Ο δρόμος με τα πολύχρωμα graffiti που δίνει χρώμα στη Χαλκίδα (pics)

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου Είναι συνήθως ο πιο ειλικρινής και σχεδόν «αυθάδης» τρόπος έκφρασης των πολιτών και των καλλιτεχνών της, αλλά σε πολλές περιπτώσεις «ανάγκασε» τους αρμόδιους φορείς να ανακηρύξουν ως έργα τέχνης, έργα του δρόμου. «To graffiti, είναι από τα λίγα εργαλεία που έχεις, όταν δεν έχεις σχεδον τίποτα! Ακόμη και όταν το σχέδιο σου […]

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

Είναι συνήθως ο πιο ειλικρινής και σχεδόν «αυθάδης» τρόπος έκφρασης των πολιτών και των καλλιτεχνών της, αλλά σε πολλές περιπτώσεις «ανάγκασε» τους αρμόδιους φορείς να ανακηρύξουν ως έργα τέχνης, έργα του δρόμου. «To graffiti, είναι από τα λίγα εργαλεία που έχεις, όταν δεν έχεις σχεδον τίποτα! Ακόμη και όταν το σχέδιο σου δεν θα βρει την λύση στο πρόβλημα της φτώχειας, θα κάνει κάποιον να χαμογελάσει». Τάδε έφη ο σημαντικότερος, ίσως, street artist, όλων των εποχών, ο Banksy.

Η Χαλκίδα είναι μία πόλη που της λείπουν τα ωραία murals και πόσο μάλλον αυτά που αφήνουν και ένα κοινωνικό μήνυμα. Είναι άλλο τα graffiti που έχουν άδεια και δίνουν ζωή σε κτίρια που έχουν εγκαταλειφθεί και άλλο οι μουντζούρες και τα μηνύματα σε τοίχους και σημεία που δεν έχουν πάρει άδεια αυτοί που τα κάνουν. Πόσο μάλλον αυτές οι μουτζούρες να είναι σε ιστορικά μνημεία. Από τη Χαλκίδα λοιπόν, λείπει πολύ η street art τέχνη, ενώ η πόλη είναι γεμάτη εγκαταλελειμμένα κτίρια και γκρίζους μισο-γκρεμισμένους τοίχους.

Τα πολύχρωμα graffiti που έχουν δημιουργήσει στον παραλιακό της Κανήθου, στους τοίχους απέναντι στην ιχθυόσκαλα, μοιάζουν με όαση στο απέραντο γκρίζο της πόλης μας.

 

Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων των graffiti που μπλέκονται με τα αναρριχώμενα φυτά ταιριάζει απόλυτα.

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top