φωτογραφία που ποστάρει ο Παναγιώτης δίνει και από έναν ιδιαίτερο τίτλο. Πως προκύπτει αυτό; 

Είναι η έμπνευση της στιγμής, αυτό που νοιώθω βλέποντας ότι φωτογραφίζω, κι αυτό που θέλω να μεταφέρω σε όσους θα μοιραστούν τις φωτογραφικές μου εμπειρίες και τα ταξίδια μου.

https://www.instagram.com/p/Bnt62N4lfCb/

Αξίζει να ακολουθήσεις τον λογαριασμό του Παναγιώτη Διακόπουλου στο instagram εδώ

https://www.instagram.com/p/BsyBqxlFljm/

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top