Ο Ερμής πέρασε μπροστά από τον Ήλιο – Το φαινόμενο σε μία λήψη από την Εύβοια

Ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και ο πιο κοντινός στον Ήλιο κινήθηκε εχθές ανάμεσα στη Γη και στο μητρικό άστρο μας και φάνηκε σα να διασχίζει τον ηλιακό δίσκο. Η προηγούμενη φορά που η διάβαση του Ερμή είχε γίνει ορατή από την Ελλάδα, ήταν το 2016. Η επόμενη «διάβαση» του Ερμή μπροστά από […]

Ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και ο πιο κοντινός στον Ήλιο κινήθηκε εχθές ανάμεσα στη Γη και στο μητρικό άστρο μας και φάνηκε σα να διασχίζει τον ηλιακό δίσκο. Η προηγούμενη φορά που η διάβαση του Ερμή είχε γίνει ορατή από την Ελλάδα, ήταν το 2016. Η επόμενη «διάβαση» του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο θα συμβεί στις 13 Νοεμβρίου 2032 και θα είναι πάλι ορατή από τη χώρα μας, ενώ το ίδιο θα επαναληφθεί το 2039, το 2049 και το 2052. Κατά μέσο όρο συμβαίνουν 13 έως 14 διαβάσεις του Ερμή ανά αιώνα.  Ο Ερμής και η Αφροδίτη είναι οι μόνοι πλανήτες που μπορούν να περάσουν μπροστά από τον Ήλιο, όπως αυτός φαίνεται από τη Γη, επειδή οι τροχιές τους περνούν ανάμεσα στον πλανήτη μας και στο άστρο μας.

Η Δημήτρης Μάλλιαρης έβγαλε μία εντυπωσιακή φωτογραφία. καταγράφοντας το φαινόμενο της “διάβασης” από τον Πισσώνα Ευβοίας.

Πέρα από το φαινόμενο της διάβασης, εντυπωσιάζει σχεδόν εξίσου η πλήρης απουσία κηλίδων από τον Ηλιακό δίσκο. Ο πλανήτης Ερμής βρίσκεται στο κέντρο και τέρμα αριστερά (παρά τέταρτο) μία μικρή κουκίδα στην άκρη του Ηλιακού δίσκου. Πισσώνας Ευβοίας, 11 Νοεμβρίου 2019. Φωτογραφία: Δημήτρης Μάλλιαρης

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top