Οι “Bodyterranean” στην πρώτη μετα – εγκλεισμό εμφάνιση (pics)

΄Ηχοι πρωτόγονοι – ρυθμοί αναμεμειγμένοι με συγχρονισμένη κίνηση – εκφράσεις προσώπων και σώματος με τον χαρακτήρα της πρωτόγονης απόδοσης – ακούσματα Ελλάδας και Κάτω Ιταλίας, ένα είδος traditional Maori music ακούστηκαν την Τετάρτη το βράδυ στη σκηνή του Πολιτιστικού χώρου Αιλιδείας Αρτέμιδας κάνοντας το κοινό να συμμετέχει με ρυθμικά παλαμάκια και ενθουσιασμό. Oι “Bodyterranean”, ένα […]

΄Ηχοι πρωτόγονοι – ρυθμοί αναμεμειγμένοι με συγχρονισμένη κίνηση – εκφράσεις προσώπων και σώματος με τον χαρακτήρα της πρωτόγονης απόδοσης – ακούσματα Ελλάδας και Κάτω Ιταλίας, ένα είδος traditional Maori music ακούστηκαν την Τετάρτη το βράδυ στη σκηνή του Πολιτιστικού χώρου Αιλιδείας Αρτέμιδας κάνοντας το κοινό να συμμετέχει με ρυθμικά παλαμάκια και ενθουσιασμό. Oι “Bodyterranean”, ένα μουσικόshowχωρίς όργανα, δοκιμασμένο στα κατάμεστα θέατρα και σκηνές, παρουσίασε δίωρο πρόγραμμα χωρίς ανάσα κερδίζοντας σε πολλά σημεία τις εντυπώσεις.

Η επταμελής ομάδα του Ιταλού καλλιτέχνη Simone Mongelli άφησε το καλλιτεχνικό στίγμα της με την μορφή του «γρίφου» της κίνησης του σώματος και των ήχων που μπορεί αυτό να παράγει. Εκτός από τον Simone Mongelli που είχε τη σύλληψη – σκηνοθεσία και τις ενορχηστρώσεις του παραδοσιακού υλικού, συμμετείχαν η Σίσσυ Πιντέλα, η Λήδα Δουμουλιάκα, η Μαρία Πλουμή, η Σελήνη Φιλιππιτζή, ο Μιχάλης Κωτσόγιαννης και ο Φώτης Φωτόπουλος. Εμφανώς συγκινημένος ο Simone Mongelli δήλωσε μαγεμένος από το τοπίο και την ενέργειά του ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις δυσκολίες της προετοιμασίας της παράστασης κατά τις συζητήσεις με το Θέατρο Χαλκίδας από τον Ιανουάριο, λόγω του εγκλεισμού και των περιορισμών του.

Με τους χαρακτηριστικούς ήχους της μουσικής Κάτω Ιταλίας και Ελλάδας– κράμα ταραντέλας και Θρακιώτικου punkrock–και την κίνηση που ακολουθούσε βήμα βήμα τους ήχους, μετέδωσαν το πάθος της μουσικής τους μέθεξης χωρίς τεχνητά μέσα. Η παράσταση – showβασίστηκε πάνω στην μακρόχρονη έρευνά του της σύγχρονης γλώσσας της Bodymusic και στη σύνδεσή της με την αρχέγονη γλώσσα των δύο χωρών της Μεσογείου αναπαράγοντας τελείως καινοτομικά την ικανότητα της ενθουσιώδους φύσης και των δύο. Μουσικοί «διάλογοι» με διασκεδαστική χροιά, τραγούδια, ένα είδος παραδοσιακής παντομίμας και flamencoχωρίς κλακέτες, μελωδία αλλά και λαρυγγισμοί ΄Ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας, υπέγραψαν με ακριβή «πένα» την μουσική παράσταση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα νέο «ραντεβού» το επόμενο καλοκαίρι.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top